Ce plante ne sporesc feminitatea?

Feminitatea porneste din interior si se manifesta in exterior prin modul in care (re)actionam, comunicam si aratam. Indiferent de moda si constructe culturale, feminitatea este expresia armoniei dintre forul nostru interior si actiunile noastre.

Aceasta armonie este in permanenta dependenta de balanta hormonala si, in consecinta, de starea de sanatate a fiecarei femei.

Echilibrul hormonal influenteaza toate functiile organismului – metabolism, sexualitate, digestie, cognitie, etc. Alimentatia nesanatoasa, odihna insuficienta, stresul, consumul de substante toxice (tutun, droguri, abuz de aclool), sedentarismul – sunt tot atatea motive care pot conduce la disfunctii cu cauze hormonale.

Din fericire, exista metode naturale, la indemana fiecaruia, pentru prevenirea acestor probleme. Pentru a face fata ritmul alert al vietii de zi cu zi, este bine sa ne reevaluam prioritatile si sa incercam sa adoptam un stil de viata sanatos, in care bucuriile, hrana adecvata particularitatilor organismului, odihna si munca sa ne aduca acea stare de bine la care visam. De asemenea, aportul de suplimentele naturale de calitate superioara, administrate la indicatiile specialistilor, este recomandat in acest context.

Natural 100%, suplimentul ayurvedic KAMAIANY Tablete, sprijina sanatatea feminina, prin: tonifierea aparatului genital, stimularea fertilitatii si a libidoului, normalizarea ciclului menstrual, echilibrarea psiho-emotionala, mentinerea sanatatii oaselor si a musculaturii, formarea hematiilor.

Cu proprietati antioxidante, KAMAIANY Tablete protejeaza organismul de tulburarile cauzate de stresul oxidativ, reducand riscul imbolnavirilor grave si stimuland capacitatea fiziologica a organismului de aparare impotriva agentilor patogeni.

Toate aceste beneficii se datoreaza bioactivitatii substantelor prezente in compozitia chimica a plantelor si mineralelor selectionate pentru a realiza un produs complex.

Mineralele si, in mod special, calciul continute de scoarta de Saraca asoca (Ashoka) ajuta la normalizarea fluxului menstrual, iar fitoestrogenii sustin procesele de refacere a mucoasei interne a uterului, endometrul.

Bogata in flavonoizi, scoarta de Caesalpinia sappan (Sappan) accelereaza procesele de refacere a organismului dupa nastere si reduce sangerarea. Anticoagulant, reduce riscul formarii cheagurilor de sange.

In caz de hemoragie uterina sau hemoroizi, extractul din flori de Mesua Ferrea (Nagkesar) contribuie la reducerea sangerarilor. Folosita de secole in practica medicala traditionala, Mesua Ferrea a dovedit proprietati astringente, digestive, antiinflamatoare, antimicrobiale si antihelmitice, fiind recomandata in caz de metroragie (sangerari anormale, care apar in afara menstruatiei) sau menoragie (cresterea cantitativa a menstruatiei).

Substantele bioactive din extractul de frunze de Abroma augusta (Ulat kambal) normalizeaza fluxul menstrual, reduc crampele, disconfortul fizic si psihic din timpul menstruatiei.

Scoarta de Symplocos racemosa (Lodhra) sustine procesele ovulatorii, contribuind astfel la stimularea fertilitatii feminine. Cu actiune hemostatica, normalizeaza fluxul menstrual si ajuta la reducerea hemoragiilor uterine.

Componentul-vedeta al rizomului de Curcuma longa (turmeric), curcuminul, are actiune puternic antioxidanta, protejand integritatea morfo-structurala a celulelor. Curcuminul impiedica fomarea placilor de aterom, asigurand fluiditatea sangelui si normalizarea nivelului fibrinogenului, implicat in coagulare. Prin stimularea activitatii enzimelor detoxifiante, determina detoxifierea intregului organism.

In caz de tulburari menstruale precum oligomenoreea (ciclu menstrual neregulat) sau dismenoreea (dureri menstruale), fitonutrientii din rasina de Commiphora myrrha (Smirna) au proprietatea de a regla fluxul sanguin. Tonic cerebral, smirna reduce starea de oboseala, amelioreaza asteniile, calmeza psihic si ajuta la o mai buna concentrare.

Aportul de calciu natural (Praval bhasma) contribuie la mentinerea structurii oaselor si a muschilor. Asigura procesele de coagulare normala a sangelui. Ajuta, de asemenea, la mentinerea supletii pielii, a stralucirii parului si sanatatii unghiilor.

Formarea hematiilor sanatoase este sustinuta prin continutul de Dhatri loha (fier natural), cu rol in formarea rezervei de fier a ficatului si a splinei.

Pharm. eng. Liviu Horoba