Acum putem trata eficient cuperoza

Cuperoza este una dintre cele mai comune boli care afecteaza pielea fetei. Studiile estimeaza ca 45 de milioane de oameni din intreaga lume sunt afectati de aceasta boala, insa cei mai multi dintre ei nu sunt constienti de acest lucru si nici nu au auzit de aceasta afectiune.

Cuperoza, denumita popular boala obrajilor rosii, este o boala cronica, netratabila. In primele stadii, se manifesta prin aparitia unor inrosiri sau iritari temporare la nivelul tenului, insa acestea dispar odata ce factorii favorizanti sunt indepartati. Ulterior, desi poate parea ca roseata a disparut, aceasta conditie progreseaza pana la nivelul doi - cuperoza.

In stadiile sale incipiente, se manifesta ciclic - apare, dispare si reapare, dupa un timp. Odata ce evolueaza la stadiile 3 si 4, tenul se ingroasa, iar inrosirea devine permanenta, capilarele sparte devin vizibile la suprafata dermei. Uneori,cuperoza poate fi insotita de acnee (acneea rozacee).

Cauze

Cuperoza afecteaza un numar tot mai mare de femei cu varsta cuprinsa intre 30 si 50 de ani, adesea aceasta afectiune fiind ereditara.

Femeile cu tenul deshis, blonde, care duc o viata sedentara sau sunt la menopauza, sunt cele mai predispuse sa fie afectate de aceasta boala.

Chiar daca este mai des intalnita la femeile mai in varsta, cuperoza poate afecta, de asemenea, si femeile tinere sau chiar barbatii.

Cauzele aparitiei cuperozei sunt reprezentate de:
• dilatarea vaselor de sange din piele,
• tulburarile endocrine aparute odata cu menopauza,
• afectiunile gastrointestinale (gastrita, colon iritabil, tulburari de tranzit, avitaminoze, infectii etc.),
• alimentatia nesanatoasa,
• consumul frecvent de bauturi si alimente fierbinti,
• produse foarte condimentate,
• consumul indelungat de tutun si alcool
• anumite medicamente

Cauzele externe precum:
• poluarea,
• abuzul de soare,
• conditiile climatice din timpul sezonului rece,
• produsele cosmetice cu ingrediente chimice agresive,
• stresul, spaimele si insomniile pot perturba sistemul nervos si organismul si, ulterior, pot afecta nivelul epidermei.
• roseata cuperotica poate fi agravata de spalatul fetei cu apa dura, prea calda sau prea fierbinte.

Cuperoza nu este o boala contagioasa sau infectioasa, insa netratata timp indelungat, se poate agrava si poate afecta definitiv tenul, pielea nemaifiind capabila sa se regenereze.

Din acest motiv, efectele cuperozei trebuie prevenite din timp, astfel incat sa nu se ajunga in stadiul in care orice tip de tratament este zadarnic.

Prevenirea

Pentru prevenirea aparitiei cuperozei trebuie evitate schimbarile bruste de temperatura, expunerea indelungata la soare; se recomanda exercitii fizice zilnice pentru ameliorarea circulatiei sangelui consumul de fructe si legume proaspete si includerea in meniu a uleiurile presate la rece cu un continut bogat de Omega 3 si Omega 6.

De asemenea, este forte important consumul zilnic de lichide (in special apa) - 1-2 litri/zi. Trebuie evitate: mancarea condimentata, prajelile, grasimile, bauturile alcoolizate puternic, bauturile multe prea calde, consumul excesiv de cafea si ceai, care au actiune dilatatoare asupra vaselor de sange.

Sfaturi utile pentru o ingrijirea corespunzatoare a pielii:

• nu folositi produse cosmetice prea grase sau prea uscate; produsele alese trebuie sa fie in conformitate si de aceeasi natura cu tenul vostru;

• nu folositi produse cosmetice al caror termen de valabilitate este depasit;

• aveti grija la produsele cosmetice pentru machiaj, la produsele exfoliante si la parfumurile utilizate - acestea pot determina aparitia cuperozei;

• utilizati creme cu factor protector impotriva razelor UV dar si impotriva frigului, creme hidratante si care calmeaza pielea;

• folositi numai produse cosmetice si sapunuri neiritabile, naturale sau bio, fara alergeni si alte ingrediente chimice agresive cu tenul;

• este recomandat sa utilizati creme din plante specifice pentru dilatarea vaselor de sange, creme din si cu sulfina, hamamelis, castana de India;

• sunt recomandate, de asemenea, curele de detoxifiere cu ajutorul ceaiurilor de urzici, salvie, musetel si cicoare.

