Durerile articulare (altralgiile)

Durerile articulare sunt grup de afectiuni musculoscheletale ce pot afecta una sau mai multe articulatii ale corpului, manifestate prin durere (in repaus sau in miscare), sensibilitate la palpare, inflamatie, limitarea miscarilor la nivelul articulatiilor implicate, influentand negativ calitatea vietii.

Durerile articulare, durerile musculare si limitarea mobilitatii sunt caracteristici ale bolilor reumatice, afectiuni de care sufera 30% din populatia adulta a Europei si peste 90% din acesti pacienti percep o intensificare a durerilor in sezonul rece.

Durerile articulare mai pot pot aparea consecutiv unor afectiuni degenerative care implica elementele structurale ale articulatiilor (ex. in artoze, ca urmare a suprasolicitarilor), a unor afectiuni inflamatorii (ex. artrite, tendinite, bursite etc.), a traumatismelor de la nivelul articulatiilor, a unor boli autoimune (ex. poliartrita reumatoida, lupus etc.) sau prin depunerea intraarticulara a unor cristale (guta).

Pentru prevenirea instalarii durerilor de articulatii se recomanda:

• Un regim de viata echilibrat, o alimentatie diversificata si adaptata nevoilor varstei si modului de viata, evitarea sau tratamentul obezitatii
• Cresterea rezistentei generale a organismului: cura balneara, de teren sau plimbarile in aer liber, practicarea unor sporturi usoare, cura heliomarina, tratarea corespunzatoare a infectiilor in copilarie etc.
• Protectia impotriva factorilor de mediu: schimbarile bruste de temperatura, evitarea expunerii la frig si umiditate, evitarea suprasolicitarii mecanice a articulatiilor etc.
• Utilizarea unor metode fizicalkinetice preventive a decompensarilor afectiunilor care se manifesta prin artralgii.

Suplimentul alimentar 100% natural ARTRISALM contine o combinatie de plante medicinale ayurvedice care contribuie la sanatatea si la functionarea normala a sistemului osos si a articulatiilor.

Prin actiunea sinergica a substantelor bioactive din plante, ARTRISALM contribuie la mentinerea mobilitatii articulare normale prin asigurarea troficitatii, a lubrifierii normale a articulatiilor si prin sustinerea circulatiei sanguine sanatoase. Substantele bioactive din plante contribuie la scaderea durerii si a inflamatiei la nivel articular.

Fitonutrientii cu proprietati antioxidante neutralizeaza radicalii liberi protejand articulatiile impotriva stresului oxidativ si a proceselor degenerative. ARTRISALM contribuie la sustinerea proceselor naturale de regenerare a tesuturilor distruse, reducerea rigiditatii articulare si a disconfortului articular de natura inflamatorie.

Are proprietati detoxifiante, sustinand procesele naturale de eliminare a toxinelor din organism, pentru a mentine sanatatea si functionarea normala a articulatiilor. Contribuie la sustinerea sistemului imunitar, crescand capacitatea de autoaparare a organismului.

ARTRISALM contribuie la diminuarea durerilor si a disconfortului in caz de suprasolicitare mecanica a articulatiilor sau in traumatisme ale aparatului locomotor (munca fizica solicitanta, sport de performanta, obezitate). Este recomandat in toate tipurile de modificari articulare de tip inflamator (artrite), degenerativ (artroze) sau post traumatice, precum si in cazurile de suprasolicitare a articulatiilor.

Pentru tratamentul local se recomada unguentul NON DOLOR. Principiile active se absorb usor prin piele si amelioreaza cu rapiditate durerea din afectiunile articulare (reumatismul inflamator, degenerativ, abarticular), suprasolicitari sau traumatisme osteo-articulare.

Calmeaza durerile musculare difuze sau localizate, crampele musculare sau durerile dupa efort fizic intens sau contuzii. NON DOLOR stimuleaza circulatia periferica a sangelui favorizand regenerarea celulara.

Actiunea usor revulsiva a unguentului produce o senzatie confortabila de cald la nivelul pielii, conducand la eliminarea disconfortului. Uleiurile esentiale din extractele vegetale au, de asemenea, actiune antibacteriana si antifungica, prevenind infectiile locale.

autor: DR. AGATHA POPA, MEDIC PRIMAR PEDIATRU, DOCTOR IN STIINTE MEDICALE