Ai o alergie? E bine sa stii

In cazul organismelor sensibile, alergiile sunt produse de substante provenite din mediul extern – substante alergene.

Frigul, caldura, substantele chimice folosite in producerea alimentelor (ex. aditivii si colorantii), medicamentelor, fibrelor textile, cosmeticelor, veninurile de la animale si insecte, bacterii, virusuri, paraziti, polen, fructe (capsune, kiwi, zmeura etc), praf, par de animale, vaccinuri, etc. – acestia sunt cativa dintre agentii cu potential alergenic cei mai des intalniti.

Cum se produc alergiile?

Contactul cu alergenul provoaca organismului sensibilizat reactii inflamatorii – locale sau sistemice, acestea declansand la randul lor simptomatologia specifica.
Caile de patrundere in organism a alergenului sunt, de obicei, cel mai frecvent afectate: pielea, aparatul respirator si aparatul digestiv.

Medicii atrag atentia asupra faptului ca simptomele si intensitatea alergiilor variaza, pana in punctul in care pot deveni o amenintare pentru viata.

Pielea poate prezenta prurit (mancarime), diverse eruptii, eritem, angioedem; ochii se inrosesc si lacrimeaza, pleoapele se inflameaza si se inrosesc. La nivel respirator apar: obstructia nazala, rinoreea apoasa, tusea, stranutul, dificultatea respiratiei, raguseala.

Greata, varsaturile, diareea, durerile abdominale sunt cateva din manifestarile de la nivelul sistemului digestiv. In situatiile mai grave, se instaleaza starea de rau general, asociata cu posibila durere de cap, ameteli, pana la simptome cardio-vasculare, precum hipotensiune arteriala (valori mai mici de 90/60), lesin sau stop cardio-respirator.

Alergii comune

Polenul (de mesteacan, alun, frasin, ierburi, etc.) provoaca cea mai intalnita forma de alergie: rinita alergica.

Alergia cauzata de acarienii din praf poate ingreuna respiratia, putand sa se agraveze pana la astm.

De asemenea, poate determina agravarea neurodermitei, inflamatie cutanata cronica, de origine nervoasa.

Alergia cauzata de parul de animale se poate manifesta variat, de la inrosire cutanata, la greutate in respiratie.
Parfumurile, cosmeticele, plantele, tatuajele, piercing-urile, machiajul permanent - pot cauza asa-numitele alergii de contact, care se manifesta in mod frecvent prin eczeme.

Soarele poate provoca mici pete, pistrui pe pielea expusa razelor ultraviolete, reactii denumite fotoalergii.

Medicamentele - substante care pot provoca alergii, care se manifesta atat cutanat, cat si la nivelul tractului gastro-intestinal.

Specialistii estimeaza ca intre 4% si 6% dintre copii si 4% dintre adulti sufera de alergii cauzate de diferite tipuri de alimente: 2% dintre copii si 1% dintre adulti manifesta reactii alergice la oua; arahide, fructe de mare, lapte, nuci, grau (alergia la gluten, frecventa la copii cu varste pana in 3 ani).

Cum evitam alergenii

Evitarea starilor de disconfort cauzate de alergii presupune evitarea alergenilor – un lucru nu tocmai simplu!

Pe langa masurile practice, menite sa reduca riscul declansarii simptomelor, cat mai putin tip petrecut afara, in perioadele de polenizare, pastrarea igienei corporale pentru reducerea numarului de acarieni, alegerea alimentelor cu grija, evitarea expuneri la substante iritante, etc., dar si pentru atenuarea simptomelor odata aparute, putem face apel la terapiile naturiste.

In cazul contactului cu alergeni din mediu sau alimentatie, complexul de fitonutrienti din ALERGISALM Tablete, suplimentul ayurvedic natural 100%, produs de Star International Med, ajuta la:

- mentinerea functiilor fiziologice normale, la nivelul pielii, al ochilor, al sistemelor respirator si digestiv;
- detoxifierea hepatica si eliminarea toxinelor din organism pe cale renala si intestinala;
- echilibrarea si functionarea normala a sistemului imunitar si adaptarea la conditiile de mediu.

Suplimentul natural ALERGISALM Tablete este obtinut prin dozarea echilibrata a 6 plante cu importante calitati antihistaminice, antiinflamatoare, detoxifiante renale si hepatice, antioxidante: Trei frati patati (Viola tricolor), Urzica (Urtica dioica), Turmeric (Curcuma longa), Jujuba (Ziziphus jujube), Papadia (Taraxacum officinale), Lemn dulce (Glycyrrhiza glabra). Detalii despre proprietatile acestor plante gasiti aici.

Create in urma a multor ani de cercetari, de catre specialisti cu experienta in domeniu, toate suplimentele alimentare naturale din plante ayurvedice, sub forma de tablete si siropuri, marca Ayurmed, sunt avizate de Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA) prin Serviciul National pentru Plante Medicinale, Aromatice si Produse ale Stupului (S.N.P.M.A.P.S) – Bucuresti.

Brandul Ayurmed, produsul campaniei S.C. Star International Med, S.R.L., prezenta pe piata inca din 1999, a obtinut rapid recunoastere nationala si internationala.