Pregatirea pentru sezonul rece – cura balneara cu namol de Techirghiol

Vara poate parea, uneori, prea sufocanta, prea lunga. Ajungem insa sa-i simtim repede lipsa, atunci cand incepem sa simtim vantul aspru si inghetul iernii.

Atunci vor incepe junghiurile, durerile articulare, disconfortul musculo-scheletal. Vom cauta orice sursa de caldura pentru a reduce disconfortul, durerea musculara, articulara. Iata de ce este bine sa ne reamintim, acum, in prag de toamna, ca este mai bine sa prevenim decat sa tratam.

Cura balneara cu namol de Techirghiol si apa sarata din lacul cu acelasi nume, alaturi de alte multiple terapii, toate sunt accesibile si recomandate si in luna octombrie la ANA ASLAN HEALTH SPA.

Contracturile musculare, in special cele de la nivelul spatelui, centurilor, limiteaza mobilitatea si sunt insotite de dureri exacerbate de expunerea la frig, umezeala si nu in ultimul rand la stres.

Pentru tratarea lor este nevoie de caldura, care amelioreaza circulatia locala, relaxeaza musculatura, creste supletea articulara, diminueaza durerea. Hidro - kinetoterapia in bazinul cu apa sarata din Lacul Techirghiol completeaza tratamentul.

Durerile articulare reumatice degenerative, strans legate de inaintarea in varsta, sunt influentate de modificarile meteo si pot antrena si alte neplaceri, cum ar fi noptile nedormite, in suferinta.

Procedurile de hidro-termoterapie-baia cu namol, cu apa sarata, cu extracte de plante, hidromasajul, dusul subacval -, pe langa electroterapie, masaj, au rolul de a ameliora starea functionala articulara, de a alina durerile.

Namolul de Techirghiol, unic in Europa prin geneza, este considerat "perla neagra a litoralului"; proprietatile sale fizice, chimice si imunologice stau la baza efectelor benefice asupra organismului, in special asupra afectiunilor articulare, anumite manifestari dermatologice si afectiuni ginecologice inflamatorii cronice.

Dincolo de suferintele musculo-scheletale, anotimpul rece vine cu viroze, guturai, sinuzite, faringite. Diferentele de temperatura pentru un organism neantrenat, neadaptat, sau "necalit" pot genera aceste manifestari.

Precum frigiderul, creierul nostru are un "termostat", un centru al termoreglarii. Pentru antrenarea lui la variatiile mari si bruste de temperatura, organismul trebuie expus la alternante repetate de cald si rece.

In centrul ANA ASLAN HEALTH SPA, sub indrumare si supraveghere competenta poti beneficia de terapii eficiente si placate parcurgand zona Thermarium cu sauna uscata finlandeza, sauna umeda, fantana cu gheata, dusuri alternante.

Ele au rolul de a stimula mecanismele de termoreglare, de a creste imunitatea, rezistenta si de a va pregati pentru sezonul rece.

Dincolo de aceste afectiuni, este important sa acordam putina atentie si aspectului estetic. Sub arsita verii, pielea arsa de soare a suferit procese de deshidratare, descuamare sau depigmentare.

Acum este momentul pentru tratamente de hidratare, hranire si in special de depigmentare, albire. Produsele cosmetice Gerovital, al caror ecou este mai puternic in strainatate, alaturi de branduri de faima avand la baza acizi de fructe, alge, vitamine, celule stem, caviar, acid hialuronic, aur formeaza o gama foarte bogata de tratamente faciale si corporale. Pielea va radia din nou luminozitate, sanatate, cu tonus ferm si riduri estompate.

ANA ASLAN HEALTH SPA este locul ideal pentru tratament, relaxare, pregatire pentru sezonul rece.

Dincolo de aceste aspect, va invitam sa cunoasteti Marea Neagra in anotimpul frunzelor ruginii, al plajelor aproape pustii, sa va bucurati de aerosolii marini in timp ce va plimbati pe nisipul presarat cu scoici aduse la mal de valurile unei mari capricioase, dar care ofera si momente frumoase, de relaxare, bucurie si meditatie.