Combaterea eficienta a transpiratiei excesive: solutii si recomandari

Corpul isi regleaza temperatura prin transpiratie si elimina astfel toxinele acumulate in corp, prin activitatea glandelor sudoripare. Transpiratia nu este un fenomen izolat, ci unul normal, asadar, specific tuturor oamenilor.

Atunci cand aceasta este excesiva insa, ar putea indica existenta anumitor afectiuni de sanatate sau oscilatii hormonale.

Transpiratia excesiva are loc atunci cand glandele sudoripare au o activitate mai intensa decat este normal. 9% din populatie se confrunta cu aceasta problema, dintre care o treime sunt adolescenti, dovada ca modificarile hormonale sunt cea mai frecventa cauza pentru o transpiratie excesiva la axile.

Din acelasi motiv, transpiratia isi poate face simtita prezenta si in randul femeilor aflate la menopauza. Pe de alta parte, o transpiratie abundenta poate fi in sine un simptom al unei afectiuni mai grave de sanatate. Printre cele care se manifesta astfel sunt incluse si bolile cardiovasculare, obezitatea, diabetul zaharat sau afectiunile nefrologice.

Cum te poate afecta transpiratia abundenta la subrat

Senzatia permanenta de umiditate la nivelul intregii pieli este unul dintre lucrurile neplacute pe care le experimenteaza cei care sufera de transpiratie excesiva. Zonele cele mai afectate sunt palmele, axilele si talpile, insa asta nu inseamna ca restul corpului este ferit de aceasta senzatie.

Aceasta umiditate nu este insa doar un motiv de disconfort fizic, ci si un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor; in asociere cu acestea, transpiratia excesiva mai are un inconvenient: mirosul neplacut de transpiratie.

Petele de pe haine sunt o alta problema, o data pentru ca sunt vizibile si in al doilea rand ca acestea pot determina, alaturi de spalarile repetate necesare, deteriorarea mai rapida a acestora. La pachet cu toate aceste probleme vine si scaderea stimei de sine si a increderii, urmate de sentimente de rusine, care ar putea duce in cazuri extreme la renuntarea la viata sociala si la izolare.

Ce folosim pentru a scapa de transpiratie?

Antiperspirantele si deodorantele de corp uzuale sunt eficiente atunci cand sunt folosite pentru combaterea transpiratiei obisnuite, daca sunt de calitate, insa niciodata nu ar putea face fata unor glande sudoripare hiperactive.

Persoanele care nu sufera de transpiratie in exces le pot folosi cu incredere, insa cei care transpira excesiv nu vor observa nici o imbunatatire datorita utilizarii lor.

De fapt, in cazul in care transpir excesiv la subrat, acestea pot fi chiar daunatoare. Ambalajele necorespunzatoare, care permit patrunderea vaporilor de apa in recipiente, dar si evaporarea substantelor din componenta lor ar putea deveni ele insele cauza aparitiei mirosurilor neplacute, favorizand inmultirea si reproducerea bacteriilor.

Mai mult decat atat, antiperspirantele si deodorantele cosmetice sunt special concepute pentru protejarea anumitor zone ale corpului, asa cum sunt axilele sau talpile. Persoanele care transpira in alte zone nu le pot folosi, asadar.

In plus, au in componenta parfumuri si substante care ar putea irita pielea deja sensibilizata a persoanelor care au de a face cu transpiratia abundenta, asa ca nu sunt deloc recomandate acestora.

Produse eficiente impotriva transpiratiei

Gama de produse cosmetice Odaban este destinata exclusiv persoanelor care sufera de o transpiratie in exces. Aceasta a luat nastere in urma cu 45 de ani, cand a aparut primul antiperspirant Odaban. De atunci, formula sa a fost constant imbunatatita conform studierii efectelor pe care anumite substante din componenta sa le au asupra pielii.

Acest produs este eficient inca de la prima folosire, iar efectul sau dupa 3 utilizari este acela de a reduce transpiratia cu pana la 90%. Spre deosebire de antiperspirantele cosmetice, Odaban nu usuca pielea, deoarece are in componenta si silicon. In plus, este un produs incolor si inodor, care nu cauzeaza iritatii cutanate. Ambalajul sau etans nu permite evaporarea substantelor active, precum nici patrunderea vaporilor de apa sau a bacteriilor in interiorul recipientului.

Desi pare mai costisitor decat produsele cosmetice antiperspirante, perioada de viata a unui singur tub este de aproximativ 6 luni, in unele cazuri chiar mai mult, asadar investitia este una similara. Odaban nu lasa pete pe haine, deoarece este un produs incolor. Mai mult decat atat, el poate fi folosit atat de catre femei, cat si de catre barbati.

Persoanele care simt nevoia folosirii produselor cosmetice pentru mirosurile lor placute pot face acest lucru in paralel cu utilizarea Odaban. Antiperspirantul se aplica o data pe saptamana si este recomandat in lumea intreaga de catre medicii endocrinologi si dermatologi drept o solutie eficienta pentru combaterea transpiratiei excessive la subrat, transpiratia palmilor sau picioarelor.

Gama Odaban mai include doua produse la fel de eficiente: lotiunea pentru maini si pudra pentru pantofi. Toate cele 3 produse farmaceutice beneficiaza de garantia Odaban, prin care clientii le pot returna in termen de 30 de zile de la achizitionare, in cazul in care nu sunt multumiti de efectele lor, daca au fost achizitionate direct de la producator, pe situl https://www.odaban.ro/magazin-online/