Cum luptam cu trombii si fibroamele

Lipsa activitatii fizice, sedentarismul, regimul de viata nesanatos (fumatul, alcoolul in exces, alimente de calitate inferioara, cu aport nutritiv indoielnic) si obezitatea favorizeaza aparitia unor afectiuni, precum arteroscleroza, tromboze, flebite, atac de cord, AVC (accident vascular cerebral) etc.

Ca intotdeauna, cel mai bine este sa prevenim imbolnavirea. Orice imbunatatire adusa stilului nostru de viata se traduce in beneficii importante si uneori nebanuite pentru sanatate. Cum, de obicei nu acordam suficienta importanta profilaxiei, descoperim afectiunea dupa ce s-a instalat.

Din fericire, pentru o parte din afectiunile cu care ne confruntam avem la indemana metode de tratament care ne pot ameliora simptomele sau, in unele cazuri, ne pot vindeca.

Bolile cardiovasculare

Folosite in medicina naturista japoneza, nattokinaza (prezenta in natto, mancare traditionala japoneza, obtinuta din fermentarea boabelor de soia fierte cu Bacillus subtili) si serrapetaza (care se gaseste in mod natural in stomacul viermilor de matase) sunt doua enzime care au demonstrat, in cadrul studiilor extensive la care au fost supuse, importante beneficii pentru sanatatea sistemelor vascular si cardiac.

Natto reprezinta o sursa importanta de proteine, fibre, vitamine (vitamina K, vitamina C, riboflavina/B2, tiamina/B1, B6, folat/B9, acid pantotenic/B5 etc.) si minerale (mangan, fier, cupru, magneziu, calciu, potasiu, zinc, fosfor, seleniu).

Nattokinaza prezenta in natto determina cresterea capacitatii naturale a corpului de a lupta impotriva formarii cheagurilor de sange, dizolvand fibrina, prin stimularea productiei naturale de plasmina si alti agenti anticoagulanti in organism.

Datorita proprietatii sale de a stimula productia endogena de plasmina, nattokinaza ajuta la micsorarea fibroamelor (alcatuite din fibrina) si a cheagurilor de sange, inclusiv la disparitia acestora.

Spre deosebire de medicamente, a caror actiune inceteaza odata cu intreruperea administrarii, nattokizana produce efecte de durata, actionand atat in sensul prevenirii coagularii sangelui, cat si in sensul dizolvarii trombilor existenti.

Cheagurile de sange sau trombii sunt formatiuni fibrino-plachetare care se formeaza la nivelul vaselor de sange in cazul unei leziuni vasculare, a stazei sau a unei predispozitii pentru hipercoagulare.

Prezenta unui cheag de sange in vene poate avea consecinte grave, precum tromboza venoasa sau tromboembolismul pulmonar, in timp ce trombii aflati in artere pot declansa infarct miocardic, infarct cerebral, infarct renal sau gangrene (extremitati).

Tensiunea arteriala

Consumat de catre japonezi nu numai pentru protectie cardiovasculara, ci si pentru proprietatea sa de a reduce tensiunea arteriala, natto, a fost supusa mai multor studii, efectuate atat pe animale, cat si pe subiecti umani.

Rezultatele obtinute au confirmat eficienta in scaderea tensiunii arteriale. S-a pus astfel in evidenta faptul ca nattokinaza si serrapeptaza inhiba productia angiotensinogenului, enzima care determina marirea presiunii arteriale (hipertensiune).

Serrapeptaza, asemeni nattokinazei, are proprietati trombolitice, reducand riscul formarii cheagurilor de sange la nivel cardiovascular, cerebral, renal, hepatic, etc. In plus, fluidizeaza fluxul sanguin si echilibreaza procesele de coagulare a sangelui.

Capabila sa controleze si sa faca reversibil procesul formarii placilor arterosclerotice, serrapeptaza poate, de asemenea, sa refaca tesuturile lezate (digestiv, vascular, uro-genital, etc.).

Serrapeptaza, recunoscuta deja pentru efectele antiinflamatoare si de reducere a durerii, actioneaza sinergic cu nattokinaza pentru eficienta sporita in protejarea sistemului circulator, reducerea inflamatiilor, pastrarea presiunii arteriale normale.

Fibroame

Fibrina este denumirea unei proteine care, in parametri normali, ajuta la circulatia sangelui si la coagularea necesara refacerii tesuturilor. Atunci cand fibrina depaseste limitele fiziologice, determina hipercoagularea (ingrosarea sangelui) si creaza conditiile pentru aparitia fibroamelor.

Prin actiunea fibrinolitica dubla, nattokinaza si serrapeptaza controleaza productia de fibrina reducand riscul aparitiei fibroamelor mamare sau uterine si ajutand la destructurarea acestora. De asemenea, actioneaza in sensul reducerii chisturilor ovariene.

Pentru toate aceste beneficii pentru sanatate, Cosmo Pharm a creat produsul NATTOKINAZA SERRAPEPTAZA, a carui concentratie superioara asigura beneficii scontate:

- ameliorarea efectelor arterosclerozei;
- reducerea riscului de accident vascular cerebral;
- impiedicarea producerii cheagurilor de sange, prin activarea plasminogenului;
- diminuarea si descompunerea trombilor;
- reducerea venelor varicoase;
- eliminarea mucusului, prezent in afectiunile respiratorii si ORL;
- ameliorarea migrenelor;
- reducerea inflamatiei articulatiilor;
- ameliorarea dureri.

La Cosmo Pharm, te asteptam cu sanatate din natura!