Imunostimularea prin metode naturale

Sezonul rece este mediul propice pentru aparitia unor boli intercurente, asa numite de “sezon “, dar si pentru acutizarea unor boli cronice.

Bolile “de sezon” includ guturaiul, virozele respiratorii, pneumopatiile, gripa si alte afectiuni acute din sfera ORL.

Ele pot suverni si vara, dar incidenta lor este crescuta in acest sezon tocmai din cauza aerului rece care determina scaderea imunitatii organismului, la nivel local sau general, precum si o mai mare raspandire si a germenilor.

Apararea organismului este asigurata de mecanisme complexe celulare si umorale, de rezistenta si imunitate. Interactiunea permanenta cu microorganismele are un rol definitor in dobandirea complexitatii structurale si functionale a sistemului imunitar.

Dovada o constituie faptul ca la organismele germ-free, numarul limfocitelor B si titrul anticorpilor serici naturali sunt de 5-10 ori mai mici decat la organismele conventionale.

Reactiile de aparare sunt rezultatul actiunii unor factori umorali nespecifici si specifici si a unor populatii de celule specializate, cu actiune nespecifica (fagocite) sau specifica (limfocite).

In organism, imunitatea mediata celular indeplineste urmatoarele functii:

-protectie fata de infectiile bacteriene cu localizare intracelulara, fata de infectiile fungice, virale si cele produse de protozoare;
-rezistenta fata de multe tipuri de celule tumorale;
-mediator al proceselor inflamatorii asociate cu diferite procese infectioase.

In toate aceste cazuri, reactia imuna mediata celular se declanseaza inainte de sinteza anticorpilor.

Numeroase date din patologia sistemului imunitar demonstreaza ca este un organ vital, fara de care organismul nu poate supravietui, in conditiile in care acesta este supus in permanenta unor agresiuni (virusuri, bacterii, microfungi, paraziti).

Desi numarul celulelor (~1012 limfocite) si moleculelor ( ~1020 molecule de anticorpi) sistemului imunitar este imens, acesta nu reflecta potentialul real de aparare, deoarece dupa stimularea antigenica are loc o amplificare enorma a unor subpopulatii sau clone de limfocite si sinteza unui numar enorm de molecule de anticorpi specifici, la care se adauga si potentialul de refacere si mobilizare; de exemplu, un om produce zilnic aproximativ 10 miliarde de limfocite.

Celulele si moleculele sistemului imunitar au capacitatea de circulatie si recirculati prin reteaua vaselor de sange si a vaselor limfatice, astfel ca patruleaza si asigura detectarea substantelor straine, mobilizandu-se pentru anihilarea acestora.
Stimularea imunitatii specifice si nespecifice prin metode naturale

Atentia deosebita care se acorda in ultima perioada cercetarilor cu privire la imunostimularea prin metode naturale a raspunsului imunitar sunt un raspuns la necesitatile tot mai stringente de gasire a unor solutii complementare metodelor terapeutice clasice.

Imunomodulatoarele de origine vegetala apartin mai multor clase structurale, cele mai importannte fiind polizaharidele. Se cunosc produse vegetale a caror actiune este datorata fitocomplexului format dintr-un ansamblu de compusi chimici care se gasesc la nivelul plantelor si actioneaza sinergic.

Actiunea imunostimulatoare a principiilor active naturale se explica prin capacitatea acestora de a stimula mecanisme si structuri implicate in diferentierea granulocitelor si macrofagelor, activitatea fagocitara, proliferarea limfocitelor T.

Produsele vegetale cu proprietati imunostimulatoare (echinaceea, usturoiul, radacinile de Astragalus, Curcuma si Ginseng, ciupercile medicinale) pot fi utilizate in scop profilactic, dar si adjuvant, in tratamentul unor raceli comune, in infectii usoare cu localizare la nivel respirator, uro-genital, etc.

Pentru obtinerea efectelor terapeutice sunt foarte importanti factori precum modul de extractie si standardizarea principiilor activi.

SystemWell Ultimate Immunity™, un complex care actioneaza asupra tuturor componentelor sistemului imunitar

In mecanismul de aparare a organismului sunt cuprinse sistemul sangvin (prin granulocite, limfocite si monocite), sistemul respirator (prin mucoasa membranelor care protejeaza nasul, traheea, bronhiile si plamanii), sistemul limfatic (limfa, splina, timusul, nodulii limfatici si amigdale), sistemul celular (celulele T), sistemul epidermic (prin suprafata acida a pielii care previne atacul si penetrarea microorganismelor patogene), sistemul digestiv (prin probioticele care asigura echilibrul florei intestinale) si imunitatea sistemica (prin celulele precum limfocite, celulele macrofage sau neutrofile pe care organismul le produce in scop de protectie).

In cazul unui sistem imunitar slabit este recomandat sa se actioneze asupra tuturor componentelor acestuia, atat printr-un regim echilibrat de alimentatie, odihna, miscare, cat si prin printr-un complex de nutrienti care sa actioneze tintit asupra tuturor componentelor sistemului imunitar.

SystemWell Ultimate Immunity™ actioneaza printr-o formula care cuprinde peste 30 de ingrediente, 100% naturale, asupra celor sapte componente ale sistemului imunitar, fiind recomandat atat pentru a preintampina cat si pentru a ameliora anumite afectiuni.

Proprietatile imunostimulatoare si antiseptice sunt date de complexul de vitamine, minerale, extracte din plante medicinale precum: vitamina C, D, A, fosfor, zinc, goldenseal, usturoi, ardei iute, patlagina, curcuma, ginseng coreean, frunze de maslin, extract de rasina de smirna, brusture, astragalus, gugul, iarba mare, extracte din ciuperci medicinale: shiitake, maitake, larch arabinogalactan, in timp ce asupra sistemului gastrointestinal actioneaza o selectie de probiotice si prebiotice cu eficienta sporita.

Produsul este disponibil in flacoane de cate 45 de tablete, doza recomandata fiind stabilita de consultantul de specialitate in functie de problema specifica.