Ayurveda pentru copii fericiti

Evolutia armonioasa fizica si psihica a copilului este principala preocupare a fiecarui parinte.

Alimentatia nu reuseste intotdeauna sa acopere necesarul zilnic de micronutrienti si macronutrienti necesari unei dezvoltari armonioase atat fizice cat si psiho-emotionale, de aceea parintii au ca alternativa administrarea unor suplimente alimentare, special create pentru copii.

Acestea sunt menite sa asigure un aport optim de principii active care sa stimuleze cresterea, dezvoltarea, imunitatea, sa mentina un nivel de energie optim, sa ajute la concentrare si memorie.
Pentru o crestere si o dezvoltare armonioasa, este important ca:

Alimentatia sa fie cat mai echilibrata, diversificata si sa se bazeze pe o cantitate optima de glucide, lipide, proteine, vitamine, minerale, reducerea consumului de zahar rafinat, de alimente bogate in grasimi, de aditivi alimentari si de bauturi energizante.

Administrarea medicatiei fara avizul specialistului poate avea ca efecte secundare pe termen scurt si lung: intarzieri ale cresterii, afectarea imunitatii, afectarea dezvoltarii emotionale, tulburari digestive, tulburari de somn, etc.

Regimul de viata igieno-dietetic al copilului nu include doar alimentatia. Pentru o dezvoltare normala copilul are nevoie de um mediu socio-economic si familial adecvat.

Conform medicinei traditionale indiene Ayurveda, numita si Stiinta Vietii, o digestie sanatoasa si bine echilibrata reprezinta cheia unei sanatati perfecte. Iar acest lucru este valabil in special pentru copii, care se afla intr-un proces de crestere.

De altfel, copiii au nevoie de mai mult sprijin pentru a-si mentine sanatatea – o dieta echilibrata si miscarea fizica facuta cu regularitate nu sunt suficiente.

HAPPY KID

Suplimentul alimentar HAPPY KID Sirop este un produs natural din plante ayurvedice, cunoscute pentru proprietatile lor tonice, care sustin cresterea armonioasa si sanatoasa a copilului.

Combinatia dintre Elettaria cardamomum, Glycyrrhiza glabra, Aegle marmelos, Carum carvi si Bacopa monnieri, alaturi de celelalte plante din produsul HAPPY KID Sirop, contribuie la pastrarea unui apetit sanatos, la asimilarea corecta a substantelor nutritive din hrana, buna functionare a sistemului digestiv si hepatobiliar si eliminarea naturala a toxinelor.

Complexul de fitonutrienti din HAPPY KID Sirop mentin sanatatea si functionarea normala a cailor respiratorii superioare, ajuta la eliminarea apei din organism si a radicalilor liberi, contribuind astfel la cresterea capacitatii de autoaparare a organismului si adaptare la conditiile de mediu.

Proprietatile plantelor din compozitie:

Elettaria cardamomum (Cardamom) - semintele de Elettaria cardamomum contin substante bioactive care au actiune tonic-digestiva si ajuta la reducerea balonarilor si a disconfortului abdominal.

Embelia ribes (Vidanga) - fructele se folosesc pentru efectele tonico-digestive si de reducere a balonarii. Favorizeaza eliminarea parazitilor intestinali prin paralizarea sistemului nervos al viermilor si eliminarea lor datorita efectului usor laxativ al fructelor.

Glycyrrhiza glabra (Lemn-dulce) - extractul din radacinile de Glycyrrhiza glabra ajuta la functionarea normala a digestiei si mentine trazitul intestinal normal. Fitonutrientii contribuie si la mentinerea sanatatii sistemului respirator.

Bacopa monnieri (Isop de apa) - extractul din partile aeriene contribuie la functia cognitiva normala prin mentinerea capacitatii de concentrare si de memorare.

Aegle marmelos (Bael) - extractul din fructe ajuta la functionarea normala a tranzitului intestinal si la mentinerea sanatatii sistemului digestiv.

Adhatoda vasica (Vasa) - fructele contin vasicina, substanta bioactiva cunoscuta in medicina traditionala indiana datorita proprietatilor sale de fluidificare a secretiilor bronsice si de eliminare a acestora.

Carum carvi (Chimion) - extractul din fructe ajuta la functionarea normala a digestiei si tranzitului intestinal si la reducerea balonarii prin eliminarea gazelor.

Citrus medica (Lime) - fructele ajuta la mentinerea sanatatii sistemului digestiv, cailor respiratorii superioare si la eliminarea excesului de apa din organism.

Thymus vulgaris (Cimbru-de-cultura) - extractul din partile aeriene ale plantei ajuta la mentinerea fluiditatii secretiilor bronsice, la functionarea normala a digestiei si la neutralizarea radicalilor liberi.

Mentha piperita (Menta) - extractul din frunze si partile aeriene ale plantei are actiune de relaxare a musculaturii netede a tractului digestiv si se recomanda in balonari, diaree, greata, voma. Contribuie la functionarea normala a sistemului digestiv si hepatobiliar.

Modul de utilizare si doza recomandata:
Copii 2-4 ani: cate 1 lingurita pe zi.
Copii 4-8 ani: cate 2-3 lingurite pe zi.
Copii 8-14 ani: cate 1-2 lingurite de 3 ori pe zi.
Se administreaza cu 30 minute inainte de masa, in cure de minim 30 zile.