5 Beneficii ale Coenzimei Q10 esentiale sanatatii

Coenzima Q10 este o substanta lipo-solubila, asemanatoare vitaminelor, prezenta in fiecare celula a organismului, unde indeplineste doua functii majore: cel de producere de energie si cel de puternic antioxidant.

Coenzima Q10 este scanteia ce aprinde motorul corpului nostru prin pornirea productiei de energie in toate celulele. Corpul nostru foloseste acea energie celulara pentru a alimenta procesele biologice vitale.

De la descoperirea sa accidentala de catre dr. Frederick Crane de la Universitatea din Wisconsin in 1957, coenzima Q10 a devenit cunoscuta si apreciata la nivel mondial datorita efectelor benefice in tratarea bolilor de inima. Pe langa sustinerea sanatatii sistemului cardiovascular, coenzima Q10 prezinta si alte beneficii importante. Iata care sunt acestea.

1. Eficienta in afectiuni cardiace. Cercetarile stiintifice au demonstrate faptul ca persoanele care se confrunta cu boli cardiace prezinta un nivel foarte scazut al acestei substante.

De asemenea, coenzima Q10 este strans legata de mentinerea tensiunii arteriale in valori normale si este benefica in tratamentul de scadere a hipercolesterolemiei, doua cauze majore de declansare a afectiunilor cardiovasculare.

Coenzima Q10 este benefica in profilaxia si tratamentul afectiunilor cardio-vasculare: cardio-miopatie ischemica, insuficienta cardiaca si prolaps de valva mitrala.

De asemenea, unele studii au relevat ca aceasta substanta impiedica formarea de cheaguri de sange, scade tensiunea arteriala, tine sub control aritmia si reduce simptomele circulatiei deficitare a extremitatilor.

2. Scade hipertensiunea arteriala si hipercolesterolemia. O alta patologie legata de nivelul coenzimei Q10 este hipertensiunea arteriala (HTA), cea mai frecvent intalnita afectiune in randul populatiei. Pacientii hipertensivi care asociaza, pe langa medicatia antihipertensiva, si suplimente care au Q10 raspund terapeutic mult mai bine.

Un alt factor alarmant si periculos pentru vase si inima este hipercolesterolemia. Pentru cazurile usoare, suplimentele cu Q10 ajuta la mentinerea colesterolului in limitele normale si, implicit, la protejarea peretilor vasculari.

3. Intarzie imbatranirea. Mentine o piele tanara si sanatoasa. Cunoscuta drept “Coenzima tineretii vesnice“, Coenzima Q10 influenteaza pozitiv metabolismul celular afectat de varsta si permite combaterea semnelor de imbatranire care incep la nivel celular.

Radicalii liberi, fie ca vorbim de fumat, alimentatie sau poluare, duc in principal la imbatranirea prematura a pielii. Fiind un antioxidant puternic, Q10 combate efectul acestora, contribuind la pastrarea elasticitatii si luminozitatii tenului.

4. Protejeaza sistemul imunitar. Coenzima Q10 sprijina sistemul imunitar, dubland numarul de anticorpi si crescand rezistenta organismului la atacul virusurilor. CoQ10 poate fi un puternic imunomodulator natural, datorita capacitatii de a rezolva problemele care pot afecta sistemul imunitar. In plus, activeaza anticorpii din organism, luptand impotriva microbilor.

5. Lupta impotriva cancerului. S-a observat ca sangele bolnavilor de cancer prezinta niveluri scazute ale Coenzimei Q10. Unii cercetatori au sugerat ca actiunea de stimulare a sistemului imunitar ar fi utila in tratamentul cancerului.

Studii clinice, realizate pe femei cu cancer de san, care au primit CoQ10 alaturi de tratamentul conventional, au aratat o imbunatatire a rezultatelor terapiei.

Concentratia acesteia scade odata cu inaintarea in varsta. Mai mult, odata cu atingerea varstei de 20 de ani, nu doar ca productia acesteia se diminueaza, dar in acelasi timp, necesitatea organismului de coenzima q10 este din ce in ce mai mare, indeosebi in cazul persoanelor cu probleme cardiace.

Sursele alimentare de coenzima Q10 sunt reprezentate de: carne, ulei de peste, ulei de soia, pastrav, arahide si unt de arahide.

Avand in vedere ca, in urma prepararii termice, se pierde o cantitate importanta de Q10, este extrem de importanta administrarea de suplimente care sa contina aceasta substanta. In cazul persoanelor vegetariene suplimentele reprezinta, de altfel, una din singurele surse de coenzima Q10.

Active Q10.TM Mega Ubiquinol de la COSMO PHARM este unica forma hidrosolubila activa pentru absorbtie imediata si eficienta maxima in organism. Acest fapt se datoreaza procedeului patentat Bio Solv (patent exclusiv Tishcon USA).

Active Q10.TM Mega Ubiquinol este totodata singura forma de coenzima Q10 bio-identica cu cea produsa in organismul uman, fiind obtinuta printr-un procedeu unic (KanekaTM QHTM Japonia) din drojdie de bere.

Active Q10TM de la COSMO PHARM are biodisponibilitate superioara, concentratie plasmatica tripla si protectie antioxidanta dubla fata de orice alta forma de Coenzima Q10.

Gasesti aici lista completa de actiuni si beneficii Active Q10.TM Mega Ubiquinol.

COSMO PHARM iti aduce Sanatate din Natura!