Infectia urinara, o problema care ne poate strica vacanta

Infectia urinara este o afectiune comuna, intalnita atat la barbati, cat si la femei.

Desi simptomele sunt extrem de neplacute, boala nu este grava, daca este tratata la timp.

Infectia tractului urinar poate afecta orice parte a sistemului urinar, de la rinichi, la uretre sau vezica, si este cauzata de microbi.

In mod normal, acesti agenti patogeni intra in sistemul urinar, dar sunt rapid eliminati.

Uneori, insa, bacteriile reusesc sa treaca de sistemul de aparare al organismului, se inmultesc si provoaca infectii. De retinut: in 90% din cazuri, Escheria coli este bacteria responsabila de aparitia infectiilor urinare.

De cele mai multe ori, infectiile apar la uretra si vezica, dar cand simptomele sunt ignorate ori organismul este slabit, bacteriile ajung la rinichi si provoaca pielonefrite. Infectiile urinare apar mai frecvent in randul femeilor, decat al barbatilor.

Specialistii Serviciului National de Sanatate din Marea Britanie estimeaza ca jumatate dintre femei vor avea o astfel de problema cel putin o data in viata, in timp ce 1 din 2.000 de barbati dezvolta boala in fiecare an1.

Explicatia este strans legata de anatomia aparatului urinar. Acesta este identic la ambele sexe, cu exceptia uretrei, canalul care face legatura intre vezica urinara si exterior, prin care se elimina urina. La femei, uretra are dimensiuni mai mici, iar acest lucru favorizeaza aparitia si multiplicarea bacteriilor la nivelul tractului urinar.

Infectiile urinare pot aparea in orice moment, dar sunt mai frecvente vara. Din cauza caldurii excesive, organismul se deshidrateaza, iar in aceste conditii, bacteriile se dezvolta mult mai usor in vezica urinara. Lipsa hidratarii nu este, insa, singurul factor care poate declansa o astfel de afectiune in sezonul cald.

Cauzele aparitiei infectiilor urinare

Infectia urinara nu este o boala cu transmitere sexuala, insa se poate declansa in urma actului sexual neprotejat. In astfel de situatii, uretra se irita, iar bacteriile traverseaza mai usor spre vezica urinara. Este foarte important sa spalati bine zona genitala la exterior si sa goliti vezica urinara inainte si dupa fiecare contact sexual.

Si metodele contraceptive locale pot pune in pericol sanatatea tractului urinar. Diafragma, de exemplu, apasa pe vezica urinara si nu ii permite sa se goleasca suficient, iar prezervativele si spermicidele pot irita vaginul, facandu-l vulnerabil in fata infectiilor.

Un sistem imunitar slabit poate duce, de asemenea, la declansarea infectiei urinare. Si igiena locala este foarte importanta pentru a tine departe aceasta boala. Astfel, stergerea se face din fata spre spate, pentru ca germenii din regiunea anala sa nu patrunda in vagin sau uretra.

Spalaturile vaginale trebuie evitate, deoarece distrug flora bacteriana si favorizeaza aparitia infectiilor.

Lenjeria intima din materiale sintetice, pantalonii prea stramti, costumele de baie care se usuca greu favorizeaza aparitia infectiilor urinare, asa ca trebuie evitate, mai ales in timpul verii.

Alegeti lenjerie intima din bumbac si haine cat mai lejere, care lasa pielea sa respire. Spalati costumul de baie dupa fiecare utilizare, deoarece nisipul, apa de mare, clorul din piscina sau praful favorizeaza aparitia infectiilor la nivelul tractului urinar.

Infectiile urinare apar preponderent vara!

In timpul verii, si cea mai usoara forma a infectiei urinare poate ruina complet o vacanta, asa ca regulile de igiena trebuie respectate cu sfintenie. Optati intotdeauna pentru un bazin prevazut cu dusuri si folositi-le atat inainte sa intrati in apa, cat si dupa.

Infectia urinara se numara printre principalele boli care pot aparea in urma contactului cu apa infectata din piscina sau cu substantele mult prea agresive folosite pentru igienizarea bazinului.

Mare atentie si cand folositi toaletele publice. Pe un vas murdar de toaleta exista o multime de bacterii precum Streptococcus, Staphylococcus aureus sau E. coli (Escherichia coli), care odata ce ajung in organism, pot declansa infectii ale tractului urinar.

Cum luptam impotriva infectiei urinare

Infectia urinara nu trebuie tratata niciodata superficial. Chiar daca simptomele trec, poate recidiva intr-o forma mult mai agresiva. In cazuri grave apare septicemia sau imbolnavirea permanenta a rinichilor.

Pentru reducerea tulburarilor tractului urinar este recomandat Uro-Care, un produs natural pe baza de merisor canadian, D-manoza si vitamina C. Aceste substante ajuta la reducerea simptomelor aparute in urma infectiilor urinare cauzate de E.coli si favorizeaza eliminarea bacteriei prin urina.

Este usor de transportat, asa ca poate fi strecurat fara probleme in bagajul de vacanta, pentru un concediu lipsit de probleme!

D-Manoza, ingredientul principal care sta la baza capsulelor Uro-Care, este un stereoizomer al glucozei cu rol in ameliorarea rapida a infectiilor urinare. Desi are o structura similara glucozei, D-Manoza este metabolizata foarte greu, astfel ca nu creste glicemia si poate fi folosita si de diabetici.

Bacteria E.coli contine niste picioruse asemanatoare unor tentacule (fimbrii/pili) cu care se agata de peretii vezicii si nu pot fi eliminate prin urina. D-manoza se lipseste, la randul ei, de E.coli, si o desprinde de peperetii tractului urinar, contribuind la diminuarea infectiei.

Merisorul este folosit de ani de zile in infectiile urinare! Potrivit studiilor efectuate de cercetatorii din cadrul Universitatii McGill din Montreal, Canada2 aceste fructe au proprietati dezinfectante, afectand pana si temuta bacterie E.coli, care odata ce devine activa in organismul uman, poate fi cu greu eliminata.

Un rol important in gestionarea infectiei urinare il are si vitamina C, deoarece creste aciditatea urinei si o face rezistenta in fata bacteriilor. In plus, intareste sistemul imunitar si il face mai puternic in lupta cu agentii patogeni.

Uro-Care este obtinut printr-un proces tehnologic patentat, care inglobeaza substantele active din merisor intr-o fibra natural, pentru a le proteja de actiunea distructiva a acidului gastric si a le prelungi actiunea si la nivelul colonului.

Referinte:

1. http://www.nhs.uk/conditions/Urinary-tract-infection-adults/Pages/Introduction.aspx

2. https://www.mcgill.ca/newsroom/channels/news/how-cranberries-impact-infection-causing-bacteria-229118

Descopera in CatalogulProvocarilorModerne mai multe despre Uro-Care with CranActin, remediul modern pentru infectiile urinare.

Sursa articol.