Medicina ayurvedica si sanatatea sistemului digestiv

O vorba inteleapta spune ca suntem ceea ce gandim si ceea ce mancam. De aici deducem importanta unei gandiri sanatoase, optimiste dar si a unei alimentatii corecte, naturale si sanatoase, perfect adaptata tuturor nevoilor corpului nostru.

Stresul, oboseala, alimentatia nesanatoasa, consumul excesiv de alcool si fumatul afecteaza in timp functia ficatului ceea ce duce la perturbarea intregului tub digestiv.

Neglijarea acestor aspecte pote determina patologii ale: esofagului si stomacului (pirosis, refluxul gastro esofagian, gastrita, etc) a ficatului (insuficienta hepatica, steatoza hepatica, ciroza hepatica, etc) si a vezicii biliare (dischinezie biliara, colecistita, colesteaza, litiaza biliara).

Insuficienta secretie acida gastrica si a bilei de la nivelul ficatului, precum si tulburarile eliminarii bilei de la nivelul vezicii biliare pot genera tulburari digestive manifestate prin greata, indigestie, disconfort postprandial, tulburari de tranzit intestinal, meteorism.

Toate aceste pot fi prevenite si chiar combatute, profitand de natura si de toate beneficiile pe care ni le poate oferi aceasta.
Brandul AYURMED va pune la dispozitie suplimentul alimentar ayurvedic, GASCURE tablete, un produs 100% natural din plante medicinale indiene sub o forma de administrare foarte simpla si eficienta.

Acesta stimuleaza secretiile gastrice si hepatobiliare, elimina neplacerile cauzate de excesele alimentare, inlatura greata, contribuind astfel la buna desfasurare a digestiei si absorbtiei intestinale. Protejeaza mucoasa gastrica, regleaza tranzitul intestinal, este adjuvant in tratamentul candidozei bucale si este un bun antioxidant. Poate fi administrat atat adultilor, cat si copiilor peste 5 ani.

In cazul hiperaciditatii gastrice manifestate prin senzatii de arsura la nivelul stomacului, refluxul esofagian si digestia ineficienta pot fi combatute usor cu ajutorul suplimentului alimentar GASCURE sirop, marca Ayurmed.

Acesta actioneaza cu blandete asupra glandelor gastrice, protejeaza mucoasa gastrica actionand ca un balsam asupra leziunilor gastrice existente, opreste extinderea acestora si ajuta la refacerea epiteliului gastric si intestinal afectat. In acelasi timp, regleaza secretia gastrica si hepatobiliara si are un efect normalizator asupra digestiei.

Ficatul si buna functionare a acestuia este in stransa corelatie cu cu splina si calitatea sangelui. Starile de oboseala nejustificata, senzatia de greata, lipsa apetitului alimentar si tulburarile digestive, sunt cateva simptome ale afectarii functiei ficatului. Pentru rezolvarea acestor probleme putem utiliza cu succes remediul ayurvedic LIVECOM Sirop, marca Ayurmed, prezent sub forma de tablete sau sirop.

Acest supliment alimentar sustine si imbunatateste functiile si activitatea ficatului, contribuie la regenerarea lui, readucand in limite normale ficatul marit, inlatura greata, durerile si tensiunea din hipocondrul drept. Sustine procesele de purificare a ficatului, indepartand toxinele si deseurile din sange acumulate datorita consumului de alcool, medicamente hepatotoxice si droguri.

Suplimentul alimentar LIVECOM tablete regleaza, de asemenea, secretia biliara si ajuta la scaderea valorilor mari ale colesterolului sangvin, are efect antiviral (in special fata de virusurile hepatitice), antiinflamator, imunostimulent si antioxidant. Se foloseste cu succes in combaterea proceselor inflamatorii hepatice virale acute si cronice si a steatozei hepatice.

Pentru persoanele suferinde de diabet zaharat este disponibila si varianta LIVECOM sirop fara zahar.
cortegiul lor de simptome: greata, inapetenta, chiar varsaturi, tulburari ale tranzitului intestinal (balonare, constipatie alternand cu diaree, crampe abdominale) si tulburari ale dispozitiei psihice, prezente in special la copii sub forma de stari de agitatie.

Suplimentul alimentar ayurvedic WORM END sirop, marca Ayurmed actioneaza eficient pentru indepartarea tuturor parazitilor intestinali (tenii, ascarizi ’limbrici’’, oxiuri, Giardia Lamblia etc.), combatand cu rezultate bune simptomele parazitozelor. Stimuleaza pofta de mancare, secretiile gastrice si intestinale, indeparteaza greata, calmeaza durerile abdominale, indeparteaza tulburarile de tranzit intestinal si starile de indispozitie psihica asociate parazitozelor.

Continutul bogat in minerale si vitamine are un efect regenerant, antioxidant si imunostimulent care ajuta la refacerea organismului slabit de actiunea nociva a parazitilor. Siropul WORM END poate fi administrat cu success atat copiilor, cat si adultilor.

Avand in vedere incidenta crescuta a patologiei digestive in aceasta perioada, in special a indigestiilor si toxiinfectiilor alimentare datorate consumului neatent de alimente care pot fi usor alterate, se recomanda folosirea remediilor ayurvedice, marca Ayurmed, mai sus amintite. Aceste remedii naturale ne pot fi de un real folos pentru reechilibrarea rapida a organismului in aceste situatii.