Hrana pentru creier

Date statistice indica faptul ca o treime dintre europeni sufera de o afectiune neurologica. Fie ca este vorba de stres, anxietate, atac de panica, depresie, iritabiliate, nervozitate, tulburari de memorie, concentrare sau atentie, fie de nevralgie, pareza, paralizie, sindrom neurovegetativ, AVC (accident vascular cerebral) – acestea aparand deoarece la nivel cerebral, au loc dezechilibre functionale si leziuni structurale.

Exista factori favorizanti si factori determinanti, specifici, pentru aparitia acestor boli neurologice, iar consecintele acestora se manifesta fie la nivel constient, fie la nivel subconstient.

Modus vivendi

Putem beneficia de imbunatatirea starii noastre de sanatate si putem reduce riscul imbolnavirilor daca acordam atentie catorva aspecte importante.
Alimentatia este unul dintre acestea. O dieta ehilibrata, formata din alimente naturale va ajuta organismul sa functioneze la parametri optimi si il va face mai rezistent in lupta cu bolile.

De multe ori uitam ca activitatea fizica, nu numai ca ne mentine corpul in forma, dar contribuie la mentinerea si imbunatatirea conexiunilor intre neuroni, fapt ce sporeste performantele noastre cognitive.

Gestionarea emotiilor este extrem de importanta – stresul, furia, teama, tristetea, etc. favorizand procesele oxidative din tesuturi, procesele degenerative si imbatranirea prematura.

Consumul moderat de alcool ne poate aduce beneficii, dar consumul excesiv, poate cauza daune ireparabile.
Sub indrumare medicala vom face apel si la suplimentele naturale, care ne vor sustine in demersul nostru.

Un supliment alimentar 100% natural

Suplimentul alimentar natural ayurvedic NEURO POWER Tablete contribuie la mentinerea integritatiia neuronilor si a sinapselor neuronale prin asigurarea ritmului normal de transmitere a informatiei la nivel cerebral.

- Stimuleaza concentrarea, modul de perceptie a informatilor, capacitatea de sistematizare si stocare a informatiilor.

- Sustine fluxul sanguin normal care asigura transportul oxigenului si nutrientilor la nivelul creierului.

- Protejeaza celulele neuronale de procesele oxidative, generatoare de boli.

- Imbunatateste coordonarea fizico-mentala.

Cum actioneaza suplimentul alimentar Neuro Power tablete

Floarea pasiunii (Passiflora incarnata) este recunoscuta pentru actiunea sa benefica asupra sistemului nervos. Passiflora ajuta la reechilibrare psihica, induce calmul si linistea, ajuta la relaxare. De asemenea, contribuie la obtinerea unui somn profund si odihnitor, care confera organismului relaxarea necsara refacerii. Diminueaza stresul, starile depresive si anxioase.

Gratie fitosterolilor continuti, care au rolul de a stimula sinteza endogena de hormoni in organism, floarea pasiunii este recomandata femeilor aflate in premenopauza sau menopauza, ajutand la reechilibrarea hormonala. Cu puternica actiune antioxidanta, flavonoizii din principiile active, ajuta in lupta impotriva virusurilor, alergiilor, stresului oxidativ si proceselor degenerative.

Semintele de tamarin (Tamarindus indica) sunt bogate in proteine, carbohidrati, fibre (cu rol benefic in normalizarea digestiei), tanin, vitamine hidrosolubile - tonifiante pentru sistemul nervos (B1 sau “vitamina bunei dispozitii”, B2, PP) si pentru imbunatatirea functiei musculare, minerale, aminoacizi esentiali si acizi grasi – elemente vitale in procesele metabolice.

Cu un continut bogat in L-dopa, precursor al dopaminei, semintele de tamarin sunt benefice in ameliorarea simptomelor bolii Parkinson, stabilizand si imbunatatind raspunsurile motorii. In plus, compusii organici din semintele de tamarind au proprietati antioxidante si antiinflamatoare.

Supliment in starile de stres, agitatie sau tensiune, sunatoarea (Hypericum perforatum) actioneaza in sensul restabilirii echilibrului psihoemotional, inducand relaxarea si asigurand un somn odihnitor.

Remediu natural popular folosit de sute de ani pentru combaterea depresiei, sunatoarea si-a confirmat eficienta si in fata specialistilor, care au folosit-o cu succes in amelioarea starilor de depresie usoara si moderata.

Sunatoarea mentine concentratia normala in creier a serotoninei, neurotransmitator responsabil pentru starea noastra de bine, implicat, de asemenea in multe alte functii importante ale organismului – memorie, procesul de invatare, somn (alaturi de melatonina, regleaza ciclurile zi/noapte, veghe/somn), termoreglare, comportament sexual, etc.

Ginkgo biloba (Arborele pagodelor) este de departe cel mai apreciat neuroprotector natural. Fitocomplexul extras din Gingko biloba previne tromboza, scade vascozitatea sangelui si creste fluxul sanguin, ajutand in acest fel la o buna irigare a creierului, la un transport eficient al oxigenului si nutrientilor la nivelul celulelor acestuia, favorizand procesele cognitive.

Actiunea vasodilatatoare manifestata in special atat la nivelul arterelor medii si mici, cat si al capilarelor este benefica persoanelor cu insuficienta cerebrovasculara, care manifesta risc sporit de anxietate, depresie, tulburari de somn sau degradarea functiilor mentale.

Flavonoidele, vitamina C si carotenoidele din compozitia extractului de Gingko biloba au efect puternic antioxidant, in mod special la nivelul creierului, retinei si sistemului cardiovascular.

Salvie (Salvia officinalis) stimuleaza sistemul nervos, datorita proprietatilor anxiolitice si relaxante ale compusilor fitochimici din compozitia ei - taninuri, principii amare, ulei volatil, vitaminele B1 si C, saruri de potasiu, glicozide, polifenoli si rasini. Salvia calmeaza si induce o stare de echilibru psihoemotional, combate oboseala fizica, psihica si amelioreaza starea depresiva.

Create in urma a multor ani de cercetari, de catre specialisti cu experienta in domeniu, toate suplimentele alimentare naturale din plante ayurvedice, sub forma de tablete si siropuri, marca Ayurmed, sunt avizate de Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA) prin Serviciul National pentru Plante Medicinale, Aromatice si Produse ale Stupului (S.N.P.M.A.P.S) – Bucuresti.

Brandul Ayurmed, produsul campaniei S.C. Star International Med, S.R.L., prezenta pe piata inca din 1999, a obtinut rapid recunoastere nationala si internationala.