Cardiotonic – “Campionul absolut in protejarea inimii tale”

Bolile cardiovasculare reprezinta in continuare, in intreaga lume, un factor de temut. In Romania, numarul de cazuri de boli cardiace si vasculare este in crestere.

Ateroscleroza sta la baza aparitiei majoritatii bolilor cardiovasculare. In peretii arterelor, se depun colesterolul si grasimile prezente in cantitati excesive in sange. Cu timpul, in aceste depozite se acumuleaza si calciu.

Se formeaza asadar un tesut adipos si se constituie asa-numitele placi ateromatoase. Aceasta afectiune reprezinta consecinta unui mod de alimentatie prea bogat in acizi grasi si in colesterol.

Ateroscleroza este accelerata de anumiti factori de risc precum fumatul, obezitatea, diabetul, HTA sau sedentarismul. In cazul in care nu se iau masuri, aceasta poate avea o evolutie neplacuta cu numeroase complicatii.

Tromboza arteriala reprezinta cea de-a treia complicatie posibila a unei placi de aterom si este consecinta rupturii, fisurarii sau ulceratiei acesteia. Se poate manifesta in grade diferite in functie de durata, importanta ocluziei si teritoriul afectat.

Exemplul cel mai cunoscut este cel al infarctului miocardic in cursul unei ocluzii brutale, complete si prelungite a arterelor coronare de catre un tromb. La nivel cerebral, tromboza poate determina infarcte cerebrale si atacurile cerebrale tranzitorii, iar la nivelul membrelor inferioare se manifesta ca durere la mers.

CARDIOTONIC - ingrediente din natura atent selectionate si combinate

Fitosterolii sunt caracteristici plantelor gasindu-se in cantitati mari in seminte de leguminoase, oleaginoase si cereale. Au puternice proprietati de micsorare a nivelului de colesterol. Un studiu important a demonstrat ca circa 2 g de stanoli din plante consumati zilnic, reduc nivelul colesterolului rau cu pana la 15%.

Rezulatatele au fost publicate in “New England Journal of Medicine”. “Sterolii din plante reduc colesterolul circulant. Reducerea colesterolului circulant , scade riscul de boala coronariana” (European Food Safety Authority).

Paducelul, numit si doctorul inimii, are insusiri multiple: actiune vasodilatatoare in special la nivelul vaselor coronariene si periferice, hipotensiva, bradicardizanta si tonica-cardiaca. Asociat medicatiei alopate, este un ajutor de nadejde pentru prelungirea sperantei de viata, diminuarea simptomatologiei, imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cardiace.

Prezinta si actiune diuretica, favorizand eliminarea apei in exces de la nivelul tesuturilor.

Nutras elect Usturoi – remediu stravechi si miraculos scade colesterolul si trigliceridele serice, previne instalarea aterosclerozei si are puternic efect antiagregant plachetar. Este hipotensiv si reduce spasmele vasculare.

Talpa gastei se foloseste pentru reglarea batailor inimii (de origine nervoasa), regleaza presiunea sangelui ajutand la scaderea tensiunii arteriale. Este hipotensiv si reprezinta un sedativ puternic al sistemului nervos central si cardiac. Favorizeaza digestia datorita gustului amar. Previne oxidarea colesterolului pe artere.

Ardeiul iute, unul dintre cele mai potrivite remedii pentru hipertensiunea arteriala, curata arterele si contribuie la diminuarea valorilor colesterolului rau. Dizolva fibrina, o substanta cu rol important in formarea cheagurilor de sange. Reduce riscul de a face atac de cord, AVC sau embolie pulmonara.

Terminalia arjuna reprezinta un tonic celebru al inimii din medicina ayurvedica. Reduce nivelul colesterolului si inhiba peroxidarea lipidelor. Are si un efect hepatoprotector si antioxidant.

Polygonum cuspidatum previne aparitia aterosclerozei si a trombozei.

Cum se administreaza CARDIOTONIC?

1 capsula/ zi, inainte de masa. La recomandarea medicului specialist, poate fi asociat cu tratamentele specifice.

La�COSMO PHARM, ne preocupa sa-ti aducem sanatate din natura!