Remedii eficiente pentru nas infundat

Generalitati

Nimeni nu-si doreste sa aiba nasul infundat. Mai ales pe timp de noapte, cand somnul este deranjat de obstructia nazala, si de gatul uscat.

Cea mai frecventa cauza a nasului infundat este rinita, care se manifesta fie in sezonul rece, fie din cauza alergiilor.

Obstructia nazala apare, de asemenea, in urma infectiei sinusurilor, deformarii septului nazal, inhalarii aerului uscat, a prafului sau a altor substante iritante, la utilizarea frecventa a unui spray nazal, la polipi nazali, leziuni in jurul nasului si tumori nazale.

Remedii eficiente

1. Bea mai multe lichide!

Nasul nostru curata aerul pe care-l respiram. Inhalarea aerului rece sau a materialelor straine poate produce mucus.

Consumul de apa plata sau de ceai de plante amelioreaza simptomul de mucoasa umflata. In urma consumului de lichide, acest mucus este lichefiat, se poate desprinde mai bine, iar nasul este din nou liber.

2. Apeleaza la inhalatiile cu sare!

Pentru congestie nazala, foloseste cea mai buna sare. Sare actioneaza ca un dezinfectant, lichefiaza mucusul si hidrateaza mucoasa.

Amesteca o lingurita de sare (ideal 9 grame) intr-un litru de apa si pune-l la fiert. Foloseste un prosop deasupra capului si inhaleaza aburul timp de cinci pana la zece minute.

3. Foloseste spray nazal cu sare de mare!

Spray-urile nazale cu sare de mare nu produc dependenta, deci pot fi utilizate pentru o perioada mai lunga de timp in fiecare zi, fara riscul ca membranele mucoase sa se usuce.

Sarea de mare vindeca, hidrateaza si lichefiaza mucusul, fiind un bun remediu pentru nasul infundat.

4. Foloseste uleiuri esentiale!

Cateva picaturi de eucalipt sau arbore de ceai in lampa de aromatizat fac minuni: nu numai ca miros bine, dar si reduce congestia nazala.

In timpul noptii, poti pune cateva picaturi de ulei esential intr-o batista. Atentie: acest remediu poate fi folosit doar dupa varsta de 7 ani.

5. Foloseste picaturi nazale cu ulei de masline!

Amesteca douazeci de mililitri de ulei de masline virgin cu o picatura de ulei esential de menta.

Se recomanda sa se aplice o cantitate mica din acest amestec care vindeca si hidrateaza mucoasa nazala.

Freaca peretii nasului cu un pic de ulei de masline, de doua ori pe zi. Uleiul de masline creeaza o pelicula protectoare pe mucoasa nazala si protejeaza impotriva alergenilor.

6. Foloseste Proposept M, eficient in sanatatea cailor respiratorii!

Laboratoarele Fiterman propun Proposept M ca remediu absolut pentru eliberarea cailor respiratorii, pentru ameliorarea disconfortului cauzat de durerea de gat si pentru combaterea halenei.

Amestecul de Vitamina C, tinctura de propolis, ulei esential de menta,ulei esential de eucalipt, ulei esential de pin, ulei esential de busuioc si albastru de metilen actioneaza ca un scut impotriva racelilor insotite de dureri, iritatii ale nasului si ale gatului.

7. Daca nimic nu te ajuta...

In cazul in care niciunul dintre remediile prezentate nu ajuta, iar respiratia se mentine obstructionata timp de mai multe zile, este obligatorie vizita la un medic de specialitate.