Apa te ajuta sa slabesti rapid. Totul despre cel mai bun aliat in lupta cu kilogramele si celulita!

S-a demonstrat stiintific: apa este cel mai bun aliat in lupta cu kilogramele in plus.

Cercetatorii englezi au descoperit ca un pahar cu apa, baut inainte de mesele principale, favorizeaza pierderea in greutate.

Apa este un lichid vital, ea ajutand la eliminarea toxinelor din corp.

In plus, apa combate celulita, previne tulburarile digestive precum balonarea sau constipatia, scade pofta de mancare si imbunatateste circulatia sangelui.

Beneficiile consumului de apa in dieta

De fiecare data cand respiri, mergi la baie sau transpiri, elimini lichide din corp. Daca nu inlocuiesti cantitatea pierduta de lichide, risti sa te deshidratezi, sa devii slabit si sa capeti diferite probleme de sanatate. De aceea este important sa consumi minim 2 litri de apa plata pe zi.

Apa are beneficii imbatabile in dieta, cele mai importante fiind urmatoarele:

1. Apa nu contine calorii

Atunci cand ai senzatia ca iti este foame, alege sa bei un pahar cu apa in loc sa rontai alimente nesanatoase cum sunt snacks-urile. Apa are zero calorii si nu provoaca cresterea nivelul zaharului din sange, cum se intampla in cazul alimentelor.

2. Apa intensifica arderile in organism

Apa purifica organismul, “spala“ rinichii si te ajuta sa pierzi pana la 2.2 kg pe an. Ea este indispensabila celulelor din corpul tau si are un rol esential in transportarea nutrientilor catre acestea. In plus, celulele au nevoie de apa pentru a-si mentine tensiunea interna si pentru a comunica cu mediul inconjurator si cu celelalte celule.

Iata un sfat de la celebrul Dr. Oz: "bea un pahar cu apa rece, iti vei accelera metabolismul timp de jumatate de ora. Consumand intre opt si zece pahare de apa rece pe zi, vei scapa mai repede de kilogramele in plus". Explicatia: consumul de lichide reci determina organismul sa arda caloriile pentru a le aduce la temperatura corpului.

3. Apa nu provoaca retentie de lichide in corp

Contrar credintei populare, consumul mai mare de apa te poate ajuta sa scapi de problema retentiei de lichide in corp. Cand esti deshidratat, organismul inmagazineaza apa, se pregateste cumva pentru o noua perioada de “seceta”.

Consumand apa cu regularitate, organismul nu mai are nevoie sa recurga la stocuri. Totodata, apa te ajuta sa elimini sarea din organism si sa combati mai usor celulita.

4. Apa este o sursa importanta de minerale

Daca ai avut vreodata curiozitatea sa te uiti pe eticheta unei sticle de apa minerala din comert, ai observat fara doar si poate ca ea contine magneziu si calciu. Apa induce senzatia de satietate si potoleste apetitul. Bea apa, in loc de suc, ceai sau cafea.

Acestea din urma nu fac altceva decat sa creasca nevoia de fluide din organism, din cauza continutului de cofeina. Sucurile, ceaiurile si cafeaua sunt toate bauturi cu efect diuretic, care forteaza eliminarea rapida a apei din corp si, implicit, a nutrientilor.

5. Apa te apara de bolile de inima

Apa reprezinta 60-65% din masa totala a corpului uman. Sangele este format si el in proportie de 90% din apa, fiind responsabil pentru transportarea nutrientilor si a energiei catre muschi si preluarea deseurilor din tesuturi.

Cand nu bei suficienta apa, corpul tau reactioneaza, luandu-si resursele din alte locuri, inclusiv din sange.

Acest fapt cauzeaza inchiderea unor vase capilare si ingrosarea sangelui. In plus, inima ta va depune un efort suplimentar pentru a pompa sangele in corp.

Ultimele studii au demonstrat ca durerile de cap, artrita si hiperaciditate sunt legate de un consum insuficient de apa.