Din ce cauze apar variatii ale glicemiei

Introducere

Glicemia, adica nivelul de zahar din sange, are valori normale cuprinse intre 70 si 99 mg/dL daca nu ai mancat timp de opt ore si mai putin de 140 mg/dL la doua ore dupa ce ai luat masa. Daca sunt mai mari sau mai mici, acest lucru poate fi pus pe seama mai multor factori, de la alimentatie si pana la anumite boli.

Cei care sufera de diabet reactioneaza diferit la mancarurile si bauturile pe care le consuma, de aceea este bine sa tina cont de masuratorile glicemiei si sa evite produsele care duc la cresterea glicemiei.

Cauzele care duc la cresterea sau la scaderea valorilor normale ale nivelului de zahar

Iata care sunt cauzele care duc la cresterea sau la scaderea valorilor normale ale nivelului de zahar.

Concluzie

Este zaharul rau pentru tine?

Daca iti plac dulciurile, nu dispera. Nu trebuie sa renunti la ele pentru totdeauna. Zaharul iti va creste nivelul glicemiei mai repede decat alti carbohidrati, dar expertii in diabet spun acum ca astfel cantitatea totala de carbohidrati este cea mai importanta. Asadar, pastrati portiile mici si luati in considerare totalul de carbohidrati si calorii. Totalul zilnic de carbohidrati, distribuit in mod constant pe parcursul zilei, este o cheie pentru un control bun al zaharului din sange.

Unii oameni folosesc, de asemenea, indicele glicemic (IG), o evaluare a modului in care alimentele individuale cresc nivelul zaharului din sange. Fasolea si painea si cerealele integrale au un IG mai mic decat painea alba si pastele obisnuite. Sucul are un IG mai mare decat fructele intregi. Iti doresti un aliment cu IG ridicat? Mananca-l impreuna cu o alegere cu IG mai scazut pentru a te ajuta sa iti controlezi nivelurile. Daca valorile glicemiei tale nu sunt controlate, adreseaza-te medicului tau imediat.