Trei fructe pentru protectie digestiva completa

Termenul “Ayurveda” provine din limba sanscrita, fiind o alaturare a doua cuvinte: “ayus”, care inseamna viata si “veda” care inseamna “stiinta”.

Prin urmare, Ayurveda inseamna “stiinta vietii” si este considerata a fi medicina traditionala indiana.

Ayurveda reprezinta stiinta vietii perfecte, descrisa intr-o maniera holistica, in care fiinta umana este vazuta ca o triada a mintii, trupului si sufletului. Ayurveda inseamna prevenirea bolii, tratamentul si mentinerea sanatatii.

Conditia esentiala pentru o viata lunga si sanatoasa este impunerea unui regim de viata si a unei alimentatii echilibrate si adecvate cu starea individuala.

Sistemul medical ayurvedic este unul foarte complex, fiind impartit in opt ramuri, de la folosirea optima a plantelor medicinale pana la chirurgie si psihologie.

Acest sistem este unul foarte vechi, datand de peste 5000 de ani; cu toate acestea vom descoperi cu uimire ca este un sistem de actualitate, care contine raspunsuri la multe dintre intrebarile pe care ni le punem in prezent.

Scopul ayurvedei nu este numai acela de a trata boli; ayurveda ne invata atat cum sa ne vindecam, cat si cum sa ne mentinem si sa ne protejam sanatatea, cum sa ne prelungim viata. Ayurveda trateaza omul ca pe un intreg, gandit ca o unitate intre corp, minte si suflet. Deci este un sistem cu adevarat holistic, un sistem integral.

Sistemul ayurvedic de diagnosticare, in ciuda faptului ca nu foloseste o aparatura sofisticata, este unul foarte precis, furnizand informatii complete despre natura dezechilibrelor existente in organism.

Astfel, cand unul dintre factori se afla in exces, se urmareste readucerea lui la starea normala concomitent cu o amplificare a caracteristicilor complementare corelate cu ceilalti doi factori.

Cand insa dezechilibrul este foarte complex, ecuatia devenind foarte complicata, este nevoie de un amestec la fel de complex si eficient in actiunea sa curativa. TRIFYLA este exact unul dintre aceste remedii, folosite de catre persoanele cu afectiuni grave, dar si de catre persoanele sanatoase care doresc sa-si pastreze tineretea si vigoarea.

TRIFYLA este un produs ayurvedic inspirat de un amestec de fructe indiene si anume: Amalaki, Haritaki si Bibhitaki. Un fapt cu totul extraordinar la acest amestec este acela ca aria sa de actiune este foarte extinsa, un numar relativ mic de combinatii de plante indiene avand un efect general atat de complex.

Aceasta se datoreaza actiunii simultane asupra celor trei factori care stau la baza stiintei ayurvedice si care controleaza starea noastra de sanatate sau de boala.

Atunci cand acesti factori sunt in echilibru, ne simtim bine atat din punct de vedere fizic cat si din punct de vedere mental si emotional. Excesul sau deficitul unuia dintre ei poate cauza insa afectiuni mai mult sau mai putin grave.

TRIFYLA este considerat a fi foarte eficient in ceea ce priveste mentinerea si redobandirea starii de sanatate si armonie. In primul rand are un efect purificator la nivel digestiv , imbunatatind astfel asimilarea elementelor nutritive in organism. Astfel putem explica efectul general de tonifiere si regenerare a tesuturilor.

Studiile experimentale au aratat ca “amestecul celor trei fructe” are o actiune semnificativa in tratarea cancerului, prin distrugerea celulelor tumorale si protejarea celulelor sanatoase. De asemenea, reduce riscul aparitiei cancerului datorita efectului sau anti-oxidant.

TRIFYLA reuseste sa mentina si armonia psiho-mentala. Are efecte remarcabile in ceea ce priveste diminuarea efectelor stress-ului de fond precum si a tensiunii emotionale. Aceasta datorita unui efect direct asupra sistemului nervos.

Emblica officinalis (Amla) este o planta bogata in proteine vegetale, aminoacizi, vitamine si minerale si oligoelemente. Contine vitamina C in cantitate de peste 100 de ori mai mare decat in mere. Fructele sunt o sursa foarte importanta de vitamina C, au efect diuretic si laxativ, avand o mare valoare nutritiva. Sucul din fructe ajuta la scaderea colesterolului. Planta are proprietati antibacteriene, antivirale si antioxidante.

Terminalia chebula (Haritaki) Are actiuni si efecte antivirale si antibacteriene, laxative si astringente. Este utilizata traditional in unele suferinte ale aparatului urinar, in diareea cronica, precum si in caz de hemoroizi.

Terminalia belerica, datorita continutului ridicat de taninuri, se recomanda ca antidiareic si tonic in dispepsii, precum si in tulburari de tranzit intestinal, hemoroizi, anasarca.

Picaturile oftalmologice au efecte benefice in miopie, opacitate corneana si in cataractele incipiente. In medicina traditionala, se foloseste scoarta arborelui ca laxativ, tonic-stomahic, alternativ.

Pulpa fructelor se recomanda impotriva hemoroizilor, diareii cronice, flatulentei, astmului, afectiunilor aparatului urinar, in parazitoze intestinale, ascita si afectiuni ale ficatului si ale splinei.