Sanatate fara alergii

Pe masura ce se apropie primavara, vremea se incalzeste, florile infloresc si copacii revin la viata. Exista o dorinta innascuta de a ne alatura naturii in reinnoirea si renasterea ei!

Acest sentiment este un raspuns natural, avand in vedere ca trupurile noastre tocmai au iesit din sezonul rece sau kapha, cunoscut pentru cresterea elementelor pamantesti si a „apei grele si lipicioase” din organism.

Acest lucru duce la un foc digestiv amortizat sau agni. In plus, exista multe iritante naturale in aer - fie ca este vorba de polen, praf sau altele - incat organismele noastre le recunosc ca toxine sau ama.

Cu un foc digestiv slabit, toxinele nu numai ca „locuiesc”, ci si se dezvolta in greutatea lui kapha, construind in continuare elementele de apa si pamant, in special in sangele nostru si in fluidele corpului.

Adevarul este ca multi dintre noi nu au un foc digestiv perfect, deci nu este deloc neobisnuit ca majoritatea populatiei sa aiba un anumit nivel de iritare ocazionala in acest sezon. Solutia consta in refacerea focului digestiv, curatarea sangelui si a limfei si inlaturarea cu succes a kapha si a toxinelor din organism.

In acest scop, recomandam o combinatie de curatare care va intari focul digestiv si va muta excesul de kapha cu ajutorul plantelor si suplimentelor pentru sanatatea pulmonara si respiratorie.

Suntem mandri sa va prezentam produsul nostru, ALERGISALM™ , care este destinat sa ofere suport respirator pentru iritatii sezoniere obisnuite si nu numai. Aceasta formula superioara sprijina un raspuns antiinflamator sanatos la schimbarile sezoniere si prezinta proprietati pentru a curata usor sangele si limfa.

Suplimentul alimentar ALERGISALM™ contine un amestec de plante care contribuie la mentinerea functiilor fiziologice normale la nivel cutanat, ocular, respirator si digestiv la contactul cu alergenii din mediu sau alimentatie. Combinatia de plante din ALERGISALM™ sustine detoxifierea hepatica prin eliminarea toxinelor din organism pe cale renala si intestinala. Fitonutrientii din plante sustin echilibrarea si functionarea normala a sistemului imunitar si adaptarea la conditiile de mediu.

Viola tricolor (Trei frati patati) - Planta contine saponine triterpenice pentaciclice, uleiuri volatile, un alcaloid (violina), flavonozide (viola- cvercetinozida identica cu rutozida), antocianozide, mucilagii, vitamine A, C, betacaroten si taninuri.

Este benefica in ameliorarea problemelor alergenice cum ar fi: afectiuni respiratorii insotite de alergii (alergica, astm bronsic, traheite, bronsite, faringite, orice afectiune care evolueaza cu tuse rinita cu expectoratie), alergii digestive, intoxicatii diverse, deficiente imune etc.

Ziziphus jujuba - Jujube este una dintre cele mai bune surse de antioxidanti, cum ar fi vitamina C si vitamina A. Acest efect antioxidant este benefic in numeroase tulburari ale organismului, precum si in reducerea stresului asupra sistemului imunitar si limfatic.

Antioxidantii ajuta la neutralizarea radicalilor liberi, responsabili pentru numeroase afectiuni. Saponinele si alcaloizii continuti in fructe sunt asociate cu purificarea sangelui si eliminarea toxinelor din organism.

Urtica dioica (Urzica) - Urzica contine compusi cu efecte similare antihistaminicelor, (blocarea productiei de histamina) ameliorand in special simptomele produse de alergia la fan si polen. Urzica ajuta la detoxifierea organismului prin excretia substantelor toxice.

Curcuma longa (Turmeric) - Turmericul contine in principal curcuminoide. Curcuminul are actiune antioxidanta si antiinflamatoare nesteroidiana. Curcuminul reduce productia de histamina, reducand astfel reactia organismului la alergeni. Contribuie la detoxifierea organismului (amplifica activitatea enzimelor detoxifiante).

Taraxacum officinale (Papadia) - este o excelenta sursa de minerale: fier, cupru, potasiu, fosfor, calciu si magneziu. Contine vitaminele A, B1, C, D. Proprietatile stimulente digestive se datoreaza unui principiu amar: taraxacina.

Mai contine flavonoide, fitosteroli, lactone cu proprietati laxative, acizi (cafeic, silicic, palmitic, oleic), taninuri, etc. Papadia are rezultate remarcabile in detoxifierea organismului, mai ales in perioadele de schimbare a anotimpului.

Prin proprietatile sale de detoxifiere, tonifica si da un aspect sanatos pielii. Papadia face parte din plantele cele mai bogate in provitamina A. Este foarte eficienta in lupta impotriva radicalilor liberi care duc la imbatranirea pielii.

Radacinile contin in plus si principii amare, inulina, zaharuri complexe, substante care favorizeaza flora intestinala benefica.

Papadia este eficace in lupta impotriva constipatiei, anemiei si infectiilor.

Glycyrrhiza glabra (lemn dulce) - Pulberea de radacina contine glicirizina. Pe linga glicirizina, radacina mai contine: acid glabric tot de natura triterpenica, derivati de natura flavonoidica (licviritina si izolicviritina), cumarine (umbeliferone, herniarin), un hormon estrogen de natura steroidica similar estradiolului, substante minerale, vitamine din grupul B, dihidrostigmasterol etc.

Lemnul dulce este cunoscut drept „cortizonul natural” si are efect antialergic si antiinflamator puternic, care il recomanda in toate afectiunile in care este implicat sistemul imunitar. Lemnul dulce, spre deosebire de corticoizii de sinteza, nu reduce imunitatea, ci, din contra, o stimuleaza si echilibreaza. Este foarte eficient in raceli, elibereaza caile respiratorii de secretii si calmeaza tusea.

Glicirizina din radacina de lemn dulce blocheaza metabolismul prostaglandinelor.

Alatura-te naturii in acest sezon fara ezitare! Sprijina-ti corpul cu ALERGISALM™ .

Autor: Pharm. eng. Liviu Horoba