Infectiile genitale, scapa de simptomele neplacute

Generalitati

Multe femei se plang de aparitia unor simptome neplacute in zona genitala: prurit (mancarime), dureri, arsuri sau secretie vaginala.
Poate fi semn ca echilibrul florei vaginale e afectat.

Rolul Lactobacililor in echilibrul florei vaginale

Flora vaginala feminina reprezinta un factor important de protectie impotriva proliferarii germenilor patogeni. Ecosistemul vaginal are o populatie compusa din miliarde de bacterii benefice denumite lactobacili. Lactobacilii, prin producerea de acid lactic, contribuie la mentinerea echilibrului corect al florei prin crearea unui pH acid in vagin, mediu in care germenii patogeni nu se pot multiplica

Lactobacilii sunt esentiali in mentinerea unei flore vaginale sanatoase si a functionarii normale a sistemului uro-genital

Cand se produce dezechilibrul florei

In anumite circumstante, cum ar fi

echilibrul florei este perturbat (disbioza).
Drept rezultat populatia de lactobacilii se reduce nemaiputandu-si indeplini adecvat rolul protectiv, iar bacteriile patogene sau fungii pot prolifera.

Consecintele dezechilibrului florei

Consecinta acestui dezechilibru o reprezinta aparitia manifestarilor neplacute in zona intima.
Jumatate din femei au avut cel putin o data in viata manifestari neplacute precum: secretie vaginala, prurit (mancarime), dureri si arsuri.

De obicei se urmeaza un tratament cu antibiotice, care pe langa germenii patogeni, reduce si numarul lactobacililor. De aceea nu e de mirare ca numeroase femei se confrunta cu recurenta simptomatologiei si implicit afectarea calitatii vietii.

Datorita sentimentului de jena frecvent femeile nu discuta despre simptomele aparute la nivelul zonei intime ci se retrag si sufera in tacere.
Aceasta le afecteaza nu doar stima de sine ci si relatia cu partenerul de viata.

Totodata acest dezechilibru creste riscul de boli ascendente ginecologice, boli cu transmitere sexuala, infectii urinare si complicatii obstetricale.

Ce solutii exista

In aceste cazuri se recomanda discutarea simptomatologiei in timpul unui consult medical, posibil efectuarea de analize (de ex frotiul vaginal) precum si tratamente care au scopul de a reechilibra microbiota vaginala si de a preveni ascensiunea infectiei

Intestinul are un rol important drept sursa a microorganismelor care colonizeaza zona vaginala deci suplimentarea orala cu lactobacili ajuta la mentinerea normala a florei vaginale si la prevenirea tulburarilor functionale de la nivelul acesteia.

Totodata este importanta si asigurarea unei compozitii fiziologice de lactobacili pentru mentinerea florei vaginale.
Dintre tipurile de lactobacili cu rol benefic, prezenta lactobacilului crispatus are o importanta deosebita.

Prin urmare a fost conceputa o compozitie echilibrata, similara celei fiziologice, de lactobacili vaginali, administrata oral , pentru a sustine restabilirea florei vaginale.

ASTARTE- produs inovativ, unic prin compozitie si administrare orala

Combinatie fiziologica de lactobacili, specific selectionati, administrati oral pentru refacerea si mentinerea echilibrului florei vaginale

Astarte este un produs brevetat care contine 4 tulpini de lactobacili specific destinate pentru confortul femeilor( Lactobacillus crispatus, L. jensenii, L. gasseri si L. rhamnosus).
Acesta contribuie la refacerea si mentinerea echilibrului florei intestinale si vaginale astfel sustinand functionarea normala a sistemului uro-genital.

In dezvoltarea produsului Astarte un rol esential a avut procesul de selectie a celor mai adecvate tulpini de lactobacili. In urma unor studii clinice efectuate de o echipa de medici ginecologi si microbiologi din Austria au fost identificate cele 4 tipuri de lactobacili cu influenta particulara asupra sanatatii florei vaginale.

Caracteristicile celor 4 tulpini

4 tipuri de lactobacterii

Totodata produsul Astarte beneficiaza si de avantajele administrarii orale administrare orala

Administrare orala: 2 capsule pe zi, administrate, de preferinta, inainte de masa, cu un pahar de apa sau alt lichid. Pentru o utilizare corecta a produsului, se recomanda sa se urmeze sfatul medicului.

Astarte, zeita fertilitatii si a sexualitatii, a inspirat numele unui produs inovativ, unic prin compozitie si administrare orala.

produs inovativ astarte

Astarte este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata si echilibrata si un stil de viata sanatos. Disponibil in farmacii. Pentru mai multe informatii adresati-va medicului sau farmacistului.
Informatii suplimentare: Montavit Reprezentanta pentru Romania, Tel./ fax 021-230.33.51;email: [email protected], www.montavit.ro.