Sa avem grija de celule! Sa avem grija de corpul nostru!

Ni se intampla frecvent sa ne simtim nu doar lipsiti de energie, dar si de idei. Obosim aparent fara motiv, nu ne odihnim suficient, racim des si parca nu mai suntem noi.

Nu este neaparat vorba de o patologie specifica, cat despre faptul ca organismul ne atrage atentia asupra unor dezechilibre somatice, care, in timp, pot crea contextul propice aparitiei bolilor.

Sa iti doresti sa fii sanatos este o parte din sanatate, zicea Seneca. Sa avem grija de sanatatea noastra si sa nu uitam ca, la nevoie, natura ne ofera tot sprijinul.

100% natural, Graviola Star™, noul supliment alimentar produs de Star International Med, sustine sanatatea organismului prin protejarea acestuia la nivel celular.

In compozitia unica a tabletelor de Graviola Star™ se gasesc Annona muricata (Graviola) si Curcuma longa (Turmeric)- doua plante ale caror proprietati biologice continua sa uimeasca specialistii si sa dea sperante medicinii moderne.

Arborele se cunoaste dupa fructe

Graviola (Annona muricata) este denumirea unui arbore fructifer, folosit de sute de ani in medicina traditionala a multor popoare, datorita proprietatilor lui terapeutice remarcabile: antioxidant, antibacterian, anticonvulsiv, antihelmitic (impotriva parazitilor intestinali), antiartritic, antidiabetic, hepatoprotector, antitumoral, antifungic, antipiretic, etc.

Acest spectru impresionant de actiune a atras atentia specialistilor, testele bio-chimice realizate punand in evidenta acetogeninele, ca principali compusi activi ai fructului de graviola, alaturi de proteine, carbohidrati (fibre alimentare si zahar), minerale (sodiu, potasiu, magneziu, calciu, fier), vitamine (A, C, B1, B2, PP, B9), ulei volatil.

Rezultatele studiilor in vivo si in vitro desfasurate de-a lungul timpului s-au dovedit incurajatoare, acetogeninele demonstrand efecte antitumorale cu potential insemnat pentru viitoare terapii anti-cancer. (ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27558166, pubs.sciepub.com/ajcp/3/6/5/).

Vitamina A, vitaminele B si vitamina C joaca un rol important in sustinerea imunitatii organismului, protejandu-l impotriva infectiilor (virusuri, bacterii, fungi), cat si impotriva actiunii nocive a radicalilor liberi, impiedicand procesele oxidative, inflamatorii si de imbatranire celulara.

Antioxidant eficient si protector celular, vitamina C este implicata in multiple procese care asigura buna functionare a organismului nostru: stimuleaza productia de colagen, sprijina procesul de formare a anticorpilor, sustine sanatatea peretilor vasculari, ajuta la absorbtia calciului si a fierului. Activator enzimatic, vitamina C are rol in sinteza hormonilor, oferind protectie impotriva stresului.

Vitaminele din grupa B stimuleaza productia de glutation, tripeptida implicata in protectia celulara si in detoxifierea hepatica. De asemenea, sustin productia de celule rosii, cu rol in protectia imunitara.

Prezenta fibrelor in fructul de graviola ajuta la stimularea tranzitului intestinal. Evacuarea eficienta a reziduurilor din organism face ca timpul de absorbtie a bacteriilor la nivelul mucoasei digestive sa se reduca, asa incat, beneficiem nu numai de o detoxifiere, ci si de echilibrarea florei digestive. In acelasi timp, reducem riscul constipatiei si al bolii hemoroidale.

Cel mai puternic antiinflamator natural

Ingredientul activ din turmeric (Curcuma longa), curcuminul, dovedeste valente farmacologice exceptionale.

Antioxidant de exceptie, curcuminul neutralizeaza actiunea nociva a radicalilor liberi din cadrul proceselor oxidative si stimuleaza productia naturala a enzimelor cu rol antioxidant, in organism.

Considerat cel mai puternic antiinflamator natural, curcuminul reduce procesele de peroxidare lipidica, diminuand in acest fel riscul aparitiei bolilor inflamatorii, bolilor hepatice sau dezvoltarii aberante a celulelor.

Aportul de curcumin aduce beneficii si sanatatii cardiovasculare, prin protejarea endoteliului ce captuseste inima, vasele de sange si vasele limfatice.

Curcuminul impiedica aderarea placilor de aterom la nivelul peretilor vasculari si echilibreaza nivelul lipidelor din sange (e.g. scade colesterolul “rau”), angrenate in importante procese metabolice. Normalizeaza nivelul fibrinogenului implicat in coagulare, mentinand sau normalizand fluiditatea sangelui.

In cazul artritei, bola degenerativa articulara ce poate lua peste 100 de forme, administrarea suplimentelor cu curcumin poate determina ameliorarea semnificativa a simptomelor.

Curcuminul reduce productia de histamina, asa incat se amelioreaza reactia organismului la alergeni.

Suplimentele naturale alimentare marca Ayurmed, create de S.C. Star International Med, prezenta pe piata din 1999, sunt avizate de Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA) prin Serviciul National pentru Plante Medicinale, Aromatice si Produse ale Stupului (S.N.P.M.A.P.S) – Bucuresti.

Pharm. eng. Liviu Horoba