Beneficiile asupra imunitatii ale acizilor Omega 3 din uleiul de peste

Generalitati

Uleiul de peste este un ingredient foarte important atunci cand ne dorim un organism puternic, sanatos, o imunitate buna si o rezistenta cat mai mare la stres. Beneficiile acestui ulei bogat in Omega 3 sunt numeroase.

Acizii grasi sunt recunoscuti pentru tratarea bolilor de inima, pentru reglarea valorii colesterolului si a trigliceridelor. De asemenea, ingredientul Omega 3 ajuta la absorbirea si arderea rapida a grasimilor si implicit la indepartarea celulitei.

Totodata, sunt studii care sustin ca acizii grasi Omega 3 sunt indicati in cazul prevenirii bronsitelor, astmului bronsic, cancerului de colon, de plamani, mamar sau al celui hepatic. Specialistii spun ca Omega 3 actioneaza pozitiv si asupra fertilitatii, depresiei, circulatiei sangvine, rahitismului, reumatismului, osteoporozei.

Sursele cele mai bune de ulei de peste sunt: macrou, pastrav, biban de mare, sardine, stridii, ton alb si somon.

Principalele beneficii ale uleiului de peste

Scade riscul de boli cardiovasculare. De asemenea, sunt studii care sustin ca are efect si in prevenirea aterosclerozei, scazand nivelul colesterolui rau (LDL) si crescandu-l pe cel bun (HDL).

Uleiul de peste previne acumularea de trigliceride si reduce nivelul de trigliceride in exces. In plus, uleiul de peste este indicat si pentru prevenirea accidentelor vasculare cerebrale.

Creste imunitatea. Un consum constant de ulei de peste intareste sistemul imunitar al unei persoane. Astfel, organismul va lupta mult mai usor impotriva infectiilor respiratorii. In plus, se pare ca are un efect pozitiv de atenuare a durerilor.

Reduce inflamatiile. Uleiul de peste are proprietati antiinflamatorii, fiind de real ajutor pacientilor diagnosticati cu boli cronice inflamatorii. Inclusiv in cazurile de reumatism este recomandat.

Reduce depresia si anxietatea. Continand acizi grasi Omega 3, uleiul de peste este bun pentru atenuarea depresiei, a tristetii, a anxietatii, a agitatiei, a oboselii mentale si a stresului.

Ajuta in cazuri de deficit de atentie (ADHD). Deficitul de atentie poate fi ameliorat cu ajutorul uleiului de peste, datorita concentratiei mari de acizi grasi pe care il contine.

Impotriva nasterilor premature. Uleiul de peste este recomandat inclusiv viitoarelor mame, el avand efecte pozitive asupra nasterilor premature. In plus, se pare ca are o contributie importanta la dezvoltarea mentala a bebelusului.

Reda frumusetea parului. Omega 3 este recunoscut pentru proprietatile sale benefice asupra parului, contribuind la cresterea si mentinerea frumusetii lui. De asemenea, este recomandat si pentru stoparea caderii parului.

Adjuvant in artrita. Uleiul de peste este util in tratamentul artritei si reumatismului. In cazul osteoartritei, uleiul de peste poate fi de ajutor in reducerea impactului asupra enzimelor care distrug cartilajul.

Pierderea in greutate. Uleiul de peste este recomandat chiar si in cazul in care doriti sa pierdeti in greutate, fiind un supliment alimentar util in curele de slabire.

Previne rahitismul. Uleiul de ficat de cod este bogat in vitamina D, fiind indicat bebelusilor pentru intarirea oaselor si prevenirea rahitismului. In cazul curelor cu ulei de ficat de cod nu se mai administreaza si Vigantol.