Scapa de durerile de cap fara medicamente

Difuze sau localizate, bruste sau treptate, durerile de cap sunt foarte suparatoare.

O astfel de durere este cel mai adesea cauzata de spasme ale vaselor de sange, care se umfla si pun presiune asupra tesuturilor.

Exista remedii naturale cu care poti alunga aceste dureri. Atentie insa, daca simptomele persista sau se agraveaza, consulta medicul.

1. Uleiul esential de menta

Menta are un rol tonic si antispastic. Amesteci 1-2 picaturi de ulei esential de menta cu o picatura de ulei de masline, apoi masezi usor tamplele, de 3-4 ori pe zi, daca suferi de dureri de cap frecvente sau imediat dupa inceperea durerii .

Remediul nu este indicat femeilor gravide si copiilor care au sub 12 ani.

2. Ulei esential de lavanda

Lavanda are puternice proprietati calmante, antispastice si analgezice. Este recomandata pentru dureri de cap cauzate de stres brusc, emotie sau oboseala.

Masezi usor fruntea, tamplele si gatul cu ulei esential de lavanda. Masajul se face de 3-4 ori pe zi, in cazul in care te confrunti des cu astfel de dureri sau doar la nevoie, daca durerile sunt sporadice.

3. Gheata

Frigul intens cauzat de un pachet de gheata are o actiune vasoconstrictoare. Inveleste o punga de gheata intr-o carpa si aplica pe frunte. Las-o sa actioneze pana la cinci minute. Dupa ce iei o mica pauza, poti aplica din nou.

4. O compresa calda

Durerile de cap provocate de stres trec cu ajutorul unei comprese calde. Caldura generata de compresa duce la relaxarea muschilor incordati de la nivelul gatului, responsabili de provocarea durerilor de cap.

Iei un propsop, il bagi in apa fierbinte, in storci usor, apoi il aplici pe ceafa. Lasi sa actioneze cateva minute. Repeti pana cand simti ca durerea cedeaza.

5. Infuzia de ghimbir

Recunoscuta pentru virtutile sale, radacina de ghimbir are o actiune anticoagulanta, similara cu cea a aspirinei, adesea folosita pentru a calma durerile de cap.

Se taie 3-4 felii subtiri de radacina de ghimbir proaspat, le lasi la infuzat timp de 20 minute in 250 ml de apa clocotita. Poti sa bei 2-3 cani pe zi. Nu se recomanda in timpul sarcinii si nici pentru copiii mici.

6. Bai calde la picioare

Apa calda dilata vasele de sange ale picioarelor, ceea ce atrage sange din corp si cap spre picioare. Vasele de sange de la cap se decongestioneaza treptat si durerea va disparea, treptat. Tii picioarele intr-un lighean cu apa calda intre 10 si 20 de minute.

7. Tinctura de papadie

Durerile de cap sunt cauzate si de suprasolicitarea ficatului, din cauza abuzului de mancare. Toxinele nu mai sunt neutralizate de ficat, iar la unele persoane se declanseaza o congestie a vaselor de sange situate la nivelul capului.

Tinctura de papadie este un stimulent puternic pentru ficat, de aceea aceasta poate ajuta la atenuarea durerilor de cap.

Tratamentul consta in administrarea a 30-50 picaturi de tinctura in fiecare zi, diluate intr -un pahar cu apa, inante de masa. Nu se utilizeaza la copiii care nu au implinit sapte ani, in timp ce la cei care au trecut de aceasta varsta se administreaza de la 5 pana la 10 picaturi, de 3 ori pe zi.