VARICOSALM, remediul ayurvedic natural pentru varice

Varicele sau venele varicoase reprezinta dilatarea, elongarea si torsiunea patologica si permanenta a venelor si este una dintre cele mai frecvente boli ale venelor care afecteaza populatia. Atunci cand valvele venoase nu se mai inchid corespunzator, apare o curgere retrograda a sangelui.

Debutul afectiunii este de obicei lent. Afectiunea debuteaza cu amorteli discrete si senzatie de greutate la nivelul picioarelor, in special la nivelul gambei.

Aceste simptome sunt accentuate de statul prelungit in picioare, asezat pe scaun sau eforturi intense si se atenueaza, chiar dispar in pozitie culcat, cu picioarele usor ridicate. In general, varicele nu provoaca durere, apar inchise la culoare si umflate.

Cand provoaca durere, se asociaza cu mai multe simptome precum senzatia de greutate in gambe mai ales la mers, crampe musculare, senzatie de arsura si palpitatii in zona afectata, edeme, durere care se acutizeaza in pozitie sezand dupa o perioada indelungata de stat in picioare, mancarimi in jurul venei afectate.

Daca initial, varicele sunt doar inestetice si creeaza disconfort, ele pot da nastere unor complicatii grave precum ulcerul varicos. De asemenea, zona inflamata poate dezvolta cheaguri de sange care pot duce la tromboze.

Cauzele care pot duce la aparitia varicelor sunt: c, imbatranirea organismului, sarcina, ortostatismul prelungit, traumatisme la nivelul picioarelor, menopauza, nivelul ridicat de homocisteina din organism (homocisteina inhiba formarea colagenului, elastinei si proteoglicanilor in vene afectand structura peretelui vascular).

La aparitia simptomelor specifice bolii venoase cronice, cel mai indicat lucru este consultarea medicului pentru a diagnostica existenta bolii si a incerca stoparea la timp a evolutiei acesteia. Specialistii pot diagnostica boala venoasa cronica prin examinarea fizica a persoanei si alte investigatii, urmand apoi sa recomande tratamentul adecvat in functie de natura problemei si stadiul de dezvoltare in care se afla.

Tratamentele varicelor vizeaza inlaturarea cauzei care a dus la formarea acestora. Tratamentul medicamentos intern (comprimate, capsule) si extern (geluri, creme sau unguente) cu substante farmaceutice, implicate in cresterea rezistentei si elasticitatii peretelui vascular, se face numai la indicatia medicului.

In cazul varicelor voluminoase daca durerea devine severa si apar alte complicatii, medicul poate recomanda alte tratamente precum: scleroterapia, terapia cu laser, flebectomia, stripping, operatia endoscopica. Pentru a sustine refacerea structurii si elasticitatii peretelui vascular, pentru a diminua edemele si a inlatura procesele inflamatorii existente in zona cu vene varicoase se pot utiliza extracte din plante bogate in fitonutrienti care asigura functionarea normala a sistemului venos si limfatic.

Medicina indiana traditionala, Ayurveda, vine in sprijinul persoanelor care sufera de afectiuni ale circulatiei venoase si limfatice (varice, hemoroizi etc.), dar si a celor care vor sa previna aparitia acestor probleme, cu o alternativa de tratament naturala, neinvaziva si fara efecte secundare negative.

VARICOSALM Tablete, este un remediu ayurvedic 100% natural, din plante medicinale indiene, marca AYURMED, produs de STAR INTERNATIONAL MED, societate ce promoveaza medicina traditionala indiana (Ayurveda).

Plantele medicinale ayurvedice din VARICOSALM sunt folosite in tratarea afectiunilor sistemului venos pentru a incetini progresia bolii, ameliorarea simptomelor si imbunatatirea structurii peretilor vasculari.

