Secretele ingrijirii unui ten gras, cu tendinta acneica

Aproximativ 95% dintre adolescenti sunt afectati, la un moment dat de acnee.

Aceasta poate fi o sursa importanta de stres, disconfort psihic si frustrare, din cauza aspectului neplacut pe care il confera tenului.

Pentru a trata corect acneea si a ramane cu un ten curat, fara cicatrici si pete, nu stoarce cosurile si nu-ti curata fata si celelalte zone afectate cu produse aspre, pentru ca iti faci mai mult rau. In schimb, foloseste o crema cu factor de protectie UV si hidrateaza-ti tenul.

Este important sa mergi la un consult dermatologic inca de la primele semne ale acneei, astfel incat sa ai parte de un tratament personalizat adaptat nevoilor tenului tau. De asemenea, este esential sa nu incerci sa- ti tratezi singur problemele tenului, apeland la tot felul de solutii miraculoase, pentru ca poti contribui la agravarea problemelor tenului.

Cele mai cunoscute mituri despre acnee

Cum acneea este o problema des intalnita, exista tot felul de mituri despre tratamente miraculoase. Unele mituri spun ca soarele ar face bine, ceea ce nu este adevarat, pentru ca poate favoriza inflamatia.

Alte mituri sustin ca bicarbonatul de sodiu si pasta de dinti fac minuni. Dermatologii sunt de alta parere: fiind alcaline acestea deterioreaza pH-ul natural al pielii. Nici uleiul de cocos nu este indicat in cazul tenului acneic.

Machiajul in cazul unui ten cu tendinta acneica

Machiajul nu influenteaza negativ tenul cu tendinta acneica, daca sunt respectate anumite reguli. Alege texturinon-comedogenice si fara efect gras, nu folosi cosmetice in exces, spala-te pe maini inainte de aplicarea machiajului si demachiaza-te in fiecare seara.

De mare ajutor poate fi noul produs La Roche-Posay, Effaclar Duo (+)

Uniformizator, crema corectoare anti-imperfectiuni, eficienta impotriva semnelor post-acneice, perfecta pentru realizarea un machiaj natural, adaptat tenului predispus la acnee.

Legatura dintre acnee si alimentatie

Mai multe cercetari in domeniu au aratat ca acneea poate fi favorizata de consumul anumitor alimente, precum lactatele. Alimentele care au un indice glicemic crescut ( determina un nivel crescut al zaharului din sange) pot inrautati acneea. Incearca sa nu faci abuz de lactate, dar si sa inlocuiesti zaharurile si faina alba cu legume, fructe si produse din faina integrala.

Recomandare pentru tenul gras, predispus la acnee: Effaclar Duo +)

Pentru reducerea imperfectiunilor severe si curatarea porilor, ai la indemana crema Effaclar Duo (+), creata special de La Roche Posay pentru tenul cu tendinta acneica.

Pentru mai multe sfaturi specializate, informatii utile si detalii despre produse intra pe www.laroche-posay.ro/freefromspots