Remedii excelente impotriva respiratiei urat mirositoare

Studii recente arata ca unul din patru locuitori ai planetei sufera de halitoza (respiratie urat mirositoare). Mai trist este ca dincolo de boala in sine, halena distruge rapid increderea in sine a celor afectati.

Se spune ca zadarnic esti frumos ca Fat Frumos sau porti cea mai frumoasa rochie de pe glob, daca respiratia ta are un miros urat.

Cauzele respiratiei urat mirositoare sunt atat de diverse incat, uneori, fara control de specialitate, este dificil de gasit un remediu eficient.

Produsa de cele mai multe ori de bacteriile de la nivelul limbii si al gatului, halena (halitoza) este asociata cu durerile si iritatiile gatului.

Deseori este vorba despre igiena orala deficitara, care duce la diferite tulburari ale cavitatii bucale: periodontita (inflamarea gingiilor), gingivita, cariile, infectiile fungice (afte), amigdalite sau boli respiratorii (rinita cronica, sinuzita).

Tot la cauze comune putem vorbi despre anumite alimente si bauturi care produc halena temporar: usturoi, ceapa, fumat, alcool, cafea.

O alta cauza poate fi cantitatea redusa de saliva. Gura se usuca in timpul somnului, mai ales la persoanele care sforaie sau respira pe gura. De asemenea, un grad ridicat de risc de halena il prezinta persoanele cu varste inaintate, purtatoare de proteze dentare.

Cum pot preveni eficient halena?

Printr-o igiena orala corespunzatoare – spalarea pe dinti de doua ori pe zi, ingrijirea atenta a protezelor dentare, periajul efectuat corect, inclusiv cel interdentar, cu ata de gura, si curatarea suprafetei limbii chiar cu o periuta dentara la intervale regulate sunt obiceiuri sanatoase.

De asemenea, vizitele regulate la medicul stomatolog (o data la aproximativ sase luni) pot duce la evitarea problemelor cavitatii orale.

Remedii pentru respiratia urat mirositoare?

In cazul in care respiratia urat mirositoare provine de la alimente: bea multe lichide pentru a mentine gura umeda; patrunjelul proaspat, salvia, anasonul si tarhonul neutralizeaza mirosul de usturoi; mananca mere; mesteca boabe de cafea; consuma dulciuri pe baza de eucalipt; poti face gargara cu apa de gura, ulei de arbore de ceai, salvie, ceai de menta sau smirna.

Daca vorbim despre igiena deficitara, afectiuni dentare, gura uscata sau despre faptul ca respiratia se face pe gura, o solutie eficienta este Proposept M.

Laboratoarele Fiterman propun Proposept M ca remediu absolut pentru eliberarea cailor respiratorii, pentru ameliorarea disconfortului cauzat de durerea de gat si pentru combaterea halenei.

Amestecul de Vitamina C, tinctura de propolis, ulei esential de menta, ulei esential de eucalipt, ulei esential de pin, ulei esential de busuioc si albastru de metilen actioneaza ca un scut impotriva racelilor insotite de dureri si iritatii ale gatului si impotriva halenei.

Pentru boli grave, cum ar fi probleme hepatice si renale, probleme ale stomacului – reflux esofagian, gastrita, sau diabet, sinuzita, BPOC (boala pulmonara obstructiva cronica), pneumonie, este indicat controlul de specialitate.