Infectia urinara, trateaza corect cauzele infectiilor tractului urinar

Disconfort, senzatie de arsura la urinare, o nevoie urgenta, intensa de a merge si a urina, urinare obisnuita a unor cantitati reduse de urina, pot fi simptomele prezentei unei infectii urinare necomplicate.

Multe femei trec prin aceasta experienta: in cursul vietii aproape jumatate au cel putin un episod si, dintre acestea 20 - 30% au recidive.

Netratate corect si complet, infectiile urinare repetate afecteaza calitatea vietii si se pot complica.

Ce e foarte important de stiut e ca sursa infectiilor urinare este localizata in intestin!

Cea mai frecventa cauza a infectiei tractului urinar e reprezentata de bacterii, dintre care Escherichia Coli e responsabila pentru 80% din cazuri Aceste bacterii sunt localizate la nivel intestinal.

In anumite conditii se pot raspandi si, de la nivel intestinal, ajung prin uretra in vezica urinara, unde determina inflamatia dureroasa a mucoasei. De aceea, datorita uretrei mai scurte, femeile sunt mai predispuse la infectie decat barbatii.
Cu cat sunt tratate mai repede primele simptome, cu atat sunt mai mari sansele ca inflamatia iminenta sa fie stopata in faza de dezvoltare.

O infectie necomplicata a tractului urinar poate fi tratata usor si, de obicei, se vindeca fara consecinte.

Cu toate acestea, boala are o tendinta de recidivare. Uneori, in timpul unei infectii urinare necomplicate, un tratament non antibiotic este suficient, alteori medicul considera necesara si administrarea de antibiotice.

Cand ar trebui sa va adresati medicului?
• Daca simptomele se inrautatesc sau daca nu exista nici o imbunatatire a simptomelor
• Daca exista durere in zona rinichilor sau daca urinati cu sange
• Daca starea generala este alterata sau aveti febra
• Daca suferiti de alte boli sau exista si alti factori de risc
• Daca sunteti gravida sau alaptati

Rezistenta bacteriana in crestere necesita utilizarea rationala a antibioticelor de aceea este necesara gasirea unor noi abordari terapeutice.
Daca tratamentele actioneaza doar la nivel de vezica, atunci vindecarea e deseori incompleta, de scurta durata.

Utipro Plus, un produs inovativ pentru infectiile acute ale tractului urinar si pentru prevenirea recidivelor

Pentru a gestiona rapid simptomele infectiei urinare si pentru a preveni aparitia lor poti folosi Utipro Plus, un produs nou inovativ. Spre deosebire de celelalte tratamente non antibiotice, Utipro plus actioneaza in primul rand asupra originii infectiei, la nivel intestinal.

Compusul este destinat controlului si prevenirii infectiilor tractului urinar produse de agenti patogeni, precum E. coli si alte bacterii gram (-) implicate in mod normal in etiologia infectiilor tractului urinar.

Utipro Plus se bazeaza pe trei ingrediente naturale

Utipro Plus contine trei ingrediente naturale: Xiloglucan gelatina + hibiscus + propolis.

Xiloglucan este un mucoprotector care actioneaza intestinal. Mucoprotectoarele sunt polimeri ce actioneaza in acelasi fel ca bariera naturala de mucina (mucomimetic). Protejeaza mecanic epiteliul prevenind adeziunea agentilor patogeni si patrunderea lor masiva. In plus agentii patogeni care deja au patruns sunt izolati si neutralizati de sistemul imunitar propriu.

Drept urmare , Utipro Plus, prin xiloglucan gelatina, actioneaza mecanic formand un film protector care previne atasarea si proliferarea bacteriilor si astfel ascensiunea ulterior la nivelul vezicii urinare.

Utipro Plus contine si propolis si hibiscus care actioneaza la nivelul vezicii urinare, producand acidifierea urinei care duce la suprimarea proliferarii bacteriene.

Mod de administrare

Se administreaza pe cale orala 2 capsule per zi, de la aparitia primelor simptome de tulburari ale tractului urinar timp de 5 zile, cu scopul de a reduce proliferarea agentilor patogeni care poate degenera in infectii.

In caz de recidive ale infectiilor, in scopul prevenirii unor noi episoade, se recomanda 1 capsula per zi timp de cel putin 15 zile consecutive per luna (daca este necesar, produsul poate fi administrat in cicluri repetate).

Utipro Plus se poate administra singur sau in combinatie cu antibioticele

In infectii acute administrarea de la primele simptome ( arsuri, durere, urinari frecvente ) reduce rapid simptomatologia si poate reduce necesitatea administrarii de antibiotic (fapt dovedit de studii clinice). Utipro Plus este extrem de bine tolerat si nu produce reactii adverse.

Cateva sfaturi utile ca sa va protejati de infectiile tractului urinar

• Evitati deshidratarea!
• Beti suficiente lichide.
• Nu va abtineti mult timp si repetat in a urina!
• Duceti-va, pe cat posibil, direct la toaleta si goliti-va vezica urinara complet, de indata ce simtiti nevoia de a urina! Stati relaxate in timpul urinarii si nu va incordati.
• Folositi sapun cu pH neutru atunci cand spalati zonele intime pentru a proteja flora vaginala a corpului
• Nu folositi jet de apa in zona intima pentru a nu favoriza patrunderea germenilor in uretra
• Stergeti-va intotdeauna din fata spre spate, dupa scaun, nu invers
• Nu folositi prezervative, diafragme sau supozitoare vaginale acoperite cu substante necunoscute, iritante
• Urinati cat mai curand posibil dupa actul sexual

Utipro plus este un dispozitiv medical marca CE, disponibil in farmacii. Pentru mai multe informatii referioare la efectele sau la posibilele efecte secundare, adresati-v medicului sau farmacistului i cititi prospectul din interiorul ambalajului.