Cum poti sa iti creezi un mediu mai sanatos la locul de munca cu ajutorul unui purificator

Conditiile de munca sunt extrem de importante pentru sanatatea ta. Tipul de birou sau ergonomia scaunului, cantitatea de lumina naturala sau calitatea luminii artificiale sunt lucruri pe care le observi usor si le poti corecta intr-un fel sau altul.

La fel de important este, insa si aerul pe care il respiri.

Acesta poate fi incarcat de praf, particule de hartie, spori de mucegai sau alte substante poluante. Expunerea continua la un astfel de mediu iti poate afecta sanatatea.

Daca biroul tau nu beneficiaza de un sistem de climatizare cu filtrare a aerului sau sesizezi ca acesta nu face fata, poti apela la aparate de mai mici dimensiuni care sa curete aerul pe care il respiri, intr-un mod eficient.

Pentru un birou de 20-25 m2, un purificator foarte eficient este Supra Divin Air comercializat in Romania de Aleco Air.

Acest aparat este dotat cu un filtru Hepa – Carbon Activ care are o putere mare de filtrare a aerului. Filtrul HEPA are capacitatea de a captura particule de pana la 0,3 microni, cu alte cuvinte particule de praf, polen, alergeni.

Filtrul de Carbon Activ elimina compusii organici volatili, foarte periculosi pentru sanatate. Acesti compusi ajung in aer prin evaporarea solventilor, uscarea adezivilor sau vopselelor.

Acest filtru are si rolul de a neutraliza mirosurile neplacute. Supra Divin Air are si functia de Ionizare care contribuie la curatarea si improspatarea aerului.

Aparatul este compact, putand fi tinut chiar pe birou, are un aspect elegant si este usor de mutat dintr-un loc in altul (are doar 1,5 kg). Supra Divin Air are un consum scazut, de doar 25W.

Poate ca nu te-ai gandit pana acum ca un astfel de aparat este util la birou, insa poate fi extrem de util si extrem de benefic pentru sanatatea ta si a colegilor de birou. Bineinteles, este la fel de util acasa, unde praful sau alti poluanti sunt omniprezenti, oricat de mult ai face curat.

Ai grija de sanatatea ta. Chiar daca nu locuiesti la munte sau la mare, unde aerul este mai curat, poti folosi tehnologia moderna pentru a elimina elementele nocive din aerul pe care il respiri.