Cum pot fi rezolvate problemele delicate de sanatate ale femeilor?

Multe femei se pot confrunta cu probleme de sanatate intima precum uscaciunea vaginala, vaginita, candidoza, insa pudoarea le poate impiedica sa vorbeasca despre acestea sau chiar sa consulte un medic.

Este foarte important ca fiecare femeie sa isi depaseasca aceasta rusine, sa ia masuri pentru a trata aceste probleme de sanatate. In caz contrar, nu numai ca ii este afectata viata intima, dar pot duce la aparitia unor afectiuni mai grave.

Aceste probleme delicate de sanatate se manifesta prin simptome destul de neplacute.

Simptome care indica o problema de sanatate in zona intima

Astfel, in cazul uscaciunii vaginale femeile care au aceasta problema de sanatate nu simt nicio placere in timpul actului sexual, pot resimti durere, senzatie de usturime. Senzatia de uscaciune vaginala apare mai ales in perioada de premenopauza si de menopauza.

In cazul candidozelor si al vaginitelor (inflamatie la nivelul vaginului) apar manifestari precum secretiile urat mirositoare, usturimi in zona intima, senzatie de arsura, iritatii in zona intima, disconfort in timpul sexului.

Statisticile spun ca aproximativ 75% dintre femei se confrunta, cel putin o data in viata, cu vaginita sau cu candidoza.

Mancarimile sunt un alt simptom suparator pe care il pot experimenta femeile care sufera de vaginita, de candidoza sau care prezinta probleme cu hormonii estrogeni, din cauza instalarii menopauzei.

Produsele din gama Mastrelle, un ajutor pentru sanatatea intima

Mastrelle Chic 30+ este eficient in preventia si tratamentul uscaciunii vaginale asociate deficitului de estrogen fiziologic (nastere, alaptare) sau indus (stres, anticonceptionale, radioterapie sau chimioterapie).

Mastrelle Chic 30+ contine acid hialuronic, dexpantenol si extracte de aloe si galbenele.

Acidul hialuronic este o molecula naturala care are capacitatea de a atrage si de a fixa cantitati mari apa in tesuturi, marindu-le elasticitatea si gradul de hidratare. Dexpantenolul (provitamina B5), impreuna cu extractele de aloe si galbenele, calmeaza iritatiile si contribuie la refacerea rapida a mucoasei vaginale.

Mastrelle Chic are un pH echilibrat in jurul valorii normale pentru mucoasa vaginala, 4.1, care impiedica dezvoltarea microorganismelor patogene. Poate fi utilizat zilnic sau ori de cate ori este necesar. Nu pateaza lenjeria. Utilizarea regulata sporeste confortul si starea de bine in zona intima.

Pentru femeile aflate la premenopauza sau menopauza, care se confrunta cu atrofia vaginala cauzata de deficitul de estrogeni, Fiterman Pharma a creat gelul vaginal Mastrelle Madame 45+. Mastrelle Madame 45+este concentrat in isoflavone din soia, substante denumite fitoestrogeni, datorita proprietatii lor de a mima efectul estrogenilor fara a avea actiune estrogenica propriu-zisa. Fitoestrogenii din soia aplicati pe mucoasa vaginala ii cresc gradul de hidratare, ii redau troficitatea si elasticitatea si restabilesc secretia normala de mucus protector lubrifiant.

Gelul vaginal Mastrelle Madame 45+ contine si acid hialuronic, o macromolecula naturala ce mentine apa in tesuturi, dar si extracte calmante de aloe si galbenele ce reduc iritatia si grabesc vindecarea.

O aplicare de 2 ori pe saptamana este suficienta pentru a reface mucoasa vaginala, pentru a restabili nivelul normal de hidratare si lubrifiere si pentru a echilibra pH-ul la valoarea normala fiziologica pentru aceasta varsta.

Daca te confrunti cu vaginita sau candidoza, este important sa stii ca terapia infectiilor vaginale nu ar trebui sa aiba in vedere doar eradicarea patogenilor, ci ar trebui totodata sa urmareasca si refacerea florei si a pH-ului vaginal, restabilind astfel mecanismele fiziologice, naturale de aparare impotriva patogenilor.

Mastrelle Flora Plus este o gama inovatoare ce abordeaza infectiile vaginale din cele doua perspective: impiedicarea dezvoltarii patogenilor si refacerea florei saprofite normale si a pH-ului fiziologic. Mastrelle Flora Plus contine ingredientele pure, atent selectionate, combinate cu vitamine si extracte vegetale standardizate: complex pebiotic bio-activ, D-xylitol, acid lactic, vitamine, acid hialuronic, extracte naturatle de echinacea, musetel si castan salbatic.

D-xylitolul inhiba in mod selectiv patogenii in timp ce complexul prebiotic stimuleaza cresterea lactobacililor, mecanism sustinut si de vitamina C si acidul lactic prin scaderea pH-ului vaginal si restabilirea conditiilor fiziologice pentru dezvoltarea lactobacililor.

Saponinele din extractul de castan salbatic curata in mod delicat mediul intravaginal avand efect antiaderent pentru patogeni.

Extractul de Echinacea are proprietati antifungice in timp ce extractul de musetel are proprietati antibacteriene si amelioreaza simptomele asociate vaginitei bacteriene precum mancarimile, arsurile si inflamatia, regenerand totodata si mucoasa vaginala alterata.

Datorita compozitiei complexe Mastrelle Flora Plus ajuta in tratamentul vaginitelor bacteriene si fungice, impiedicand dezvoltarea tulpinilor de Candida albicans, Trichomonas vaginalis si Gardnerella vaginalis, restabileste pH-ul si reface flora vaginala saprofita.