Cognizin, aliatul tau pentru minte

Importanta sistemului nervos este de necontestat: fie ca alergam, gustam un fruct suculent sau tresarim de emotie in fata unei opere de arta, creierul nostru este implicat in mod direct.

Atentia, concentrarea, energia neuronala sunt semnele unei bune functionari a creierului: ele sunt reglate prin intermediul unui nutrient natural pe care il regasim in fiecare celula si care are un rol extrem de important in exercitarea functiei cognitive, citicolina!

Aceasta este o substanta metabolizata din colina (componenta a lecitinei), folosita de creier pentru a genera membrana celulara si pentru a sinetetiza acetilcolina (neurotransmitator excitant, care ajuta la contractia musculaturii si care are rol important in procesul de memorare).

Citicolina a intrat in atentia oamenilor de stiinta incepand cu anul 1970, fiind subiectul multor studii. In anii urmatori, pe masura ce rezultatele au fost din ce in ce mai incurajatoare, au inceput sa apara si primele brevete si patente pe baza de citicolina1.

Cognizin, o forma patentata de citicolina, testat clinic, care asigura creierului nutrientii pentru buna functionare, ajuta la cresterea activitatii mitocondriilor (formatiuni care se gasesc in fiecare celula, cu rol in sinteza energiei). Descoperiti mai jos cum ne ajuta Cognizin sistemul nervos, implicit creierul, si care sunt studiile clinice care atesta eficienta sa!

Cognizin, aliatul unui creier sanatos

Cu siguranta fiecare dintre noi a incercat, in perioadele incarcate sau dupa noptile nedormite, bauturile energizante sau cafeaua tare. Acestea ne cresc rapid nivelul de energie, insa efectul trece rapid si ne lasa mult mai obositi decat inainte de a le fi consumat.

Spre deosebire de acestea, Cognizin prezinta avantajul de a oferi creierului necesarul de energie, protejand celula nervoasa pe termen lung.

Cognizin creste rezervele de energie proprii creierului

Desi cantareste doar 2% din totalul greutatii noastre, creierul are nevoie de 20% din potentialul de energie care sta la dispozitia unui individ pentru a-si desfasura activitatea. Aceasta energie descreste odata cu varsta!

Cercetatorii au descoperit, insa, faptul ca, prin intermediul Cognizin, activitatea centrelor de energie de la nivelul celulei, mitocondriile, este amplificata, ceea ce conduce la productia sporita de ATP, denumita si „moneda energetica a organismului”2. Energia astfel rezultata este folosita si pe post de „combustibil” pentru desfasurarea functiilor cognitive.

Cognizin imbunatateste capacitatea de concentrare si atentia

Pentru a duce la bun sfarsit un proiect complicat la munca, avem nevoie de un nivel ridicat de atentie si concentrare. De partea cealalta, pentru a-si indeplini aceste functii, creierul are nevoie de o sursa consistenta de energie si o comunicare interneuronala sanatoasa. Aceasta din urma este realizata prin pastrarea sanatatii si integritatii structurii neuronului, in care Cognizin are un aport extrem de important.

Astfel, Cognizin participa la metabolizarea fosfolipidelor, garantand nutrientii necesari acestui proces si fiind considerat un intensificator al fosfolipidelor in organism. Fosfolipidele fac parte din exteriorul membranei neuronale si o protejeaza de degradare, dar actioneaza si pe post de conductori in transmisia impulsurilor nervoase, contribuind, astfel, la o comunicare interneuronala eficienta.

Cognizin sustine memoria

Cognizin creste nivelul unor neurotransmitatori extrem de importanti pentru memorie si functiile cognitive, precum acetilcolina. Aceasta functie a Cognizin este esentiala, deoarece diminuarea nivelului de acetilcolina este echivalenta nu numai cu pierderi ale memoriei, dar si cu uitarea, cu scaderea capacitatii de a forma noi amintiri si cu tulburari emotionale.

Cognizin, un ajutor de nadejde in boli degenerative si traumatisme

Degradarea la care sunt supusi neuronii determina modificari ale structurii membranei si redistribuirea fosfolipidelor, ceea ce poate conduce la afectiuni precum boli degenerative (Alzheimer, Parkinson, dementa) sau traumatisme.

Prin functia sa de crestere a nivelului de fosfolipide, Cognizin are efecte terapeutice, ajutand pacientii diagnosticati cu aceste afectiuni sa aiba o viata mai buna si sa isi recastige o parte din facultatile lor mentale3.

Ce spun studiile

Efectele Cognizin-ului asupra creierului au fost evaluate prin numeroase studii. Cercetatorii de la Brain Imaging Center din cadrul spitalului McLean din Boston, in colaborare cu Harvard4 au urmarit efectele Cognizin-ului asupra memoriei si atentiei la persoanele cu varsta mijlocie.

Cercetatorii au observat o crestere cu 26% a ratei de formare de membrane neuronale, determinand si o crestere a energiei folosite la nivelul neuronilor, cu un procent de 13,6%.

De asemenea, si administrarea Cognizin in randul femeilor adulte, sanatoase, testata intr-un studiu din 20125, a aratat crestere a atentiei, manifestata prim scaderea numarului de greseli de omitere si mai putine transmisii eronate a informatiilor, decat cele din grupul placebo.

Aceleasi beneficii au fost observate si asupra adolescentilor, arata datele unui studiu efectuat in 20126. Astfel, dupa 28 de zile de administrare a Cognizin, subiectii (adolescenti de sex masculine) au dat dovada de o atentie mult mai buna si de o viteza superioara de conducere psihomotorie la testul Finger Tap Test, comparativ cu cei din grupul placebo.

Neuro Optimizer, formula care asociaza Cognizin-ul pentru sanatatea creierului

Neuro Optimizer™ ofera sprijin sistemului nervos prim formula care asociaza Cognizin (Citidina 5-difosfocolina) cu Acetil L-Carnitina, L-Glutamina, Taurina, Fosfatidicolina, Fosfatidilserina si Acid Alfa Lipoic – ingrediente cu proprietati superioare pentru sanatatea sistemului nervos.

Produsul sprijina activitatea cerebrala si este recomandat in perioadele de suprasolicitare cat si in traumatismele cerebrale sau alte afectiuni neurodegenerative.

Referinte:
1. http://www.purenootropic.com/cholinergics/citicoline/
2. http://www.encognitive.com/files/The%20Ultimate%20Brain%20Nutrient%20Cognizin%20Citicoline.pdf
3. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2695184/
4. http://kyowa-usa.com/news/2009/06-11
5. http://file.scirp.org/pdf/FNS20120600007_87495447.pdf
6. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26179181