Suplimentul alimentar VARICOSALM Tablete sustine fluxul sanguin si functionarea normala a venelor, capilarelor, vaselor limfatice, inlaturand senzatia de oboseala si durere a picioarelor. Complexul de substante bioactive din produs sustin formarea normala a colagenului la nivelul peretelui vascular ajutand la restabilirea si mentinerea elasticitatii, permeabilitatii si tonusului vascular.

Antioxidantii din plante neutralizeaza eficient radicalii liberi contribuind la protectia celulelor de stresul oxidativ si imbatranirea vasculara prematura. Produsul sustine functionarea normala a sistemului vascular si limfatic pe termen lung la persoanele care sunt sedentare, supraponderale sau stau mult timp in picioare.

Pentru realizarea suplimentului alimentar VARICOSALM Tablete s-a utilizat extract din fructe de Citrus aurantium, pulbere de rizom de Ruscus Aculeatus, extract din seminte de struguri, pulbere de rizom de Curcuma longa.

Extractul din fructe de Citrus aurantium (Portocal) contine un complex de bioflavonoizi naturali care ajuta la ameliorarea neplacerilor cauzate de functionarea defectuoasa a sistemului venos. Citroflavonoidele protejeaza si contribuie la mentinerea structurii peretelui vascular scazand permeabilitatea si fragilitatea vasculara. Sustine fluxul sanguin si functionarea normala a venelor, capilarelor, vaselor limfatice, inlaturand edemele, senzatia de oboseala si durere a picioarelor. Elimina, de asemenea, disconfortul insuficientei venoase hemoroidale.

Bioflavonoidele intensifica activitatea antioxidanta a vitaminei C. Provitamina A (betacarotenul) reduce oxidarea lipoproteinelor de mica densitate reducand riscul de arteroscleroza. Bioflavonoizii au de asemenea actiune antiinflamatoare (hesperidina si diosmina influenteaza metabolismul acidului arahidonic, reduce sinteza prostaglandinelor F2α implicate in procesele inflamatorii), antihistaminica (influenteaza eliberarea histaminei) si diuretica.

Extractul din seminte de struguri (Vitis vinifera) contine cei mai puternici antioxidanti care neutralizeaza radicalii liberi. Proantocianidina (flavonoid oligomer) are efect antioxidant care este de 20 de ori mai puternic ca vitamina C si de 50 de ori mai puternic ca vitamina E. Protejeaza celulele organismului de atacul oxidativ nociv al radicaliilor liberi pe care ii neutralizeaza sprijinind organismul in procesul de refacere si vindecare.

Sustine procesele de refacere a colagenului (afectat de radicali liberi), permitand astfel arterelor, capilarelor, pielii, si tesuturilor sa ramana elastice. Mentinand integritatea elastinei si colagenului la nivelul peretelui vascular, reduce permeabilitatea si fragilitatea capilara. Favorizeaza circulatia venoasa si limfatica reducand edemele gambelor. Amelioreaza functiile circulatorii alterate in zonele de dilatatie vasculara.

Pulberea de rizom de Ruscus aculeatus (Ghimpe paduret) contine principii active care reduc fragilitatea si permeabilitatea capilara, cresc circulatia sanguina si drenajul limfatic. Contribuie la mentinerea elasticitatii venelor si previne staza venoasa. Poate fi folosit si in faza acuta a bolii hemoroidale. Efectul vasoprotector creste la asocierea cu hesperidina si vitamina C (efect sinergic).

Pulberea de rizom Curcuma longa (Turmeric) contine substante bioactive cu actiune antioxidanta foarte puternica, asemanatoare cu alti polifenoli. Mentine fluiditatea sangelui si normalizeaza fluxul sanguin (reduce agregarea plachetara, normalizeaza nivelul fibrinogenului).

Curcumina are actiune antiinflamatoare nesteroidiana. Controleaza nivelul colesterolului sanguin prin reducerea absorbtiei si cresterea conversiei in acizi biliari la nivelul ficatului. Contribuie la detoxifierea organismului (amplifica activitatea enzimelor detoxifiante).