5 extracte importante in lupta impotriva artritei

Problemele articulare sunt inevitabile odata ce inaintam in varsta, insa durerea osteoarticulara este o afectiune ce poate aparea si la persoanele mai tinere.

Articulatiile sunt mecanisme deosebit de fragile, iar odata ce cartilajele se erodeaza, acestea se refac cu dificultate.

Subtierea cartilajelor cauzeaza in timp aparitia osteoartitei, o afectiune ce se manifesta prin inflamarea sau iritarea articulatiilor, insotita de dureri, rigiditate si limitarea miscarilor.

Preventia este, desigur, lucrul cel mai de dorit: evitarea excesului ponderal care agraveaza simptomele, aportul de antioxidanti din fructe si legume si o dieta saraca in grasimi si proteine.

De asemenea, in lupta impotriva artritei putem apela la cateva ingrediente naturale, ce contribuie la diminuarea simptomelor si la cresterea mobilitatii. Iata 5 dintre ele!

MSM – component bioactiv de origine naturala

OptiMSM (o forma patentata de metilsulfonilmetan) este de fapt o forma de sulf de origine organica, naturala. Sulful este al patrulea mineral ca importanta in organism si este implicat in producerea de celule sangvine, musculare, epidermice, endoteliale precum si ale altor tesuturi.

MSM-ul participa la sinteza glucozaminei sulfat si a acidului hialuronic, mentine stabilitatea si integritatea tesutului conjunctiv, protejand oasele, tendoanele, ligamentele si pielea.

Metilsulfonilmetanul este implicat si in procesele de regenerare celulara. Fara cantitatea necesara de MSM, tesuturile noi, rezultate din regenerarea celulara, pot fi rigide. La nivel articular aceasta rigiditate s-ar traduce printr-o mobilitate redusa a incheieturilor.

in studii, administrarea de OptiMSM a aratat o reducere semnificativa a durerii si deteriorarii articulatiilor imbunatatind mobilitatea subiectilor.

Efectele benefice ale OptiMSM asupra durerilor de muschi si articulatii induse de sport au fost demonstrate in urma unui studiu pilot.

22 de adulti perfect sanatosi au luat cate 3 grame de OptiMSM zilnic sau un placebo timp de 21 de zile inainte de a alerga jumatate de maraton.

OptiMSM a atenuat semnificativ durerile de muschi si articulatii post alergare comparativ cu placebo. (Withee. et al. 2015 Journal of the International Society of Sports Nutrition)

Efectul metilsulfonilmetanului asupra articulatiilor care prezinta eroziuni osteoartritice a fost demonstrat printr-un alt studiu desfasurat in 2014 (Pagonis et al. 2014 Int Journal of Orthopaedics).

Cercetatorii au administrat subiectilor 3 grame de OptiMSM zilnic, timp de 26 de saptamani. Cei 100 de participanti au prezentat imbunatatiri semnificative, fara efecte adverse.

Boswellia

Originar din India, nordul Africii si Orientul Mijlociu, boswellia este un arbore a carui rasina se utilizeaza in medicina ayurvedica de peste 5.000 de ani.

Medicii hindusi o utilizau datorita proprietatilor antireumatice. Eficienta plantei se datoreaza continutului ridicat in acizi α si β-boswelici, doua dintre componentele biologic active ale acesteia.

Boswellia ajuta la imbunatatirea fluxului sangvin la nivelul articulatiilor si la refacerea acestora. Un studiu desfasurat pe o perioada de 90 de zile a aratat ca extractul de boswellia serrata a imbunatatit in mod semnificativ starea articulatiilor la pacientii cu osteoartrita (Sengupta et al., 2008).

Gheara matei

Gheara matei (Una de Gato) este folosita in medicina traditionala peruana pentru a ameliora diferite afectiuni datorita propietatilor antioxidante. in America de Sud este folosita sub forma de decoct.

Efectul sau benefic recomanda planta drept adjuvant inpotirva artritei si a reumatismului. Gheara matei contine multi compusi activi vegetali, precum taninuri si steroli, dar si glicozide de acid quinovic.

Planta poate reduce durerea cauzata de osteoartrita la genunchi si la nivelul altor articulatii. Gheara matei reduce si sinteza enzimei proinflamatoare ciclooxigenaza-2 (COX2) si a citokinelor proinflamatoare (Hardin et al., 2007).

Gheara diavolului

Gheara diavolului, originara din Africa de Sud, este folosita de sute de ani intr-o varietate de afectiuni datorita efectelor benefice date de doua substante active continute: harpagozida si beta-sitosterolul.

Gheara diavolului poate ajuta la usurarea durerii si, in unele cazuri, poate imbunatati mobilitatea persoanelor care sufera de osteoartrita sau de reumatism degenerativ.

Curcumin

Substanta extrasa din radacina plantei curcuma longa (“sofranul de India”), curcuminul este considerat un puternic antioxidant si este o componenta principala a medicinii ayurvedice.

Ca antioxidant, curcuminul este capabil sa neutralizeze radicalii liberi, responsabili in timp de o eventuala deteriorare a articulatiilor.

Conform numeroaselor studii medicale recente, curcuminul are un foarte mare potential terapeutic in artrita, efectele sale dovedindu-se a fi comparabile cu cele ale medicamentelor puternice.

Un studiu din 2003 a demonstrat ca administrarea de curcumin a suprimat productia de MMP-13, indusa de TNF-α (o proteina implicata in producere inflamatiilor recurente) la condrocitele primare.

Rezulta astfel ca extractul de turmeric – curcuminul poate reduce ruperea cartilajelor cauzata de metaloproteinaze matriceale neutre (MMP-13) in cazul artritei (Liacini et al., 2003).

Toate cele 5 extracte sunt inglobate intr-un singur produs pentru sanatatea articulatiilor

MSM 750mg, de la Secom, inglobeaza intr-un singur produs toate cele 5 extracte vegetale benefice pentru reducerea durerilor osteoarticulare. MSM 750mg contine OptiMSM, extract patentat furnizat de Bergstrom Nutrition, liderul mondial in productia de MSM.

Extractele naturale de gheara diavolului, curcuma, boswellia si gheara matei completeaza formula prin concentratii optime si sporesc efectul benefic al produsului asupra sanatatii articulatiilor.

Alege produsele naturale Secom si beneficiaza de eficienta si rezultate de durata!