Produse des folosite care te pot imbatrani

Generalitati

Foarte multe produse pe care le aveti in casa si pe care le utilizati uneori, chiar zilnic, pot avea efecte negative asupra sanatatii, dar si asupra frumusetii, astfel incat ele va pot imbatrani prematur.

Vinovati sunt agentii chimici pe care acestea ii contin. Astfel, produsele respective pot irita pielea, ochii, pot imbolnavi ficatul, fierea sau pot provoca anumite afectiuni cardiovasculare.

Produse nocive

Insecticidele din substantele anti-insecte. Este bine sa nu abuzati de acestea in casa, chiar daca vara tantarii va dau mari batai de cap. In locul acestor produse puteti utiliza un spray repelent natural, care contine uleiuri esentiale fie de eucalipt, fie de lavanda.

Alcoolul. In general bauturile alcoolice, dar cu preponderenta cele spirtoase, daca sunt consumate in exces si zilnic, pot conduce la afectiuni grave ale ficatului, pot imbolnavi inima sau pancreasul. De aceea, este indicat sa fiti cumpatati si sa nu exagerati cu alcoolul.

Naftalina. Din strabuni exista obiceiul de a pune cateva bucati de naftalina in dulap pentru ca moliile sa nu atace hainele. Cu toate acestea, este mult mai sanatos sa folositi produse naturale precum saculetii cu lavanda.

• Utilizarea lumanarilor parfumate. Da, sunt placute la miros si uneori sunt de efect la o cina romantica sau la o atmosfera romantica in dormitor.

Cu toate acestea, exista studii care arata ca nu sunt chiar sanatoase; mai mult, ele pot dauna plamanilor daca sunt folosite in mod constant.

Mult mai sanatos este sa aerisiti bine camerele si, eventual, sa aveti in casa plante care miros frumos.

Grasimile trans trebuie evitate pe cat posibil. Aceste grasimi scad nivelul de colesterol bun din organism si cresc nivelul colesterolului rau, ce poate duce la aparitia bolilor cardiovasculare.

Toluenul, un solvent intalnit in lacul de unghii si vopsea, nu este indicat, intrucat ar dauna sistemului nervos.

Obiceiuri care va imbatranesc

Fumatul. Este un obicei extrem de nociv pentru sanatatea celui care fumeaza, dar si pentru cei din jurul sau, din casa. Incaperea unde s-a fumat trebuie foarte bine aerisita.

Stresul. Cand ziua nu va ajunge si treburile pentru birou sau pentru casa nu se mai sfarsesc, atunci nivelul de stres atinge cote maxime.

Foarte multe studii au demonstrat ca stresul cronic declanseaza eliberarea radicalilor liberi, molecule instabile care deterioreaza celulele si sunt responsabile pentru procesul de imbatranire.

De aceea, eliminati din sarcini si concentrati-va pe o singura actiune.

Somnul insuficient. Daca dormiti putin, adica sub 8 ore pe noapte, nu numai tenul va avea de suferit, ci si imunitatea organismului. In plus, toata ziua va veti simti lipsit de energie si de concentrare.

Lipsa miscarii. O viata sedentara inseamna un risc crescut de obezitate, de boli cardiovasculare si nu in ultimul rand de aparitie a diabetului zaharat.

In mod normal, exercitiile fizice regulate ajuta la prevenirea aparitiei acestor probleme de sanatate si cresc speranta de viata.

Cremele pentru ten. In exces, acestea pot dauna pielii. Mult mai bine ar fi sa utilizati produse special destinate tipului dumneavoastra de ten si sa ascultati de sfaturile unui medic specialist dermatolog, atunci cand va alegeti, de exemplu, o crema impotriva ridurilor.