Acidul alfa lipoic, antioxidantul universal

Acidul alfa lipoic (acidul thioctic) este o substanta hidro si liposolubila, implicata in procesul de transformare a glucozei din alimente in ATP - o forma de energie pe care corpul o poate folosi.

Mai simplu spus, acidul alfa lipoic ajuta la transportul glucozei spre muschi si depindem de acesta pentru a supravietui. Fiecare celula din organism contine acid alfa lipoic si are nevoie de el pentru producerea de energie.

Izolat prima oara in anul 1950, acidul alfa lipoic a fost rapid identificat ca fiind un antioxidant puternic. Totusi, acidul alfa lipoic (AAL) se deosebeste de alti antioxidanti prin proprietatea sa unica de a proteja celulele de actiunea radicalilor liberi.

Studiile au aratat ca furnizarea de acid alfa lipoic prin suplimente alimentare, poate ajuta in diverse moduri si poate trata diferite afectiuni. Iata cateva roluri cheie pe care le are administrarea acidului alfa lipoic:

Eficient in tratamentul diabetului zaharat si a complicatiilor asociate acestuia

Acidul alfa lipoic este neuroprotector, avand proprietatea de a reface senzitivitatea nervilor afectati, motiv pentru care se administreaza in scopul reducerii complicatiilor asociate diabetului.

Cercetarile medicale au indicat faptul ca deteriorarea oxidativa poate juca un rol major in dezvoltarea neuropatiei diabetice.

Astfel, in cazul persoanelor care sufera de diabet zaharat pot aparea tulburari ale sistemului nervos ce genereaza la randul lor tulburari senzoriale – furnicaturi, amorteli, senzatie de arsura a talpilor si picioarelor.

Acestea pot afecta mai ales membrele inferioare dar si unele parti ale sistemului nervos autonom. Acidul alfa lipoic are rolul de a contracara toate aceste manifestari neplacute.

De asemenea, acidul alfa lipoic are efect de reducere a dependentei organismului de insulina si previne decesul cauzat de afectiuni nervoase la nivelul inimii in cazul suferinzilor de diabet.

In Germania, acidul alfa lipoic, este folosit in tratarea diabetului neuropatic. In SUA sunt efectuate teste pentru a se evalua eficienta acidului alfa lipoic in tratarea imunitatii la insulina, asociata cu diabetul de tipul 2 si multiplele neuropatii cauzate de complicatii ale diabetului.

Elimina metalele grele

Asimilate prin apa, aditivii din mancare sau aer, toxinele din metalele grele pot face adevarate ravagii in organism. Expunerea prelungita la metale grele poate duce la degenerarea fizica si neurologica sau chiar la cancer.

Studii clinice in vitro si in vivo au relevant faptul ca administrarea suplimentelor alimentare cu acid alfa lipoic are rol benefic in tratarea toxicitatii metalelor grele (plumb, arsenic, mercur, cadmiu).

Acidul alfa lipoic are rolul de a “prinde” metalele grele in miscare si de a facilita eliminarea lor din organism, prevenind astfel degenerarea celulelor.

Detoxifiant hepatic

Pe langa rolul de a impiedica imbatranirea celulelor/tesuturilor, acidul alfa lipoic are efecte benefice in afectiunile hepatice (in special a celor cauzate de consumul de alcool) prin eliminarea substantelor toxice, regenerand celulele hepatice.

Acidul alfa lipoic impiedica proliferarea celulelor canceroase, avand efecte exceptionale in terapia antitumorala. Acesta traverseaza membrana celulara si protejeaza ADN-ul, fiind un antioxidant intracelular puternic.

De asemenea, acidul alfa lipoic impiedica trasformarea glucozei in rezerve adipoase, mentine valorile normale ale glicemiei si ale colesterolului sanguin, protejand astfel sistemul cardiovascular si elasticitatea peretilor vasculari.

Complexul ACID ALFA LIPOIC + BIOTINA + CROM de la Cosmo Pharm ofera cantitatea ideala de acid alfa lipoic (300 mg), biotina si crom, substante ce impreuna contribuie la metabolismul normal al macronutrientilor, mentinerea concentratiei normale a glucozei din sange si la functionarea normala a ficatului si a sistemului nervos.

Cosmo Pharm te asteapta cu sanatate din natura(R)!