Masuri pe care diabeticii trebuie sa le ia vara

Pentru persoanele diagnosticate cu diabet vara este anotimpul in care trebuie sa acorde o atentie deosebita modului in care se ingrijesc, caci afectiunea se poate agrava.

Acest lucru se intampla din cauza temperaturilor ridicate, care favorizeaza deshidratarea. De aceea, este important sa ia masuri de preventie.

Deshidratarea si diabetul

Deshidratarea sau pierderea de fluide corporale poate aparea oricand in zilele foarte fierbinti de vara daca ai diabet. Poate sa apara si cand nivelul de glucoza din sange nu este tinut sub control.

Atunci cand glucoza din sange este ridicata, acest lucru poate duce la eliminarea unei cantitati mai mari de urina.

Pentru a preveni deshidratarea, este important consumul de doi-trei litri de lichide. Sunt excluse cele care au cofeina, cele care au zahar si alcoolul. Nici ceaiurile din plante care au cofeina nu trebuie baute de catre cei care au fost diagnosticati cu diabet.

Persoanele cu diabet si alte boli cronice cum sunt afectiunile inimii sunt mai sensibile, de aceea corpul se poate supraincalzi. Simptomele includ ameteli, transpiratie in exces, crampe musculare, pielea rece si uscata, durerile de cap, batai neregulate ale inimii, greata.

Daca un diabetic are oricare dintre aceste simptome trebuie sa se mute intr-o camera racoroasa, sa se hidrateze bine si sa solicite asistenta medicala.

Exercitiile fizice sunt indicate numai intr-un loc racoros, cum ar fi o sala de sport cu aer conditionat. Pot fi facute si in aer liber, dimineata devreme sau tarziu in seara.

Atentie la nivelul de glucoza din sange

Diabeticii trebuie sa fie foarte atenti la nivelul de glucoza din sange. Specialistii spun ca este indicat sa il verifice de cel putin patru ori pe zi. Nivelul de glucoza trebuie masurat de fiecare data cand un diabetic nu se simte bine.

O alta masura importanta pentru diabetici este sa isi ia tot timpul o gustare sanatoasa cu ei atunci cand pleaca la drum. In cazul in care ai programata o iesire la plaja, crema cu factor de protectie este obligatorie.

Medicii spun ca, in cazul in care suferi de arsuri solare atunci organismul devine din ce in ce mai stresat. Acest lucru poate sa duca la cresterea nivelului de glucoza din sange.

Daca o persoana diagnosticata cu aceasta afectiune cronica sufera de varsaturi sau de diaree, exista un grad mare de risc pentru aparitia deshidratarii. In astfel de situatii este nevoie de ajutor medical, pentru tratarea cat mai rapida a acestor simptome.

Masuri pe care trebuie sa le ia persoanele in varsta

Varstincii care sufera de diabet sunt mai predispusi la complicatii pe timpul verii. Este indicat sa respecte intocmai tratamentul recomandat de catre medicul curant, sa nu iasa din casa in perioadele in care caldura este in toi si sa bea multe lichide.

Consumul de legume si de fructe proaspete este, de asemenea, recomandat. Constituie si aceasta o metoda eficienta de prevenire a pierderii de lichide din corp.