Ne putem proteja de actiunea nociva a radicalilor liberi?

Printre multiplele mecanisme care stau la baza functionarii optime a corpului nostru se afla procesele redox. Compusii oxidati incomplet dau nastere mult-temutilor radicali liberi.

Radicalii liberi rezulta atat in urma proceselor fiziologice, cat si a actiunii nocive a unor factori externi, precum fumul de tigara, aerul poluat, drogurile, alimentatia nesanatoasa, etc.

Bolile asociate stresului oxidativ

Atunci cand balanta oxidanti - antioxidanti se inclina in favoarea celor dintai, vorbim despre aparitia stresului oxidativ, care are potential distructiv si cauzator de boli.

Dezechilibrul indus de stresul oxidativ este relationat cu instalarea bolilor degenerative, precum diabetul zaharat, arteroscleroza, Alzheimer, Parkinson, a bolilor reumatice inflamatorii, a disfunctiilor tiroidiene, a cataractei sau a degenerescentei maculare, etc.

De asemenea, stresul oxidativ, cauzeaza imbatranirea prematura a tesuturilor, pielea, parul si unghiile fiind vizibil deteriorate.

Cauzele aparitiei stresului oxidativ

Cauzele aparitiei stresului oxidativ sunt foarte variate, iar la un “inventar” rapid vom constata cat suntem de expusi: deficiente de nutritie, stres fizic si psihic, anumite medicamente (e.g. citostaticele), alcoolul in exces, nicotina, noxele, etc.

Ce e de facut?

Pentru contracararea efectelor negative generate de aparitia stresului oxidativ, vom face apel la antioxidanti. Acestia au capacitatea de a ne proteja organismul si de a reechilibra balanta homeostatica a acestuia.

La vita e bella!

Pentru sustinerea sanatatii si vitalitatii organismului, atat la adulti, cat si la cei mici, compania STAR INTERNATIONAL MED, cu experienta sa de peste 18 ani in crearea unor produse naturale de calitate superioara, a creat suplimentul alimentar natural ANTIOXIDANT STAR, care are la baza plante ayurvedice recunoscute din timpuri stravechi pentru proprietatile lor antioxidante.

Ziziphus jujuba/pulbere din fructe de Jujuba

Din cei 24 de aminoacizi necesari organismului nostru, 18 se regasesc in fructele de Jujuba. Tot in fructele de Jujuba gasim de 100 de ori mai multa vitamina C decat in mere si de 20 de ori mai multa decat in citrice.

Bogate in minerale (calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu si zinc) si vitamine (B1, B2, B3, B6), fructele de Jujuba stimuleaza functia imunitara, asigura integritatea celulelor organismului, facilitand procesele metabolice si energizand intregul corp.

Vitis vinifera/extract din samburi de struguri

Extractul de samburi de struguri este un amalgam complex de flavonoide, vitamina E, acid linoleic si proantocianidina - flavonoid oligomer, care are reputatia unui antioxidant de 20 de ori mai puternic decat vitamina E si de 50 de ori mai puternic decat vitamina C.

Spectrul de actiune al proantocianidinei este impresionant, iar modul in care actioneaza difera in functie de afectiunea in care este administrat.
Astfel, proantocianidina semintelor de strugure poate:

- proteja tesutul nervos (protejeaza celulele gliale care hranesc, apara si asigura metabolismul neuronilor);
- ameliora efectele adverse administrarii medicamentelor (inclusiv chimio-terapie);
- oferi protectie cardiovasculara, prin refacerea colagenului care permite arterelor si capilarelor sa isi pastreze elasticitatea. De asemenea, impiedica aderarea placilor de aterom la nivelul vaselor sanguine.
- stimula productia de colagen, conferind mobilitate si flexibilitate articulatiilor, pe de o parte, iar pe de alta, conferind suplete pielii;
- diminua toxicitatea (e.g. fum de tutun sau alti agenti toxici, precum unele medicamente);
- ameliora afectiunile tractului gastro-intestinal si simptomele pancreatitei cronice.

Cu o biodisponibilitate extrem de mare, extractul din samburi de strugure ofera protectie majora impotriva degradarii ADN-ului, indusa de peroxidarea lipidica, iar acidul malic din compozitia sa reduce sechelele ischemice, tensiunea arteriala, durerile cauzate de fibromialgie.

Punica granatum/pulbere din fructe de Rodiu

Rodia contine vitaminele C si B, acid pantotenic, potasiu, polifenoli, antioxidanti, acid elagic, punicalagini – compusi cu actiune antioxidanta, ce incetinesc procesul de imbatranire, ajuta la regenerarea naturala a celulelor, a ficatului.

Fitonutrientii din fructele de rodie sunt eficienti in reducerea factorilor de risc in afectiunile cardiace, incluzand oxidarea LDL. Au, de asemenea, proprietati antibacteriene si antivirale.

Suplimentul natural ANTIOXIDANT STAR, este recomandat atat adultilor, cat si copiilor cu varste peste 12 ani. Pentru rezultate optime, apelati cu incredere la sfatul specialistilor medicali.

Create in urma a multor ani de cercetari, de catre specialisti cu experienta in domeniu, toate suplimentele alimentare naturale din plante ayurvedice, sub forma de tablete si siropuri, marca Ayurmed, sunt avizate de Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA) prin Serviciul National pentru Plante Medicinale, Aromatice si Produse ale Stupului (S.N.P.M.A.P.S) – Bucuresti.

Brandul Ayurmed, produsul campaniei S.C. Star International Med, S.R.L., prezenta pe piata inca din 1999, a obtinut rapid recunoastere nationala si internationala.