Avantajele planului de asigurari de sanatate private

Managerii planifica in detaliu fiecare proces al companiei - e singurul mod in care pot creste la maximum probabilitatea de a-si atinge obiectivele. De ce nu ar face la fel si cu unul dintre cele mai dorite beneficii extra-salariale: asigurarile de sanatate private?

Acestea sunt mai mult decat simple beneficii, reprezentand o componenta importanta in strategia de recrutare a companiei.

Deoarece asigurarile de sanatate ar trebui sa fie o abordare pe termen lung, e nevoie sa puna la punct un plan prin care sa stabileasca atat etapele pre-achizitie, cat si metodele de masurare a eficientei post-achizitie.

Necesitatea unui plan pe termen lung

Avantajele planului de asigurari sunt simtite atat de angajatori, cat si de angajati. Din punctul de vedere al angajatorului, asigurarile de sanatate reprezinta un avantaj competitiv in procesul de recrutare.

Ceea ce este si mai important e capacitatea de a adapta acest beneficiu la nevoile fiecarui angajat sau grup de angajati si de a-l putea oferi pe termen lung. Astfel, aceste asigurari devin parte din strategia de retentie si loializare a angajatilor valorosi din cadrul companiei.

Pe de alta parte, angajatii au siguranta protectiei propriei stari de sanatate, dar si a familiei lor. In plus, ei se simt recompensati pentru cele 8 ore pe care le dedica zilnic si celor 5 zile pe saptamana pentru atingerea obiectivelor companiei.

Multi dintre angajati amana vizita la medic, se neglijeaza si, in cele din urma, nu fac decat sa inrautateasca starea de sanatate.

Aici intervine rolul angajatorului, care ofera asigurarea de sanatate, intelegerea si flexibilitatea necesare pentru a-l lasa sa mearga la medic chiar daca programarea are loc in timpul programului.

Eficienta pe termen lung

Pentru convingerea ca asigurarile de sanatate private sunt eficiente, angajatorul are nevoie de un plan, iar actiunile sale trebuie evaluate si adaptate periodic. Cand vine vorba de adaptare, trebuie sa tina cont de munca depusa de angajati: unii stau mereu la birou, altii petrec mult timp in picioare, pe teren.

De aceea, va cauta un pachet de asigurari adaptat la mediul de lucru al angajatului si la tipul de efort pe care il realizeaza in timpul muncii. La fel de importanta este si gasirea unei modalitati de a monitoriza daca si cat de des sunt accesate asigurarile de sanatate.

De asemenea, angajatorul poate sa ajusteze acest beneficiu si in functie de ceea ce ii spun angajatorii.

Plan de asigurari pentru 2018

Pentru 2018, angajatorii simt nevoia schimbare in randul acestor beneficii extra-salariale. Toti angajatii vor aprecia preocuparea angajatorului pentru sanatatea lor, iar compania se va bucura de avantaje fiscale, caci prima de asigurare este deductibila.

In 2018, poate fi pus in aplicare un plan pe termen lung, iar in dezvoltarea acestui plan ar trebui bifati urmatorii pasi:

Pasul 1: Analiza tipurilor de servicii medicale care s-ar potrivi fiecarui grup de angajati.
Pasul 2: Analiza si evaluarea ofertelor companiilor de asigurari private de sanatate.
Pasul 3: Stabilirea pachetelor de asigurari medicale pe baza nevoilor si bugetului companiei.
Pasul 4: Informarea angajatilor despre beneficiile oferite si mentinerea comunicarii constante.
Pasul 5: Monitorizarea succesul pachetelor oferite si ajustarea periodica pentru a mari eficienta.

Site-ul Signal-Iduna.ro reprezinta un punct de plecare generos in sfaturi si resurse, necesare pentru a realiza un plan complet pe termen lung privind asigurarile de sanatate.