Hipertensiunea si salturile de tensiune vor ramane in trecut

Cardiologii dezvaluie secretul Hipertensiunii

Infarctul si accidentele vasculare cerebrale sunt cauza a aproximativ 70% de decese in intreaga lume. Sapte din zece oameni mor din cauza obstructiei arterelor inimii sau creierului. Practic, in toate cazurile, motivul unui sfarsit atat de ingrozitor este unul singur: salturile de tensiune din cauza hipertensiunii. ”Ucigasul tacut”, cum a fost numit de cardiologi, curma anual milioane de vieti.

Leo Bokeria
Medic chirurg cardiolog cu nume mondial, doctor in stiinte, academician , inventator.

Vechime in munca - 43 de ani

Despre problema:
Nu este un secret pentru nimeni ca bolile cardio-vasculare sunt lideri mondiali intre boli, dupa numarul de vieti pe care le curma. Astfel, hipertensiunea apare in calitate de cauza principala a tuturor infarcturilor si accidentelor vasculare cerebrale, care sunt in randul bolilor cardio-vasculare. Fara indoiala, si alte boli exercita presiune asupra organismului, dar anume hipertensiunea, si oscilatiile de tensiune provocate de aceasta, sunt acel mecanism de declansare, care trimite oamenii pe lumea cealalta.

Daca e sa vorbim despre valori concrete, atunci, aproximativ in 77-78% de decese ”din cauze naturale”, au anume hipertensiunea drept cauza. In cifre absolute, aceasta inseamna in jur de 1,54 milioane de decese in anul 2016 si 1,49 milioane in 2015.

Adica cifrele sunt cu adevarat enorme si infricosatoare. Pana de curand nu banuia nimeni despre dimensiunile dezastrului, deoarece nu era inca efectuat un calcul statistic si o analiza detaliata. in intervalul dintre 2011 si 2016 noi am colectat seturi uriase de date, care au dus la concluzii cu totul inconsolabile.

Salturile de tensiune provoaca de fiecare data suprasolicitari enorme ale muschiului cardiac si, mai devreme sau mai tarziu, acestea se finalizeaza cu oprirea definitiva a inimii. Altfel spus, de fiecare data tensiunea arteriala crescuta duce la o suprasolicitare de 10-20 de ori a inimii.

Daca e sa vorbim despre finalul evolutiei bolii, atunci hipertensiunea duce intotdeauna la unul si acelasi final, la deces. De altfel, daca e sa o evidentiem pe ea, anume ca un factor-cheie al decesului uman, aceasta se intampla in 89% de cazuri. Adica, in 89% de cazuri, hipertensiunea se sfarseste cu infarct sau atac vascular cerebral si cu decesul persoanei.

Si, daca, inca 20-30 de ani in urma, bolnavii cu asemenea diagnostic aveau o sansa sa mai traiasca 10-20 de ani, atunci acum aproximativ 2/3 (doua treimi) din pacienti mor in primii cinci ani de evolutie a bolii.

In deosebi este ingrozitor faptul ca o multime de oameni nu banuiesc, in general, ca au hipertensiune. Ei pierd posibilitatea de a mai remedia ceva, condamnandu-se astfel pur si simplu la moarte.

Iata simptomele, dupa care puteti stabili ca aveti hipertensiune:
• Durere de cap
• Ritm cardiac intetit
• Puncte negre in fata ochilor (musculite)
• Apatie, iritabilitate, somnolenta
• Privire incetosata
• Transpiratie
• Oboseala cronica
• Umflare a fetei
• Amortire si tremor al degetelor
• Salturi de tensiune

Chiar si un singur simptom trebuie sa va faca atenti. Iar daca sunt doua, nici nu va mai indoiti – aveti hipertensiune. Apropo, conform statisticii, 67% nu cunosc ca sunt afectati de aceasta boala .

In ce mod putem sa ne protejam si sa invingem boala?

