Solutii pentru calmarea durerilor in gat

Durerile resimtite la nivelul gatului ne sperie adesea si ne fac sa ne gandim de multe ori la ce e mai rau. Inainte de a intra in panica si de a opta pentru tratamente costisitoare, este bine sa apelam la solutii naturale.

Iar asta pentru ca, in cele mai multe dintre cazuri, disconfortul de la nivelul gatului este simptomul unei afectiuni virale, care nu necesita nici exsudat faringian, nici antibiograma, nici tratament cu antibiotice.

Astfel, daca afectiunea nu este de origine bacteriana (febra, puroi la amigdale), putem apela la medicamente naturiste, extrem de eficiente.

Iata cateva remedii naturale eficiente pentru durerile in gat

- Gargara cu tinctura din seminte de in

Pentru a obtine un efect analgezic, gargara se recomanda de cel puin trei ori pe zi.

Un remediu foarte eficient de origine pentru dureri in gat este apa din seminte de in. Semintele de in au capacitatea de a proteja membranele mucoase. Intr-un sfert de litru de apa rece se adauga o lingurita de seminte de in. Se lasa jumatate de ora inainte de a face gargara.

- Gargara cu apa sarata impotriva bacteriilor si virusilor

Adauga aproximativ trei lingurite de sare in apa calda si fa gargara de mai multe ori pe zi. O alta varianta este de a dizolva sarea in apa fierbinte si apoi sa inhalezi aburul de la apa sarata. Apa sarata lupta in mod eficient impotriva bacteriilor si virusurilor.

- Consuma multe lichide!

Bea cel putin doi litri de apa sau ceai fara zahar pe zi! Acest obicei mentine membranele mucoase suple, iar agentii patogeni pot fi mai bine controlati. Incearca ceaiul de salvie, cu efect calmant si antibacterian. Pune 100 de grame de frunze de salvie intr-un litru de apa calda. Consuma ceaiul dupa 10 minute de infuzat.

- Suc de aloe vera pentru a proteja membranele mucoase

Poti uita de senzatia de zgarietura si de gadilatura in gat cu aloe vera. Sucul de aloe vera este comercializat in magazinele de specialitate (plafar, farmacii) si este extrem de eficient daca este consumat o data la fiecare ora.

Acest remediu combate inflamatia in gat si calmeaza membranele mucoase.

- Proposept M contribuie la sanatatea cailor respiratorii

Laboratoarele Fiterman propun Proposept M ca remediu absolut pentru eliberarea cailor respiratorii, pentru ameliorarea disconfortului cauzat de durerea de gat.
Amestecul de Vitamina C, tinctura de propolis, ulei esential de menta, ulei esential de eucalipt, ulei esential de pin, ulei esential de busuioc si albastru de metilen actioneaza ca un scut impotriva racelilor insotite de dureri si iritatii ale gatului.

Calitatea produsului este garantata de prezenta propolisului, cel mai puternic preparat natural antiinfecios, care distruge 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite, 30 de tipuri de virusuri (incluzand si varietatile lor).

- Suplimentul de vitamina C

Deosebit de bogate in vitamina C sunt coacazele, catina, macesele si citricele. Fie le consumati in stare naturala, fie sub forma de ceaiuri sau sucuri.

Daca, in ciuda tuturor acestor remedii, simptomele persista, se recomanda controlul medical de specialitate in regim de urgenta.