Cum sa ai un par mai frumos si mai sanatos in doar 20 de minute

Stresul, capriciile vremii, alimentatia nesantoasa sunt cativa dintre factorii care pot dauna firului de par.

Poti combate efectele nagative si te poti bucura de un par frumos, plin de stralucire, care sa se coafeze usor si care sa arate impecabil, intr-un timp scurt cu ajutorul unor solutii din natura.

Descopera care sunt aceste ingrediente care fac adevarate minuni pentru parul tau.

Masca de avocado

Avocado nu este doar un ingredient pentru delicioasa mancare mexicana cunoscuta sub numele de guacamole, ci si un fruct care iti va mentine parul frumos si sanatos. Ai nevoie de un avocado, de o lingura de ulei de masline, o lingura cu miere si un galbenus. Intr-un bol, pui avocado maruntit bine, uleiul de masline, mierea si galbenusul si amesteci bine, pana cand obtii o pasta. O aplici pe par, de la radacina pana la varfuri si o lasi sa actioneze timp de 15 minute.

La sfarsit, te speli pe cap cu samponul pe care il folosesti in mod obisnuit, clatesti bine scalpul cu apa calda, dupa care usuci parul. Acesta va capata un aspect sanatos si stralucitor.

Otetul din mere

Daca matreata nu iti da pace, iar aspectul parului este tern, apeleaza la o reteta veche, pe care o foloseau cu succes bunicile noastre: otetul de mere. Nu trebuie decat sa amesteci putin otet cu putina apa si sa iti clatesti parul cu aceasta solutie dupa ce te-ai spalat pe cap. Vei observa efectele sale inca de la prima utilizare, firele de par sunt mai moi si parul va deveni mai usor de coafat.

Aloe vera

Aloe vera este un ingredient care repara parul deteriorat, care se rupe usor si care nu are un aspect sanatos. De asemenea, el ajuta si la regenerarea firelor de par. Aceasta planta contine peste 20 de vitamine si minerale esentiale pentru buna functionare a organismului.

Ai nevoie de doua frunze de aloe vera si de o lingura de ulei de migdale. Dai prin blender frunzele de aloe vera, apoi pui compozitia intr-un bol si o amesteci cu uleiul de migdale. Aplici masca obtinuta pe parul umed. Lasi sa actioneze 15-20 de minute, dupa care te clatesti bine, cu apa calda. Efectele vor aparea imediat. Poti apela la aceasta masca de doua ori pe saptamana.

Bananele

Pentru un par sanatos, poti apela cu incredere si la mastile cu banane, fructe care abunda in vitamine si minerale. De asemenea, aceste masti sunt utile si daca ai probleme cu matreata. Ai nevoie de o banana si de o lingura cu miere. Treci banana prin blender, dupa care o amesteci cu mierea. Aplici pasta obtinuta pe par si o lasi sa actioneze aproximativ 20 de minute, dupa care te speli pe cap.

Oul

Un mod accesibil si eficient de a trata parul lipsit de stralucire, care se despica la varfuri, este o masca pe baza de galbenus de ou, datorita proteinelor si grasimilor sanatoase care se gasesc in acesta.

Pui intr-un bol un galbenus sau doua, in functie de lungimea parului, apoi adaugi zeama de la una sau doua lamai potrivite si amesteci bine. Aplici masca pe scalp, apoi intinzi pe toata lungimea firului de par. Acoperi capul cu un prosop, iar dupa 20 de minute te clatesti foarte bine cu apa calda.

Capsunile

Fiind bogate in antioxidanti, capsunile ajuta la regenerarea firului de par. Le poti folosi ca ingredient pentru o masca pe care sa o prepari in casa. Ai nevoie de 200 de grame de capsuni, pe care le mixezi si le amesteci cu un galbenus si cu o lingura de ulei de masline extravirgin. Aplici masca pe par si o lasi timp de 20 de minute, ca ingredientele sa aiba timp sa actioneze. La sfarsit, te speli pe cap.