Mai intai de toate trebuie sa constientizam ca merita sa renuntam la o multime de obiceiuri nocive, in special la fumat si alcool. Acestea doar agraveaza situatia in cazul hipertensiunii arteriale.

Urmatorul lucru – tensiunea poate fi si trebuie scazuta, alfel nu-i posibil. Dar asta nu va trata insasi boala. Mai mult, daca vom exagera cu medicamentele si vom avea o scadere brusca de tensiune, aceasta din urma poate provoca o reactie extrem de negativa a organizmului, si poate duce la acelasi infarct. Asta,pe langa faptul ca pastilele dau o presiune foarte mare asupra ficatului.

De fapt, la momentul dat, unul din remedii, care este recomandat de unii medici pentru tratarea hipertensiunii, el fiind folosit si de catre cardiologi in activitatea lor, este Normalife.

Elaborarea lui s-a inceput cativa ani in urma si s-a finalizat, practic, de curand. La crearea preparatului a lucrat un grup de specialisti, care a colaborat strans cu cardiologi practicieni.

In anul 2016, in Centrul stiintifico-practic de cardiologie si chirurgie cardiaca, care intra in componenta Centrului de stat stiintific si de cercetare a medicinei preventive au fost finalizate cu succes testarile clinice ale unui preparat de generatie noua -Normalife, creat pentru lupta cu hipertensiunea.

Serviciul de presa al Institutului a facut public urmatoarele:

"1.Eficacitatea Normalife, calculata dupa metoda standart (numarul de persoane insanatosite raportat la numarul total de bolnavi, intr-un grup de 100 de persoane care au urmat cursul de tratament), a constituit:

– Normalizarea tensiunii – 97%

– Eliminarea trombozei venoase – 80%.

– Eliminarea batailor puternice de inima – 99%

– Vindecarea de durerea de cap – 100%

– Adaos de vivacitate ziua, imbunatatirea somnului noaptea – 97%.

*Prin insanatosire, in cazul dat, se intelege disparitia tutror simptomelor si lipsa recidivelor timp de 6 luni.

2. Efecte secundare nedorite, inclusiv reactii alergice, nu au fost detectate.

3. Normalife a fost recunoscut ca un preparat-lider in lupta contra hipertensiunii."


Mihai Nedelciuc

Directorul Centrului stiintifico-practic de cardiologie si chirurgie cardiaca. Profesor.
Vechime in munca - 20 de ani

De catre colaboratorii institutului nostru a fost stabilit ca preparatul actioneaza asupra cauzei imbolnavirii, datorita acestul fapt apare posibilitatea de a se vindeca deplin de hipertensiune. El elimina simptomele in chiar primele sase ore dupa administrare, din contul substantei sale active. Aceasta ofera posibilitatea, imediat dupa inceperea cursului de tratament, de a respira din plin.

Elasticitatea vaselor se restabileste total dupa un curs de administrare. Normalife este eficient la orice stadiu de hipertensiune. Remediu, bineinteles, a trecut testarile clinice. in cazul nostru, vorbim de 75-77% de vindecati. La ceilalti situatia doar se stabilizeaza. Adica, insasi hipertensiunea in stare incipienta se pastreaza (e o problema a elasticitatii vaselor).

Dar, chiar astfel, nu mai aveti salturi de tensiune si va simtiti pur si simplu excelent.
in afara de Romania, Normalife a trecut testarile clinice in Elvetia si Germania, unde la fel s-a confirmat eficacitatea sa. Acum exista o cerere enorma pentru acest preparat. Dar, conform unei dispozitii speciale, el este vandut doar in interiorul tarii noastre, aceasta are legatura cu volumul mic al capacitatii de producere, care nu este pregatita pentru un asemenea nivel de cerere.

La momentul actual mijlocul este produs in partide mici, dar producatorul deja construieste capacitati noi de producere, care vor permite de a creste volumul de cateva ori.
Acum preparatul original Normalife poate fi comandat pe site-ul oficial al producatorului.