Ajutor de nadejde pentru o digestie eficienta

Termenul “Ayurveda” provine din limba sanscrita, fiind o alaturare a doua cuvinte: “ayus”, care inseamna viata si “veda” care inseamna “stiinta”.

Prin urmare, Ayurveda inseamna “stiinta vietii” si este considerata a fi medicina traditionala indiana.

Aceasta considera ca unul dintre principalii factori cauzatori de boala e reprezentat de o digestie ineficienta, urmare a unei diete neadecvate sau neechilibrate, a unor obiceiuri alimentare mai putin sanatoase, a exceselor alimentare etc.

Avantajele unei digestii eficiente sunt multiple: ayurveda considera ca o digestie incompleta permite formarea de produsi reziduali (materii incomplet digerate) care nu reprezinta altceva decat toxine.

Acestea sunt preluate de catre sange, transportate prin organism si apoi depuse in diverse locuri (peretii vaselor sanguine, articulatii, chiar pe unele din principalele organe). O digestie eficienta nu permite formarea produsilor reziduali si astfel organismul este protejat impotriva pericolului de acumulare a toxinelor.

Dintre plantele medicinale ayurvedice cu actiuni benefice asupra aparatului digestiv pot fi enumerate: Plumbago zeylanica, Zingiber officinalis (ghimbirul), Piper nigrum (piperul negru), Carica papaya (cartoful dulce), Terminalia chebula, Emblica officinalis, Cyperus rotundus, Andrographis paniculata.

Aceste plante sunt utilizate traditional si in unele tulburari determinate de indigestie, pentru combaterea senzatiei de greata, a varsaturilor, a balonarilor.

Unele din plantele enumerate mai sus se folosesc si in alimentatia obisnuita, ele intrand in categoria condimentelor alimentare.

-Zingiber officinalis (Ghimbirul) este o planta utilizata din antichitate in alimentatia umana, fiind un condiment alimentar extrem de cunoscut, dar utilizat si ca materie prima pentru unele bauturi precum si ca planta medicinala. Contine oleorezine (5-8%), uleiuri volatile (2%), zingiberina, lipide (6-8%), proteine vegetale (10%), amidon (40-60%). Este utilizata ca planta medicinala pentru efectele sale antioxidante, carminative, antiemetice si antiinflamatoare.

-Terminalia chebula contine taninuri, acid chebulic si chebulagic. Are efecte antivirale si antibacteriene, laxative si purgative.

-Emblica officinalis este o planta bogata in proteine vegetale, aminoacizi, vitamine si minerale. Contine acid glutamic, alanina, vitamina C in cantitate de peste 100 de ori mai mare decat cea prezenta in mere. Are efect antioxidant, antistres, antiacid, antimicrobian si hepatoprotector.

-Andrographis paniculata contine lactone, diterpene, andrographolide. Ca planta medicinala este folosita pentru combaterea febrei, ca tonic si hepatoprotector.

Suplimentul alimentar GASCURE este conceput special pentru a asigura buna desfasurare a procesului digestiv, eliminand disconfortul provocat de o digestie incompleta. Contribuie la mentinerea unui tranzit intestinal normal, avand efecte benefice in colite.

Administrarea de 1-2 capsule de 3 ori pe zi actioneaza eficient in eliminarea neplacerilor cauzate de excese alimentare sau mese copioase, confera un bun apetit prin regularizarea functiilor gastrice si hepatobiliare si a tranzitului intestinal.

Este un adjuvant in tratamentul tuturor tulburarilor legate de digestie (flatulenta, senzatie de greata, arsuri), ulcer gastric si duodenal, gastrite acute si cronice, pirozis, tulburari dispeptice si tulburari ale secretiei biliare.

Digestia gastric este susinut de aportul de papain, enzima implicat in digestia proteinelor la nivelul stomacului. GASCURE tablete, prin susinerea funciilor gastrice, intestinale, hepatobiliare i a tranzitului intestinal ajut la eliminarea neplcerilor cauzate de excesele alimentare, alimente greu digerabile sau o diet dezechilibrat.