Stimularea imunitatii si pregatirea organismului pentru sezonul rece

In special in anotimpul rece si umed, in cazul unei alimentatii dezechilibrate sau al eforturilor fizice intense, este obligatorie stimularea imunitatii organismului pentru a putea asigura o protectie adecvata impotriva agresiunii factorilor externi.

Vitaminele sunt compusi organici esentiali necesari pentru functiile normale ale corpului cum ar fi cresterea, metabolismele, sinteza de enzime si hormoni etc.

Numele de vitamine deriva din ”amine vitale” (esentiale proceselor vitale). Corpul uman nu poate sintetiza singur vitaminele, acestea fiind obtinute din alimentatie (produse de origine vegetala si animala) si din suplimente cu vitamine disponibile in comert.

Vitaminele nu furnizeaza energie (calorii) in mod direct, dar sunt necesare pentru transformarea alimentelor in energie. Exista 13 vitamine, toate la fel de importante pentru corpul uman.

Vitamina C este un antioxidant puternic, o vitamina hidrosolubila. In consecinta, ea are marele defect de a nu putea fi acumulata in organism, care nu este capabil sa faca rezerve. Daca intr-un anumit moment consumam o supradoza de produse proaspete sau luam in mod activ suplimente, aceasta nu ne va fi o scuza pentru perioada ce urmeaza.

Ceea ce a fost in plus fata de necesitati va fi eliminat in scurt timp prin urina, lasand organismul „flamand” fata de antioxidantul sau preferat. Putem face foarte usor carente, iar efectele se vad chiar si numai dupa o singura luna in care nu am mancat alimente-surse de vitamina C.

Stiati ca cea mai bogata sursa de vitamina C este fructul de acerola (visina tropicala)? Vitamina C se gaseste de asemenea si in citrice, ardei gras, capsuni, legume cu frunze verde inchis, broccoli, cartofi, napi si rosii. Doza Zilnica Recomandata pentru aceasta vitamina este intre 75 si 125 mg pentru adulti, iar doza maxima este de 2000 mg/zi. De obicei se gaseste in alimente sub forma de acid Lascorbic sau acid dehidroascorbic.

Deoarece organismul uman nu poate face rezerve de vitamina C , Vitamina C 500 comprimate cu eliberare prelungita de la Eurovita, permite dizolvarea treptata, in cantitati mici, pe parcursul mai multor ore, asigurand o utilizare cat mai eficienta a acesteia.

Eurovita Vitamina C 500 comprimate cu eliberare prelungita combina proprietatile imunostimulatoare ale dozei mari de vitamina C cu oligoelementele Zinc, Seleniu si vitaminele D3 si extract din fructe de Merisor, pentru sustinerea rezistentei naturale a organismului.

- Vitamina C contribuie la mentinerea functionarii normale a sistemului imunitar si la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ, datorat asa- numitilor „radicali liberi”.

- Oligoelementele Seleniu si Zinc sustin functionarea normala a sistemului imunitar si contribuie la protectia celulelor impotriva stresului oxidativ.

- Vitamina D3 contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar. Pe parcursul anotimpului rece este indicata suplimentarea acesteia, deoarece organismul o produce in cantitati insuficiente.

Intrebati de gama Eurovita in farmacii sau puteti afla mai multe detalii pe http://www.omega-pharma.ro/eurovita