Ghimbirul, un elixir pentru sanatate. Efecte surprinzatoare!

Ghimbirul este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru sanatate.

Acest condiment este sursa bogata de calciu, fier, mangan, potasiu, magneziu, fibre, seleniu, sodiu, proteine si vitamine C, E si B6.

Are un gust placut si se poate consuma in diverse variante, atat ca ceai, cat si in supe.

Iata cateva dintre cele mai importante beneficii pe care le are ghimbirul asupra sanatatii:

Stimulent digestiv

Ghimbirul ajuta la stimularea digestiei si previne balonarea si indigestia. De asemenea, acest condiment tonifiaza musculatura tractului digestiv si scade productia de acid gastric.

Studiile arata ca ceaiul de ghimbir, consumat cu regularitate, accelereaza metabolismul, topeste celulele adipoase si impiedica transformarea caloriilor in grasime.

Tratament pentru raceala si gripa

Cand suferi de raceala sau gripa, ghimbirul este un excelent remediu natural. Acesta induce transpiratia si ajuta la intarirea sistemului imunitar.

De asemenea, ghimbirul este recomandat si persoanelor care sufera de astm, dar care au si episoade recurente de tuse expectoranta.

Ajuta la lupta impotriva cancerului

Extrasul de ghimbir este un aliat de nadejde si in lupta impotriva cancerului, deoarece ajuta la prevenirea tumorilor canceroase, intarind imunitatea.

Puternic energizant

Ghimbirul este si un puternic energizant. Un ceai de ghimbir te poate revigora mult mai bine decat o cafea.

Atenueaza greata

Aceasta planta este foarte buna si pentru ameliorarea simptomelor de voma sau greata.

Combate durerile de cap

Ghimbirul contine doua substante active cu efect antiinflamator, care ajuta la combaterea migrenelor. Specialistii spun ca ceaiul de ghimbir consumat cu regularitate previne, de asemenea, dezvoltarea tumorilor pe creier.

Scade tensiunea

Acest condiment este un bun vasodilatator. El scade tensiunea si ajuta la buna functionare a sistemului sangvin, impiedicand formarea cheagurilor.

Remediu pentru durerile reumatice

Ghimbirul este recunoscut si pentru efectele sale in ameliorarea durerilor reumatice. Acesta se poate folosi si sub forma de comprese pentru febra musculara sau inflamatii precum luxatiile.

Mentine pielea frumoasa

Ceaiul de ghimbir este o sursa excelenta de substante antioxidante, care protejeaza pielea de radicalii liberi si ii pastreaza frumusetea.

Cum poti consuma ghimbirul

In general, ghimbirul se consuma sub forma de ceai. Fierbe o radacina curatata timp de 10 minute si bea acest ceai o data pe zi. Poti adauga in el miere sau suc de lamaie pentru a-i da o alta aroma.

De asemenea, ghimbirul poate fi folosit ca simplu condiment. Il poti adauga in salate, supe, sucuri si chiar prajituri.

Ghimbirul se poate consuma si marinat in miere, murat in saramura sau otet. Exista si suplimente cu ghimbir sau pudra de ghimbir.

Contraindicatii- cand trebuie sa il eviti

Persoanele care sufera de ulcer sau gastrite nu trebuie sa consume ghimbir deoarece poate produce blocaj intestinal daca este consumat in cantitati mari.

De asemenea, si cei care sufera de calculi biliari ar trebui sa se fereasca de acest condiment pentru ca stimuleaza productia de bila.

Femeile insarcinate nu trebuie sa consume ghimbir deoarece poate produce contractii uterine. De asemenea, nu este indicat persoanelor care sufera de boli de inima, diabeticilor si nu trebuie consumat inainte de interventii chirurgicale.