Lentilele care asigura o vedere clara si adaptare usoara

Aproximativ un minut dureaza pana schimbi ochelarii sa poti citi mai departe.

Prezbiopia este un proces fiziologic de imbatranire a cristalinului si apare dupa varsta de 40 de ani ducand la scaderea si apoi pierderea capacitatii de a vedea clar obictele de aproape.

Asociata de cele mai multe ori cu imbatranirea ochilor, se manifesta prin dificultate de citire a caracterelor mici, dureri de cap si de ochi, limitarea vederii la distanta de o lungime de brat si lucrul cel mai neplacut, schimbarea ochelarilor atunci cand treci de la o activitate la alta.

Primele simptome pe care le observa cei mai multi oameni sunt dificultatea de a citi, in special in conditii de lumina slaba, sau pentru perioade lungi de timp cand vederea devine incetosata temporar atunci cand schimba distanta de vizionare.

Multe persoane care sufera de aceasta afectiune spun ca bratele lor au devenit “prea scurte” pentru a tine materialele de citire la o distanta confortabila.

Diagnosticarea acestei boli este posibila prin efectuarea unui control oftalmologic, control unde este analizata abilitatea ochiului de acomodare la modificarile bruste ale planului focusat, acuitatea vizuala si analiza muschilor oculomotori.

Solutiile pentru prezbiopie au fost dezvoltate semnificativ in ultimii ani oferind astfel o corectie vizuala imediata. Una dintre cele mai bune solutii din punct de vedere al inovatiei tehnologice, este lentila progresiva VARILUX.

Datorita revolutiei tehnologice, trei factori importanti au contribuit la crearea noii lentile VARILUX, numita VARILUX X SERIES.

VARILUX X SERIES reprezinta trirevolutia tehnologica a lentilelor fiind definite de:

• Reproiectarea lentilei pentru a asigura echilibrul in miscare;
• Garantarea vederii cu un unghi larg (tinandu-se cont de diferentele fiziologice ale ambilor ochi);
• Cele mai bune lentile progresive pentru vederea de aproape.

Pentru a optimiza adaptarea, este recomandat de a le purta tot timpul, in special daca nu ati purtat ochelari niciodata. In cazul in care aveti nevoie de mai multe zile pentru adaptare, este necesara o discutie cu medicul oftalmolog si opticianul dumneavoastra.