Frumusetea tenului la menopauza

Femeile sunt destul de speriate, in general, de procesul de imbatranire si de toate modificarile care vin la pachet cu inaintarea in varsta.

Modificarea nivelului de hormoni, schimbarile starilor emotionale care insotesc aceste modificari si metamorfoza fizica prin care trecem atunci cand imbatranim pot fi deseori coplesitoare si insotite de anxietate, suferinta sau chiar depresie.

Societatea zilelor noastre pune chiar si mai multa presiune in ceea ce priveste aspectul fizic al femeilor, chiar si atunci cand acestea inainteaza in varsta.
Acesta este principalul motiv pentru care Vichy a inceput, in urma cu peste 15 ani, cercetarile privind simptomele imbatranirii la femei si efectele acestora asupra unor aspecte psihologice, precum este increderea in sine.

Impactul emotional pe care il pot avea aceste schimbari asupra femeilor poate fi destul de agresiv in unele cazuri. Pierderea stralucirii si a luminozitatii tenului, insotita de aparitia ridurilor specifice varstei, pot avea efecte devastatoare uneori asupra bunastarii femeilor.

Cum se modifica pielea femeilor la debutul si pe parVichycursul menopauzei?

Menopauza este un lung proces de modificari hormonale. Nivelul hormonilor oscileaza intre valori foarte mari si valori foarte mici la debutul acesteia, pentru ca in final sa se stabilizeze la limita inferioara a acestora.

Estrogenul este hormonul care are rolul principal in acest proces si totodata cel care determina aparitia celor mai multe dintre simptome, precum scaderea cantitatii secretiei hormonale ovariene, disparitia menstruatiei, oscilatiile temperaturii corporale sau problemele specifice sistemului osos.

Din cauza reducerii acestuia, femeile se pot confrunta cu bufeuri de caldura, cu dezechilibre ale somnului, cu instabilitate emotionala si cu scaderea libidoului sexual.

Un alt hormon care incepe sa dispara din corpul femeilor aflate la menopauza este DHEA sau dehidroepiandrosteronul; acesta isi face simtita prezenta in corpul femeilor inca de la varsta frageda de 7 ani si continua sa creasca pe parcursul maturizarii, atingand apogeul in jurul varstei de 25 de ani, pentru ca la varsta de 70 de ani sa atinga valoarea cea mai mica, echivalentul a doar 10% din valoarea culminanta.

Acest hormon stimuleaza producerea de sebum si pastrarea sanatatii, a vitalitatii, a elasticitatii si a luminozitatii dermei si a epidermei. Pe masura ce valoarea lui scade, scad si aceste proprietati care fac pielea mai frumoasa. Totodata, confortul pe care il confera o piele elastica este si el redus, iar femeile aflate la varsta menopauzei acuza deseori probleme legate de lipsa lui si de sanatate a pielii. Ridurile sunt tot mai vizibile si mai greu de controlat si acesta este doar unul dintre semnele vizibile ale absentei DHEA.

Luand in calcul acest aspect, laboratoarele Vichy au creat un produs inovator, complet lipsit de hormoni, care compenseaza efectele menopauzei asupra pielii si care sa le redea femeilor aflate la aceasta varsta frumusetea si increderea in sine. Neovadiol Complex Substitutiv face, dupa cum ii sugereaza si numele, tot ce nu mai poate fi facut de cantitatea redusa de DHEA; printre aceste functii substituite se numara producerea sebumului si redarea elasticitatii si a luminozitatii pielii.

Cum functioneaza Neovadiol Complex Substitutiv?

Neovadiol contine 4 elemente esentiale care substituie cu succes rolul hormonului steroid pe care glanda suprarenala il produce in organismul femeilor incepand cu varsta de 7 ani: Hedione, Hepes si Pro-Xylane.

Hedione deriva din acidul jasmonic si are rolul de a stimula cresterea naturala a productiei de scualene, trigliceride si ceruri - lipide care compun sebumul si care netezesc pielea si o fac sa arate mai supla si sa se simta mai elastica.

Hepes stimuleaza enzimele responsabile cu deshuamarea naturala a pielii si contribuie activ la regenerarea celulara, astfel incat pielea sa-si piarda asprimea si sa devina proaspata si fina.

Pro-Xylane este o substanta care activeaza colagenii I si III si uniformizeaza densitatea pielii si culoarea acesteia; astfel, ii reda fermitatea, omogenitatea si luminozitatea naturale, atat de ravnite de femei cu precadere in perioada sensibila a menopauzei.