Cele mai bune bauturi pentru silueta

Mentinerea siluetei se poate face nu numai printr-o alimentatie echilibrata si prin sport, ci si cu ajutorul bauturilor racoritoare, a sucurilor din fructe si a ceaiurilor.

Descopera care sunt cele mai potrivite, mai ales pe timpul verii, cand trebuie sa ne mentinem silueta pentru plaja.

Apa cu lamaie

Hidratarea este o componenta importanta a procesului de slabire, iar apa cu lamaie este alegerea perfecta in acest sens. Numarul de calorii continut de aceasta licoare racoritoare este in jur de 25.

Apa cu lamaie ajuta la procesul de digestie a alimentelor. Primul pahar il poti bea dimineata, pe stomacul gol.

Apa cu lamaie reduce si pofta de mancare, deoarece creste senzatia de satietate, astfel incat sa nu ti se faca foame des. Ajuta, de asemenea, si la eliminarea toxinelor din organism.

Suc de visine

Cu un continut bogat de vitamine si minerale, sucul de visine este o alegere perfecta daca tii cura de slabire.

Ajuta la arderea caloriilor si are un continut scazut de zahar (de exemplu, in 100 g de visine se gaseste zahar in proportie de numai 7%). Aceasta bautura racoritoare reduce stratul de grasime din zona abdomenului.

Smoothie de pepene verde

Excelent pentru hidratare este un smoothie de pepene verde. Pepenele este format in proportie de peste 90% din apa. Are si un continut bogat de vitamine si minerale, inclusiv licopen, despre care mai multe studii au aratat ca ajuta la prevenirea tumorilor canceroase.

Un studiu efectuat in Statele Unite ale Americii, publicat in Jurnalul American de Nutritie, a aratat ca arginina, o alta substanta prezenta in pepene, ajuta la scaderea grasimii corporale si favorizeaza cresterea masei musculare.

Ceai de menta cu gheata

Zilele toride vor fi mai usor de suportat cu ajutorul ceaiului rece de menta, in care adaugi cateva cuburi de gheata. Este revigorant si ajuta la eliminarea grasimii din zona abdomenului.

De asemenea, datorita unor compusi continuti de menta, acest ceai ajuta la o mai buna digerarea a grasimilor. Ceaiul are si proprietatea de a reduce balonarea. Este util si pentru a scapa de celulita, pentru ca ajuta la eliminarea apei din tesuturi.

Ceai verde

Ceaiul verde a fost descoperit de chinezi cu mai bine de 4000 de ani in urma, iar de atunci este unul dintre cele mai populare remedii din natura. Grabeste arderile si accelereaza metabolismul, ceea ce face ca aceasta bautura sa fie un aliat de nadejde in lupta cu kilogramele in plus.

Catechinele, substante active care se gasesc in ceaiul verde, previn formarea depozitelor de grasime de pe solduri si din zona abdomenului. Totodata, ajuta la eliminarea grasimii de pe organele interne, care este foarte periculoasa pentru sanatate.

Suc de morcov

Morcovii contin peste 80% apa, fiind legumele potivite pentru un suc gustos si hidratant, care te ajuta sa scapi si de kilogramele in plus. Morcovii sunt bogati in fibre, care faciliteaza o buna digestie.

Il poti bea cu jumatate de ora inainte de masa, caci este o bautura satioasa, ceea ce inseamna ca vei manca mai putin. Are un rol important si in eliminarea toxinelor din corp.