Tratament

In cazul aparitiei primelor semne de cuperoza, este indicat sa consultati un medic dermatolog, acesta este cel mai in masura pentru a va sfatui cum ii puteti stopa evolutia, cum sa preveniti recidivele si cum sa o tineti sub control.

In functie de particularitatile unui caz de cuperoza, poate fi prescris un tratament medicamentos sau se pot efectua aplicatii locale de creme antibacteriene si anti-inflamatoare.

In cazurile foarte avansate, cuperoza poate fi tratata cu laser sau electro-coagulant, in clinici specializate.

Tratamentele naturale din diferite plante si ingrediente sunt, de asemenea, foarte recomandate in tratarea, estomparea sau stoparea evolutiei cuperozei.

Produse profesionale pentru cuperoza si ingrijirea pielii

CUPERIX este o crema revolutionara anticuperozica, un produs dermatocosmetic folosit cu succes in tratarea acestei afectiuni.

Crema anticuperozica CUPERIX poate fi utilizata pe toata fata si aplicata de doua ori pe zi, dimineata si seara, in strat subtire, prin masaj usor; aceasta are dublu efect:

• hidrateaza pielea si intareste vasele de sange datorita substantei active NIO-TROX - o substanta de ultima generatie, obtinuta pe cale naturala, care are proprietatea de a scadea permabilitatea capilara, de a imbunatati microcirculatia locala si de a reduce riscul formarii de edemuri.

• actioneaza la suprafata fetei si, prin mecanismul de transport al substantei active direct la locul de actiune, reuseste sa amelioreze aspectul rosiatic al pielii afectate de cuperoza, la nivelul obrajilor, nasului si barbiei.

Crema CUPERIX este imbunatatita cu vitamina A si vitamina E, ca activi de hidratate intensa. In plus, nu contine parabeni, parafina sau parfum.
Crema anticuperozica CUPERIX este naturala intr-un procent de 98%!

Crema anticuperozica CUPERIX este un produs al companiei romanesti ELADERM, o companie care a luat nastere in urma a doi ani de cercetare si care este specializata in produse dermatocosmetice aflate la granita dintre medicament si produs cosmetic.

Pentru o ingrijire corespunzatoare a pielii, ELADERM recomanda, de asemenea, cateva produse dermatocosmetice esentiale:

• Tratamentul pentru piele deshidratata, crapata – HIDRADERM. O crema de fata hidratanta, care ajuta in afectiuni precum piele uscata, ten uscat, piele deshidratata. Aceasta reduce, de asemenea, pierderea de apa transepidermica si are proprietati emoliente.

• CREMELE cu Uree, Vitamina A si E. Acestea hidrateaza si inmoaie tegumentele uscate, favorizeaza retentia de apa la nivelul pielii si ajuta la inlaturarea scuamelor iritante si inestetice. Crema cu 2% uree este recomandata pentru simpla intretinere a pielii, iar cea cu uree in concentratie de 10% este un tratament adjuvant pentru psoriazis si dermatita atopica, insa ajuta si la vindecarea calcaielor, coatelor si palmelor crapate.

• Tratamentul pentru seboree, piele grasa – ANTI SEBUM. Aceasta crema reduce secretia glandelor sebacee si reduce numarul de pori, diametrul si volumul lor. Utilizarea ei genereaza pori rafinati, piele neuleioasa si aspect matifiant.

• Tratamentul pentru Riduri – RIDSTOP. Aceasta crema antirid reduce dezechilibrele aparute la nivelul pielii, stimuleaza expresia colagenului, stopeaza pierderea acidului hialuronic si contine vitamina E, aceasta avand rol antioxidant.

• Lotiunea Micelara Micelium. Aceasta lotiune micelara curata rapid impuritatile si chiar si machajul rezistent la apa. Este potrivita pentru toate tipurile de ten si nu contine parabeni sau coloranti. Produsul contine Alantonina, o componenta naturala care are un efect anti-iritant, calmant, epitelizant si cicatrizant.