Cum sa alegi lactatele cele mai potrivite pentru tine

Calciul, vitaminele si mineralele sunt nutrienti prezenti in toate produsele lactate, insa cantitatile lor si proprietatile difera in functie de felul in care acestea sunt preparate sau depozitate.

De aceea, consumarea unor astfel de produse ar trebui facuta in functie de anumite caracteristici individuale ale consumatorilor si tinand cont de nevoile lor.

Inainte de a ajunge pe rafturile magazinelor alimentare, produsele lactate trec printr-o serie de teste pentru a le fi verificate proprietatile. In aceasta etapa, producatorii supun produsele unor analize care tin de standardele din domeniul sigurantei si al calitatii alimentare.

Aici, acestea sunt in primul rand verificate pentru a vedea daca au intrat in contact cu microbi in faza de recoltare sau in cea de depozitare. Brandul Pilos este unul dintre cele care pun la dispozitia publicului consumator produse lactate de calitate, verificate periodic de catre autoritatile responsabile in ceea ce priveste siguranta consumarii si respectarea retetelor inscrise pe ambalaje.

Marca Pilos este prezenta pe piata de cativa ani buni si si-a castigat un public fidel datorita calitatii produselor sale. Acestea sunt realizate conform cu cele mai actuale trenduri in ceea ce priveste procesarea produselor lactate, prin utilizarea unor tehnologii de productie care corespund celor mai inalte si noi standarde de calitate.

Gama Pilos este foarte variata, tocmai pentru a veni in intampinarea nevoilor nutritionale ale tuturor categoriilor de public. Iata cateva produse din aceasta gama si afla care sunt beneficiile lor asupra sanatatii:

Laptele proaspat cu 1,5% grasime

Acest produs bogat in calciu si vitamina D este perfect pentru copiii cu varste care depasesc 5 ani si pentru oricine manifesta deficiente ale calciului sau vitaminei D in organism. Poate fi consumat ca atare, alaturi de cereale sau poate fi incorporat in anumite prajituri sau alte preparate.

Laptele proaspat Pilos cu 1,5% grasime este usor de digerat, deoarece, prin expunerea la temperaturi inalte din timpul productiei, microorganismele prezente in el atunci cand este crud sunt distruse. Este important de stiut ca, in ciuda procesului de sterilizare, laptele nu isi pierde proprietatile nutritive. Acesta este disponibil in 3 variante de ambalaj, respectiv doua de cantitate: 1,5l ESL, 1,5l PET si 1l Tetra Pack.

Iaurtul natur cu 10% grasime

Preparat dupa o reteta clasica, iaurtul natur Pilos este imbogatit cu smantana. Astfel, textura lui devine mult mai cremoasa decat cea a iaurtului obisnuit, iar gustul este si el imbunatatit.

Culturile de bacterii vii prezente in iaurt intaresc sistemul imunitar si regleaza tranzitul intestinal. Acest preparat poate fi consumat alaturi de cereale sau fructe proaspete ori confiate si este ideal pentru persoanele cu o imunitate scazuta sau celor care sufera de o digestie lenta.

In plus, proteinele si grasimile lactice prezente in el sunt satioase, proprietate care il transforma intr-o gustare perfecta. Variantele de cantitate in care este disponibil acest produs sunt de 400 g, respectiv de 1 kg.

Telemeaua de capra

Pentru obtinerea unui singur kilogram de telemea de capra, Pilos foloseste 6l de lapte. Perioada de maturare a acestui tip de branza este de cel putin 8 saptamani, iar principalul motiv pentru care cumparatorii aleg produsele lactate provenite de la ovine este acela ca laptele lor are o formula similara laptelui matern uman.

Asta inseamna ca organismul nostru il poate asimila rapid si se poate folosi de toate proprietatile sale benefice pentru a-si intari si mentine sanatatea.

Telemeaua de capra Pilos este disponibila in doua variante de ambalaj, de 150, respectiv de 300g si este recomandata persoanelor intolerante la laptele de vaca si celor care au un regim alimentar mai strict. Aceasta poate fi consumata ca atare sau incorporata in salate si tarte.

Prajitura Pilos cu lapte

Bogata in calciu si vitamina D datorita continutului de peste 40% de lapte si iaurt, aceasta prajitura este unul dintre produsele preferate ale copiilor.

Exista doua sortimente ale acestei prajituri, ambele imbogatite cu miere naturala de albine: prajitura simpla sau cea glazurata cu ciocolata neagra.Fiecare prajitura are 28 de grame, cantitatea potrivita pentru o gustare dintre mesele principale.