Afla cum poti scapa de migrene, insomnie si oboseala cronica in numai 60 de minute!

Alinierea incorecta a primei vertebre cervicale (numita ATLAS) este cauza multor probleme si poate cauza simptome precum: durerile de cap, insomnia, presiunea arteriala, amnezie, ameteli, oboseala cronica, hiperactivitate, hipoactivitate si altele.

Daca ai mers la doctor pentru una dintre aceste cauze si nu ti s-a gasit nici problema si nici rezolvarea, acest lucru se datoreaza faptului ca medicina conventionala nu ia in considerare alinierea acestei vertebre.

Echipamentele medicale care folosesc razele X sau cele bazate pe rezonanta magnetica nu depisteaza de fiecare data vertebra ATLAS si de aceea, diagnosticarea unei astfel de afectiuni, in conditiile date, este aproape imposibil de realizat.

Poate ca rezolvarea pe care ti-o voi propune ti se va parea initial ciudata si te vei intreba: dureri de cap rezolvate prin kinetoterapie?

Da, aceasta este cea mai buna solutie, si singura de altfel. Kinetoterapia manuala craniana este o forma de terapie complementara adresata exact acestui segment de afectiuni.

La ce ajuta kinetoterapia manuala craniana?

Kinetoterapia manuala craniana imbunatateste atat situatia celor care sufera de afectiuni grave, cat si a persoanelor care vor sa capete un plus de energie si sa se elibereze de stres, fapt pentru care este recomandata si gravidelor.

Aceasta metoda alternativa de tratament presupune restabilirea echilibrului la nivelul sistemului nervos central, care coordoneaza modul de functionare al tuturor organelor din corpul uman, si poate trata migrenele si durerile de cap, durerile cronice de gat si spate, problemele ortopedice, bolile neurovasculare, accidentele traumatice si disfunctiile sistemului nervos central, dar si atacurile de panica, printre altele.

In egala masura, aceasta terapie ajuta si in ceea ce priveste problemele legate de stres, dificultatile de concentrare si invatare, dar chiar si oboseala cronica, depresia si celelalte tipuri de dezechilibre emotionale.

Soltia

Aceasta metoda este promovata la noi in tara de Virgil Pruteanu, fostul kinoterapeut al Lotului National si Olimpic de Haltere al Romaniei, care ne-a spus ca un masaj normal, indiferent de intensitatea cu care se executa, nu poate realinia prima vertebra cervicala.

Numerosi pacienti care au trecut pe la cabinetul sau de kinetoterapie din Constanta au laudat pe retelele de socializare efectele neasteptate pe care le-au avut terapiile executate de specialist. Chiar si celebrul Daniel Negreanu – cel mai titrat jucator roman din istoria pokerului, se numara printre simpatizantii lui Virgil Pruteanu.

O sedinta de numai 60 de minute este de cele mai multe ori suficienta pentru a le rezolva problemele oamenilor, insa durata completa a recuperarii depinde, bineinteles, de gradul de severitate al afectiunii.

Kinetoterapeutul ne-a dezvaluit si metoda prin care reuseste realinierea vertebrei cervicale: „Pentru a corecta aceasta pozitie gresita, muschii umerilor si cei cervicali se rectifica simultan pentru a mentine capul in pozitie verticala deasupra coloanei vertebrale. Axa vizuala si organul de echilibru sunt puternic implicate in aceasta ajustare”.

Pe langa aceasta specializare, maestrul Virgil Pruteanu este recunoscut si pentru capacitatea sa de a elimina sau ameliora durerile cauzate de spondiloza si hernie de disc.

Despre Virgil Pruteanu

Virgil Pruteanu a fost Kinetoterapeutul Lotul Olimpic de Haltere timp de 5 ani de zile.

Pe langa absolvirea facultatii de specialitate, Kinetoterapeutul a continuat sa-si extinda aria de cunoastere, efectuand alte cursuri si dobandind atestate recunoscute international: masaj traditional thailandez Nuad Bo Rarn, Chiropractica Japoneza – Seitai, Medicina Japoneza Holistica – Amatsu Tatara, Manipularea sistemului nervos – Mamalek si Qigong – Acupunctura fara ace, pe care o practica de la varsta de 15 ani alaturi de maestrul chinez Lin Kai Ting.