Dispozitive ajutatoare utilizate in posturarea pacientilor cu afectiuni neurologice

Copiii, adolescentii si adultii cu deficiente neurologice nu pot evolua favorabil, daca nu facem tot ceea ce este posibil pentru a-i invata sa aiba incredere in fortele proprii. In multe situatii insa, corpul lor fizic este incapabil sa-si asume anumite atitudini posturale, pe perioade mai mari de timp.

Misiunea companiei ORTOTECH este de a permite si de a sprijini copiii, tinerii si adultii sa obtina independenta. Pentru reabilitarea acestor pacienti, exista o diversitate de metode ce se aplica, dar si dispozitive medicale concepute special pentru acest scop, ce au inclusa atat functia statica cat si functia dinamica.

Produsele noastre sunt concepute special pentru a oferi suport tuturor celor cu nevoi speciale.

FOTOLIILE RULANTE SPECIALE sunt create pentru copii si tineri. Ele permit transportul si reabilitarea zilnica a persoanelor cu nevoi speciale.

Fotoliul RACER EVO este conceput pentru copiii, adolescentii si adultii care au nevoie de ingrijire speciala.

Sistemul de pelote asigura siguranta utilizatorului, oferindu-i sentimentul de confort si siguranta fara restrictie la miscare. Tapiseria este confectionata din materiale lavabile.

Este pliabil, ceea ce il face mai usor de transportat.

Scaunele de pozitionare sunt folosite pentru a ajuta pacientii sa stea in pozitie verticala. Aceste dispozitive au un impact bun asupra tuturor organelor interne si sistemului digestiv, circulator, endocrin si respirator.

Ajustarea corecta a scaunelor previne dezvoltarea disfunctiei si a contractiilor. Mai mult, ele sunt echipate cu tava care permit copiiilor sa studieze, sa se joace si sa obtina rezultate in procesul de reabilitare.

Scaunul de pozitionare NOOK este un dispozitiv medical ortopedic ce ajuta copiii sa adopte, in sezand, o pozitie corecta a picioarelor, pozitie ce impune alinierea corecta a soldurilor.

Pelote ergonomice, modulul de abductie si centura pelvina nu ofera doar siguranta pacientului, ci, controleaza postura corecta.

Scaunul de pozitionare ZEBRA INVENTO este conceput pentru copii si tineri cu deficit grav al sistemului locomotor. Mai mult, este benefic pentru utilizatorii care nu au dobandit capacitatea de a sedea sau au dificultati considerabile cu adoptarea si mentinerea unei pozitii sezand.

Este util pentru copiii cu stare flasca, tonus muscular scazut precum si pentru copiii cu spasticitate semnificativa. Mai mult decat atat, acest scaun poate fi de mare ajutor in ceea ce priveste afectiunile ortopedice si recuperarea membrelor inferioare dupa o interventie chirurgicala.

Arcul pneumatic permite schimbarea unghiului de inclinare al scaunului in intervalul de la (+ 20 grade) pana la (-20 grade).

VERTICALIZATOARELE (dispozitivele de posturare in ortostatism) au marele avantaj de a stimula dezvoltarea psihomotorie si de a imbunatati conditia psihica.

Aceste tipuri de dispozitive medicale au o influenta semnificativa asupra dezvoltarii corecte a muschilor, articulatiilor si a sistemului osos.

Mai mult, au un impact pozitiv asupra dezvoltarii echilibrului si imbunatatirii coordonarii.

Verticalizatorul SMART este un cadru vertical usor, simplu de utilizat, care are in mod convenabil o tava mare si role care pot fi blocate, ca echipament standard.

Constructia din lemn de calitate superioara si otel, precum si optiunile de dimensionare si de ajustare ale acestui verticalizator ofera multe beneficii atat pentru utilizator cat si pentru apartinator.

Toate reglajele se pot efectua rapid cu o cheie imbus, iar tava se pliaza in jos pentru o depozitare compacta.

Daca avem in vedere dispozitivul Cat II Invento, configuratia corecta face posibil ca pacientul sa stea fie in decubit ventral, fie in decubit dorsal.

Cu siguranta, posturarea in ortostatism este adecvata, fiind avantajoasa pentru copii si extrem de benefica pentru dezvoltarea lor.

Cu ajutorul sistemului hidraulic, unghiul de inclinare si alinierea acestui dispozitiv se pot schimba. Mai mult decat atat, se poate schimba cu usurinta pozitia unui copil din culcat in pozitia ortostatism.

In ceea ce privesc sistemele de suport lateral si centurile, acestea protejeaza copiii si, in plus, le ofera posibilitatea de a servi masa, de a se distra si invata in picioare.

VERTICALIZATOR CU FUNCTIE DE SCAUN DALMATIAN este utilizat in procesul de reabilitare si este recomandat nu numai pentru copii, ci si pentru tineri.

Este folosit ca scaun de reabilitare in timpul adoptarii pozitiei asezat, ca un cadru static atat in pozitie orizontala cat si in pozitie verticala fara a fi nevoie ca pacientul sa fie scos din dispozitivul medical.

DISPOZITIVELE MULTIFUNCTIONALE fac posibil ca parintii sa asigure pozitia corecta pentru copiii lor si, in plus, sa permita schimbarea pozitiei intr-un timp scurt fara a folosi o sursa ortopedica suplimentara.

Copilul poate adopta postura corecta de sedere in timp ce mananca, studiaza sau se joaca. El adopta o pozitie verticala in timpul perioadei specifice si apoi poate sa se odihneasca in acelasi dispozitiv.

Adultii pot adopta o pozitie pasiva in pozitie verticala, pot exercita si pot acoperi mici distante cu ajutorul familiei.

Mai mult, aceste dispozitive faciliteaza asistenta medicala pacientului sa-si recastige competentele locomotorii.

Lucram in permanenta cu profesionistii internationali din domeniul sanatatii pentru a aduce pe piata din Romania produse special concepute pentru a satisface cele mai exigente cerinte posturale.

Dispozitivele ajutatoare de posturare pe care ORTOTECH, ca furnizor de dispozitive medicale aflat in contract cu toate Casele de Asigurari din Romania, le are in portofoliu sprijina recuperarea in parapareza, paraplegie, tetrapareza, tetraplegie, scleroza multipla, scleroza laterala, diferite forme de paralizie cerebrala infantila, mielomeningocel, leziuni ale maduvei spinarii.

Gama de produse include scaune de pozitionare, cadre verticalizatoare statice si dinamice, aparate multifunctionale dar si fotolii rulante manuale cu caracteristici speciale.

Toate aceste produse sunt personalizate pentru fiecare individ, prin utilizarea de componente suplimentare. Produsele ORTOTECH sunt utilizate pe scara larga in intreaga Europa la domiciliu, centre de specialitate si scoli.

Mai multe informatii despre gama de dispozitive ajutatoare utilizate in posturarea pacientilor cu afectiuni neurologice cat si despre gama completa de dispozitive medicale se pot obtine pe www.facebook.com/Ortotech, accesand site-ul www.ortotech.ro sau apeland numerele de telefon ale societatii ORTOTECH:

Bucuresti: 021.3260355 Mobil: 0745.17.29.29

Iasi: 0232.311010 Mobil: 0742.10.10.59

Constanta: 0241.619718 Mobil: 0748.88.99.92

Ploiesti: 0244.520474 Mobil: 0742.10.08.63