Secrete pentru o viata lunga si sanatoasa

Generalitati

Asa cum unele obiceiuri va pot imbolnavi, altele va pot mentine sanatatea la cote maxime si va pot prelungi viata.

Daca doriti sa ramaneti in forma pentru cat mai multi ani este indicat sa eliminati lucrurile cu potential nociv si sa alegeti un mod de viata cat mai echilibrat.

Principalele activitati si obiceiuri care va pot prelungi viata

Mancati echilibrat si cat mai sanatos. Eliminati din dieta zilnica alimentele procesate, grasimile si prajelile. In plus, daca va place painea, incercati sa consumati numai coaja fiindca aceasta contine de opt ori mai multa lizina - un antioxidant care lupta impotriva cancerului.

Totodata, puteti utiliza zilnic in salate, de exemplu, uleiul de masline si otetul. Si acestea au rolul de a reduce riscul aparitiei cancerului, de a preveni obezitatea si diabetul zaharat.

In plus, ori de cate ori aveti ocazia, alegeti sa consumati fructe, mai ales grepfrut rosu, deoarece aminoacizii si antioxidantii pe care aceste fructe le contin sunt benefice impotriva multor tipuri de cancer.

La desert este indicat sa mancati ciocolata neagra. In primul rand, aceasta nu va pune in pericol silueta, iar anumite studii sustin ca 4 grame de cacao sporesc eficacitatea inimii cu 33%.

Beti ceai de menta. Acesta contine antioxidanti puternici, care reduc cu 60% inflamatiile organelor.

Ganditi mereu pozitiv si cautati sa radeti zilnic. De exemplu, seara cand ajungeti acasa, relaxati-va cu ajutorul unui film bun, cu o comedie. S-a demonstrat ca o ora de ras va relaxeaza corpul si mintea, inlaturand stresul.

Casatoriti-va. Sunt studii care au demonstrat ca persoanele casatorite au o rata de deces mult mai apropiata de parametrii normali decat cei care au ales sa traiasca singuri.

Cei care traiesc intr-o relatie oficiala sunt mult mai relaxati, se simt in siguranta, iar viata de cuplu este mult mai buna, ceea ce le aduce un plus de confort psihic.

Faceti sport. Este stiut faptul ca cei care aleg sa practice sport zilnic sunt mult mai putin predispusi bolilor de inima. In plus, inclusiv mersul zilnic pe jos, cel putin o jumatate de ora, se pare ca ar prelungi viata cu patru ani.

Faceti meditatii. Meditatia reduce stresul, care este una dintre cauzele majore ale imbatranirii premature. Calitatea vietii se poate imbunatati cu ajutorul meditatiei sau practicand yoga.

Renuntati la fumat. Nu este un secret faptul ca renuntarea la fumat poate prelungi viata. De exemplu, un studiu britanic a aratat ca renuntarea la fumat in jurul varstei de 30 de ani ar putea creste durata de viata a unui om cu 10 ani.

Faceti-va prieteni, socializati. Sunt studii care arata ca exista o conexiune clara intre viata lunga si legaturile sociale. De aceea este bine sa aveti prieteni, sa aveti activitati frumoase impreuna, sa vorbiti, sa va deschideti sufletul. In felul acesta puteti diminua nivelul de stres si aveti motive de a zambi mai des.

Alcoolul cu moderatie. Sub nicio forma nu faceti un obicei din a consuma alcool zilnic si in cantitati mari. Alcoolul, daca nu este consumat cu moderatie, are efecte negative asupra inimii, in plus poate cauza o multime de alte afectiuni.

Acordati o importanta deosebita somnului. Incercati sa nu uitati de beneficiile pe care somnul le are asupra starii de sanatate.