7 obiceiuri care iti consuma energia

Te simti obosit, aparent fara vreun motiv intemeiat, chiar daca ai dormit suficient in timpul noptii? Resimti oboseala atat la nivel fizic, cat si la nivel mental? Iata care sunt micile obiceiuri nesanatoase care ne storc de energie, precum si cateva trucuri de revitalizare:

1. Sari peste programul de exercitii – paradoxal, faptul ca alegi sa “chiulesti” de la antrenamentul tau zilnic te va face sa te simti mai obosit. Un stiudiu realizat de Universitatea din Georgia a aratat ca adultii sanatosi, dar care aveau o viata sedentara, au declarat ca se simt mult mai plini de energie, dupa ce au inceput sa mearga la sala de 3 ori pe saptamana.

Sportul face ca inima ta sa functioneaze mai bine, hranind mai bine tesuturile cu oxigen si cu nutrienti, ceea ce face ca organismul tau sa capete mai multa energie. Asa ca data viitoare cand te simti obosit, fara chef de sport sau pur si simplu ispitit de confortul patului, mai bine faci o plimbare scurta, sau cateva exercitii simple in intimitatea casei tale.

2. Deshidratarea iti ia din energie. Chiar si o pierdere de numai 2 % din volumul de lichid al organismului, reduce cu mult nivelul de energie, intrucat sangele devine mai gros, iar inima e nevoita sa depuna mai mult efort in pomparea sangelui, ceea ce face ca oxigenul si nutrientii sa ajunga mai greu catre celulele corpului.

Daca nu iti place sa bei apa, incearca sa iti infuzezi apa cu diferite fructe sau cu castraveti, pentru un gust mai bun. in acest fel, vei simti nevoia sa bei mai multe lichide si iti vei educa setea.

3. O carenta de fier in alimentatie poate fi explicatia pentru starea de oboseala, slabiciune, si pentru lipsa de concentrare. Consuma fasole, branza tofu, nuci, unt de arahide, legume cu frunze verzi, pentru un aport optim de fier. Combina astfel de alimente cu surse bogate de vitamina C, pentru o absorbtie mai buna a fierului.

4. Ai tendinta de a fi perfectionist? Aceasta trasatura comportamentala te va face sa lucrezi mai mult decat este necesar sau sa depui mai multa energie in ceea ce faci, astfel ca, la final, te vei simti vlaguit.

De asemenea, daca iti setezi obiective nerealist de grele, nu vei avea nici o satisfactie si vei simti ca tot efortul a fost in zadar, astfel ca te vei simti coplesit. incearca sa-ti setezi un anumit timp, pe care sa-l dedici obiectivelor tale profesionale, si sa nu depasesti acest interval. Vei realiza ca timpul suplimentar pe care il alocai acelor activitati nu te ajuta cu nimic.

In schimb, daca vei avea timp pentru tine, productivitatea ta va creste cu siguranta, pentru ca vei avea mai multa energie.

5. Evita sa faci “din tantar armasar” sau sa exagerezi anumite situatii. Spre exemplu, nu te mai ingrijora ca vei fi concediat, de fiecare data cand te cheama seful la el in birou. Sau, nu te mai gandi la riscurile unui accident cand iesi cu bicicleta.

Evita sa-ti faci griji inutile cand copiii pleaca in vacanta. Care sunt sansele reale ca astfel de lucruri sa se intample? Cateva minute de meditatie pe zi, sau concentrarea pe un sport care iti face placere te pot ajuta sa fii mai echilibrat.

6. Iti este greu sa spui “nu”. Oamenii care incearca sa multumeasca pe toti cei din jur isi consuma mult din energia personala.

E un obicei, care, in timp, aduna multa frustrare. Nu trebuie sa spui “da” de fiecare data cand seful te cheama sa lucrezi in weekend, sau de fiecare data cand o prietena te roaga sa ii faci o anumita favoare, care este peste puterile tale.

Uneori, e bine sa mai spui si “nu” si sa te ocupi de tine, pentru ca oamenii se vor obisnui cu disponibilitatea ta si vor apela mereu la tine. Exerseaza in oglinda refuzurile, ca si cum ai simula o situatie reala.

7. Un aport scazut de coenzima Q10 genereaza stari de oboseala, devitalizare, mai ales cind temperaturile sunt ridicate. Pe de alta parte, concentratia de coenzima Q10, ce se regaseste in inima, scade odata cu varsta, ceea ce face ca si rezistenta noastra la efort sa fie mai redusa.

Iar atunci cand aceasta deficienta se transforma in sedentarism, problemele nu intarzie sa apara.

Iti recomandam Coenzima Q10Dual, un supliment alimentar obtinut printr-un proces 100% natural de fermentare a drojdiei de bere, bio-identica celei pe care o produce organismul uman.

Coenzima Q10 Dual este o formula inovatoare care combina o Coenzima Q10 de calitate superioara cu o tehnologie cu microparticule cu absorbtie rapida.

Coenzima Q10 este o substanta liposolubila care se gaseste in mod normal in toate celulele organismului, in mod special in celulele cu activitate foarte intensa: inima, ficat, creier. Coenzima Q10 este implicata in procesele producatoare de energie si in stocarea si transportul energiei in celule, fiind supranumita si “scanteia vietii”.

Astfel, ea devine indispensabila desfasurarii normale a proceselor biologice si biochimice. Coenzima Q10 este o substanta asemanatoare vitaminelor, in special vitaminei E, insa efectul antioxidant este mult mai puternic, neutralizand radicalii liberi formati sub actiunea poluarii, a fumului de tigara, a radiatiilor ultraviolete etc..

Studiile medicale au aratat o reducere a concentratiei de Coenzima Q10 in celule in timpul eforturilor fizice si psihice intense, in perioadele de stres si in cazul oamenilor cu varsta de peste 30 de ani.

In cazul in care organismul nu dispune de necesarul de Coenzima Q10, apar semnele insuficientei cardiace, dereglarii tensiunii, dezechilibrului energetic si ale altor numeroase disfunctii. in aceste conditii, aportul suplimentar de Coenzima Q10 este salutar, crescand randamentul tuturor sistemelor.

Coenzima Q10Dual este benefica in stari de oboseala cronica, apatie, devitalizare, sporind capacitatea de concentrare. Sustine cresterea rezistentei la efort si reducerea frecventei si intensitatii disconfortului cardiac.

Este de asemenea si un reintineritor natural, ce stimuleaza productia de energie celulara si un excelent regenerator, prin aceasta redand forta fibrei nervoase de a conduce impulsul electric.

Energizeaza-te natural si bucura-te de viata!

Vino acum in farmaciilepentru a beneficia de 20% reducere* la Pachetul ACTIV PLUS, protectie pentru ficat si inima! Pachetul consta intr-o cutie de InoCell™ i o cutie de Coenzima Q10 Dual!

Pentru mai multe informatii si consultanta personalizata, viziteza good-days.ro sau suna la numarul de telefon 0724 582.769!
*Reducerea se acorda pentru produsele Coenzima Q10 Dual si InoCell, in famaciile in limita stocului disponibil, in perioada 14.05. – 13.07.2017.